Minik heykeltraşlar ustalardan ders aldı

12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nun atölye çalışmalarına katılan minik heykeltıraşlar, yaptıkları eserlerle ustalarından geri kalmadı.

Minik heykeltraşlar ustalardan ders aldı

12. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nun atölye çalışmalarına katılan minik heykeltıraşlar, yaptıkları eserlerle ustalarından geri kalmadı.

20 Kasım 2015 Cuma 15:50
 Minik heykeltraşlar ustalardan ders aldı
 
Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 12. si düzenlenen Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nun, geleneksel atölye çalışmalarına 20 öğrenci katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ilk ve orta olulardan seçilen 10 Türk ve 10 yabancı öğrenci, atölye faaliyetlerine katılarak taşlara şekil verdi.
KENDİ KURGULARINI YAPTILAR
Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu’nda görevli 10 heykeltıraşla birlikte çalışan öğrenciler, ytong taşını çekiç, testere ve keskilerle yontarak kendi kurguladıkları çizgi film kahramanı ya da özgün şekilleri heykel olarak yaptılar .Atölye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Belediye Heykeltıraşı Beyhan Yönetim, bir  günlük çalışmanın sonunda elde edilen heykellerin 3 Aralık’ta düzenlenen 12. Uluslararası Alanya Heykel Sempozyumu’nun kapanış programında usta heykeltıraşların eserleriyle birlikte sergileneceğini söyledi. Yönetim, “12 yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek hangi öğrencilerin katılacağını ve hangin malzemenin kullanılacağını belirliyoruz.  Uluslar arası bir organizasyon olduğu için Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların çocuklarını da bu çalışmalara dahil ediyoruz. Amacımız, çocuklara sanatı ve sanatçıyı anlatmak, görsel ve uygulamalı çalışmalarla sempozyumumuza onları da dahil etmek.” dedi.
3 ARALIK’TA SONA ERECEK
3 Kasım’da başlayan  “Alanya Tarihi ve Kültürel Yapısı” konulu sempozyum,  3 Aralık’ta sona erecek.  Eserler sempozyum alanında sergilendikten sonra,  Alanya’nın  uygun mekanlarında  daimi yerlerini alacak. 
KREŞ VE İLKOKULLARDAN BÜYÜK İLGİ
Belediye Binası arkasındaki açık alanda yapılan sempozyuma kreş ve ilkokulların ilgisi devam ediyor. Sempozyumun ikinci haftasından itibaren başlayan ziyaretlerde öğrenciler,  hem heykellerin yapılışını izliyor, hem de heykeltıraşlardan bilgi alıyor.
 
Son Güncelleme: 20.11.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81