Muhalefete teşekkür etsin

Muhalefetin geçmişte Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na 'Uçak inemez' dediğini söyleyen Berberoğlu'nun geçmişi bilmediğini ifade eden Türktaş, ‘Uçak inemez’ diyenin havaalanının açılmasına izin vermeyen dönemin Ak Partili Bakanı Binali Yıldırım olduğunu hatırlattı.

Muhalefete teşekkür etsin

Muhalefetin geçmişte Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na 'Uçak inemez' dediğini söyleyen Berberoğlu'nun geçmişi bilmediğini ifade eden Türktaş, ‘Uçak inemez’ diyenin havaalanının açılmasına izin vermeyen dönemin Ak Partili Bakanı Binali Yıldırım olduğunu hatırlattı.

11 Eylül 2014 Perşembe 03:26
Muhalefete teşekkür etsin
“Biz bastırmasaydık havalimanı açılmazdı” diye konuşan Türktaş, Berberoğlu’nun muhalefete teşekkür etmesi gerektiğini söyledi.
 
CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, muhalefetin il olma konusunu ‘ağzına sakız’ yaptığını söyleyen Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'na yüklendi. İktidarın Alanya temsilcilerinde il olma konusunu Ankara'ya taşıyacak gücü ve cesareti göremediğini belirten Türktaş, geçmişte Alanya'ya il olma sözü verildiğini ancak o dönemki iktidarın şimdiki kadar güçlü olmadığına değindi. Alanya - Gazipaşa Havalimanı'nın muhalefetin zorlamasıyla açıldığına değinen Türktaş, bunun aksini söyleyen Berberoğlu'na "Tepesine saksı düşmüş” dedi.  
'ONLAR DA CESARET YOK'
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu yaptığı açıklamada Alanya'nın il olma isteğini muhalefetin siyasi malzeme haline getirdiğini ve ‘ağızlarına sakız’ yaptığını söylemişti. Berberoğlu'nun bu söylemlerine sert çıkan CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, iktidarın Alanya'da bulunan temsilcilerinin il olma teklifini iktidara söyleyemeyeceğini belirterek, söylemeye cesaret edecek güçlerinin olmadığını ifade etti. Türktaş, "İl, ilçe başkanlığı makamı sorunu, Ankara'ya taşıma makamıdır. Ne il başkanlarında ne de ilçe başkanlarında Alanya ya da Antalya ile ilgili sorunları gündeme taşıyabilecek gücü ve cesareti göremiyorum. Bunların ancak iktidarın dediğini söylemekten ileri bir şey yapacaklarını tahmin etmiyorum” dedi.
'BERBEROĞLU YENİ AK PARTİLİ'
Türktaş, "Sayın Berberoğlu, daha yeni Ak Partili sayılır. 2004'te Ak Partili oldu. Daha önceki geçmişini burada herkes bilir. Bir öfkeyle kalktı gitti Ak Partili oldu. Bugün de onu savunmak mecburiyetinde kalıyor, savunuyor da. Çok detaya girmek istemiyorum. Onun için konuştuğunu biraz ölçer tartarsa daha iyi olur diye düşünüyorum” diye konuştu. 
'ALANYA'NIN ESKİ GÜCÜ YOK'
Daha önceden de Alanya'ya il sözü verildiğini dile getiren Türktaş, "Geçmişte Alanya'ya il sözü verilmiştir. Ancak hiç 12 senedir iktidarda olan partinin güçlü olduğu kadar güçlü bir iktidar olmamıştır. Daha önce Anavatan Partisi zamanında belli yerler il yapıldı. Doğrudur. O zaman rahmetli Turgut Özal vardı verdiği sözü üç aşağı beş yukarı tuttu ve yaptı. Ama bugünkü ortam farklı. Alanya Alanyalılıktan neredeyse çıkıyor. Eski elindeki Alanya gücü kalmadı. Aldınız bitirdiniz. Alanya'yı Antalya'daki tek adamın eline muhtaç ediyorsunuz. Alanya'nın suyu akmıyor, arıtması kokuyor, her yer pislik içinde. Kimin elinde bu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin elinde. Alanya'da yaşayan insan bugün Alanya'nın il olmasını istiyorsa kendi irademizle kendi kendimizi yönetelim diye istiyor” dedi.
'ALANYA İL OLSA TAŞ MI OLACAKSINIZ?'
Atatürk Orman Çiftliği'ne mahkeme kararına rağmen köşk, saray yapıldığını söyleyen Türktaş, “Alanya'yı il yapsanız Allah taş mı edecek? Mahkeme kararına rağmen oraya köşkünüzü, sarayınızı yapacaksınız. Alanya'yı il yapmayacaksınız. Var mı böyle bir şey. Alanya'da yaşayan insanın bunu istemek en doğal hakkıdır. Bu sakız da değildir. Alanya gerçeğidir, Türkiye gerçeğidir" diye konuştu.
'TEPESİNE SAKSI DÜŞMÜŞ'
Muhalefetin Alanya- Gazipaşa Havalimanı'na 'uçak inmez' dediğini söyleyen Berberoğlu'nu eleştiren Türktaş, Berberoğlu'nun geçmişi bilmediğini vurgulayarak “Yoldan geçerken tepesine saksı mı düştü? Onu sormak lazım. Muhalefet partileri eğer bastırmasaydı Alaya-Gazipaşa Havalimanı açılsın diye açacak mıydınız?" diye sordu.
'BİZ BASTIRMASAYDIK HAVALİMANI AÇILMAZDI'
Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ım Alanya - Gazipaşa Havalimanı için 'Oraya uçak inmez' dediğini hatırlatan Türktaş, “Temayülde milletvekilleri arasında yapılan yoklamada eski bakanınız değil miydi ‘Oraya uçak inmez’ diye takırdayan? Bunu unuttun mu sen. Bir yerden geçerken tepene saksı mı düştü? Nasıl yüklersin sen Alanya'ya muhalefet partilerine. Muhalefet partileri üstüne bastırmasaydı Alanya - Gazipaşa Havalimanı bu konuma gelmezdi. Ak Parti'nin buradaki yöneticileri önce buradaki muhalefet partilerine teşekkür etsin. Gündeme taşıya taşıya zorla da olsa yapmaya çalıştılar. Yolunu, sokağını doğru düzen açmadılar, pisti uzatmadılar" dedi.
'LAFI SÖYLERKEN DUYACAĞINI HESAPLAYACAKSIN'
Türktaş, "Her dönemde bir şeyler söylerler de 4 sene sonra yaparlar söylediklerini. Çok fazla konuşmasın yaptıkları bir şey yok. Şuanda Büyükşehir'e belli bütçeyi aktarmakla Alanya'da yaşayan insanların parasını çalıyorlar. Nereye Antalya'ya çalıveriyorlar. Alanya'da şu anda hizmet mağduru. Onların dediği gibi değil. Bugün bir laf duyduk Cumhurbaşkanı vasıtasıyla 50 milyon lira para aktarılacakmış. Dikkat edin hükümeti yöneten insan başbakandır. Cumhurbaşkanının yetkisi kısıtlıdır. Daha o yetkiyi genişletecek kapsama gelmedi. Orayı doğru düzen çalıştırsaydınız eskiden kokmayan şey kokmayacaktı. Lafı söylerken duyacağın lafı da hesaplayacaksın a benim Mustafam” şeklinde konuştu. 
 
Son Güncelleme: 11.09.2014 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81