Muhteşem festival

Alanya'da bu yıl 15’cisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, hayır ve bereket dualarıyla başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan festivalin kortej yürüyüşünde Yörük Göçü ve Alanya Belediyesi Mehteran Takımı büyük beğeni topladı.

Muhteşem festival

Alanya'da bu yıl 15’cisi düzenlenen Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, hayır ve bereket dualarıyla başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan festivalin kortej yürüyüşünde Yörük Göçü ve Alanya Belediyesi Mehteran Takımı büyük beğeni topladı.

25 Mayıs 2015 Pazartesi 03:14
Muhteşem festival
Turizm ve Sanat Festivali kapsamında,Türk klarnet virtüözü ve akademisyen Serkan Çağrı,  Dj Çağın Kulaçoğlu ve ünlü popçu Hande Yener sahne aldı.
 
15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, yörük geleneklerine uygun olarak hayır ve bereket dualarıyla başladı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan festivalin kortej yürüyüşünde Yörük Göçü ve Alanya Belediyesi Mehteran Takımı büyük beğeni topladı. Yürüyüşe kardeş şehirlerden gelen heyetler, animasyon grupları, sivil toplum örgütleri, okulların folklor ve gösteri grupları da katılarak renkli görüntüler oluşturdu.
 
"FESTİVALİMİZ ALANYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK"
Kortejin ardından İskele Rıhtım bölgesinde, resmi bir açılış programı düzenlendi. Programa, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kardeş şehir belediye başkanları ve kardeş şehir heyetleri, Belediye Meclis Üyeleri, milletvekili adayları, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ile davetliler katıldı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu yıl festivalimizin 15'incisini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Alanya Belediyesi olarak festivalimizi hazırlarken, en büyük hedefimiz, Alanya’mızın tanıtımına katkı sağlamak ve yöresel ürünlerimize değer katmaktır. 15'inci yaşını kutladığımız festivalimiz Alanya’nın festivalidir. Alanya’da yaşayan herkesin festivalidir” dedi.
 
"KATKI VE EMEK SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR"
Festivalde, Alanya’ya ve Türkiye’nin değişik yörelerine ait el sanatlarının ve kültürel değerlerin de sergilendiğini kaydeden Yücel, “Tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz. 3 gün sürecek festivalimizde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Halkımızla birlikte güzel ve keyifli bir festival yaşayacağımıza inanıyorum. Katkı sağlayan tüm kurum ve sivil toplum örgütlerine, festivalin düzenlenmesinde görev alan ve emek sarf eden herkese teşekkür ederim” dedi.
 
SERKAN ÇAĞRI’DAN KONSER
Açılış konuşmalarının ardından Türk klarnet virtüözü ve akademisyen Serkan Çağrı, sahne aldı. Konseri sırasında Çağrı, Alanya’ya olan hayranlığını da şarkılarının arasında sık sık dile getirdi.  Çağrı'nın ardından, hareketli parçalarla izleyenleri coşturan Dj Çağın Kulaçoğlu, havai fişek gösterisiyle sahneyi annesine bıraktı. Ünlü popçu Hande Yener, mini şortlu siyah kıyafetiyle çıktığı sahnede hayranlarını şarkı ve danslarıyla coşturdu. Özellikle genç hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği konserde Hande Yener, sevilen şarkılarını seslendirdi.
 
KONSER ALANI SÖZÜ
 
Şarkılarından bazılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren Hande Yener'e konser arasında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teşekkür plaketi verdi. Plaketin ardından mikrofonu alan Başkan Yücel, konser alanının tamamen dolu olduğunu belirterek, "Geldiğimde gördüm ki bir o kadar insan da konser alanına giremeyerek geri dönmüş. Buradan söz veriyorum. 2 yıl içerisinde Alanya'ya dünyanın en büyük konser alanı kazandırmak benim boynumun borcu olsun" dedi. Belediye Başkanı Yücel'in bu konuşmasının ardından ise festival etkiliğinin sunucusu Radyo D'nin 'Sarı Şeker' lakaplı programcısı Sema Eryiğit'in 'Konser alanının açılışını da Hande Yener konseriyle yapalım mı?'sorusuna Yener, "Seve seve. Böyle bir konser alanı en çok sanatçılarımıza ve sevenlerimize yarayacak. Bu ince düşüncesinden dolayı belediye başkanına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
KÜLTÜR VE SANAT STANTLARI MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
Öte yandan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivallerinin olmazsa olmazı, bir birinden çekici yemek, kültür ve sanat stantları ziyaretçilerini bekliyor. Alanya’nın tanıtımının yanı sıra unutulmaya yüz tutan yöresel yemeklerin, Alanya ipeğiyle yapılan dokuma ve süs eşyalarının teşhir edildiği stantlarda bir birinden ilginç eşyalar yer alıyor. 28 katılımcının açtığı yiyecek ve içecek stantlarında gözlemeden, pişiye, gülüklü çorba, pilav çeşitleri, sarmalar, dolmalar, Alanya limonatası, şerbetler, yöresel ürünlerden yapılan reçeller, muzdan yapılan ürünler, muzlu dondurmalar, muzlu waffle, muzlu süt, muzlu çubuk gibi enva-i çeşit ürün vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.
 
MUZ’DAN BEBEKLER VE HEDİYELİKLER ÖZEL MUZ STANDINDA SERGİLENİYOR
15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin temasını oluşturan muz ve muz lifinden ürünler, özel muz standında sergileniyor. Ev hanımları için ev ekonomisine katkı olarak planlan Alanya Belediyesi’nin "Muz Lifi Projesi" kapsamında üretilen dokumalar, bebekler, hediyelikler, panolar, süs eşyaları, fularlar, kıyafetler, ipler stantta sergilenmeye başladı.
 
SİMGELERLE SELÇUKLU” SERGİSİ BİR BAŞKA
Stantların yanı sıra çok sayıda serginin de açıldığı Festival’de, sanat köşeleri, takı sergileri, siyah-beyaz Alanya resimleri ve Simgelerle Selçuklu sergisi büyük ilgi görüyor. Selçuklu Devletinin hakimiyeti döneminde kullandığı devlet armaları, kilim motifleri, mezar taşları, hayat ağaçları ve Selçuklu Otağı Festivalin en renkli bölümlerinden biri.
 
YÜCEL, STANTLARI GEZEREK VATANDAŞLARIN FİKRİNİ ALDI
Festivalin Alanya’nın festivali olduğunu, hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşları Festival alanına davet etti.  Geç saatlere kadar açık kalacak yaklaşık 100 standı ziyaret eden Başkan Yücel, vatandaşlarla sohbet etti, Festival hakkındaki fikirlerini aldı. Yücel, çıtayı yükseltmek için her yıl farklı bir temanın ele alınacağını, vatandaşların destek ve fikirleriyle Festivalin yaşatılacağını söyledi.
 
Son Güncelleme: 25.05.2015 03:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81