Muhtarın isyanı

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, İlçe Turizm Koordinasyon Toplantısı'na muhtarların neden davet edilmediğini sorarak, "11 yıldır muhtarım daha necisin demediler" dedi.

Muhtarın isyanı

Mahmutlar Mahalle Muhtarı Ahmet Top, İlçe Turizm Koordinasyon Toplantısı'na muhtarların neden davet edilmediğini sorarak, "11 yıldır muhtarım daha necisin demediler" dedi.

28 Temmuz 2015 Salı 17:48
Muhtarın isyanı
 
Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top geçtiğimiz gün yapılan İlçe Turizm Koordinasyon Toplantısına neden hiç bir muhtarın çağrılmadığını sordu. Toplantının amacının güzel olduğunu ancak bu tip toplanatılara muhtarlarında çağrılmasının gerektiğini belirten Muhtar Top, "Muhtarlar bu toplantılara davet edilip, fikirleri alınıp, sorunları dinlenip ,çözüm önerileri alınabilir ama 11 yıldır muhtarım daha necisin demediler. 'Ya muhtarım, turistik bir yerin muhtarısın, turizmden bir isteğin, eksiğin bir talebin var mı? diye bir merci daha sormadı" dedi.
 
'GEREKLİ İLGİYİ GÖREMİYORUZ'
Mahmutların özelliklerinden bahsenden Muhtar Top, "Benim Mahmutlarım kışlık 32 bin Türk, beraberinde 26 çeşit ulustan 10 bin yani kışlık 45000 yazlık 60-70 bin nüfuslu, 8 km'lik sahili olan, yaklaşık 12-13 katlı residanslarda konutun şatışa hazır olduğu, 36 süpermarketin, 12 eczanenin, 9 banka şubesinin, 38 turizm otel konaklama işletmesinin, olduğu bir yer ancak gerekli ilgiyi göremiyoruz" dedi.
 
İŞTE SORUNLAR:
En büyük geçim kaynaklarının turizm olduğunu belirten Muhtar Top, "Herşeyimiz turizm ama 14 alt geçidimiz var. Hala eksiklilkler giderilemedi. Hala ışıklarımız yanmıyor. Güvenlik yok. Gece tuvalet olarak kullanılıyor sokaklar. Temizlik yok. Umumi tuvaletler rezil, pislik içinde, ışıkları yok. Nüfus beş bin iken 18 dolmuş şimdi 50-60 bin yine 18 dolmuşla taşımacılık yapılıyor. Dünyanın hiçbir yerinde 50-60 bin halk 18 dolmuşa mahkum edilmemiştir. Benim halkım çile çekiyor. 65 yaş üstü azar yiyor, okullar kapalı öğrencilerden tam ücret alınıyor, yazık yazık diyorum kimsesiz kendi haline bırakılmışız" ifadelerini kullandı.
 
'DİLEKÇE VERDİM DÖNEN OLMADI'
MAhmutların bir çok sorununu dile getiren Muhtar Top, "Tek lisemiz var. 1992 rahmetli Şükrü Kaptanoğlu tarafından yaptırılan. Başka ne bir meslek lisesi, ne bir yüksekokul, ne bir fakülte yok. Gençlerimiz için bir tane spor tesisi, kompleks yok. 7 okul, beş bin öğrenci bunun 400'ü uluslararası öğrencimiz var ama bir tane olsun çok amaçlı kapalı spor kültür salonumuz yok. Geçen yıl projesini çizdirdim. 2 bin kişilik bin 4 metrekareye oturan tüm çevrenin yararlanabileceiği çok amaçlı kullanılacak kapalı spor salonu projesini hem Alanya Belediyesi'ne hem Büyükşehir Koordinatörüne projeli dilekçesini verdim ama cevap bile yok. Plajımızın yüzde 70 taşlık. Gelen misafir ve turistlerimiz denize giremiyor, ayaklarını taş kesiyor. Sahilde halka ait ne bir duş, ne bir tuvalet ne bir şezlong yok" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Son Güncelleme: 28.07.2015 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81