MHP'nin kader kongresi

Pazar günü kongreye gidecek olan MHP İlçe Teşkilatı’nda heyecan doruğa çıkarken partili partisiz tüm siyasilerin yorumu ise "Alanya'da bugüne kadar yapılan MHP'nin en önemli kongresi" oldu.

MHP'nin kader kongresi

Pazar günü kongreye gidecek olan MHP İlçe Teşkilatı’nda heyecan doruğa çıkarken partili partisiz tüm siyasilerin yorumu ise "Alanya'da bugüne kadar yapılan MHP'nin en önemli kongresi" oldu.

10 Ocak 2015 Cumartesi 06:09
MHP'nin kader kongresi
 Kongreye bu kadar önemli kılan nedenlerin başında ise Alanya Belediyesi'ni MHP'nin alması ve yakın zamanda yapılacak olan Milletvekili seçimleri geliyor. MHP'nin önümüzdeki dönemde başkan ve yönetimini belirleyecek olan kader kongresinde ise hepsi birbirinden değerli 4 genç aday yarışacak. Kongre 11 Ocak Pazar günü Alanya Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşecek. 424 delege kongrede oy kullanarak Şefik Bahçe, Hilmi Er, Yücel Apaydın ve Hacı Mevlüt Zavlak'tan birini başkan seçecek. MHP'nin ilçe tarihinde en büyük katılımlı kongresinin olması umut ediliyor. Seçimin sonucunu tahmin etmek ise bayağı zor. Ancak herkesin hem fikir olduğu sonuç ise yeni başkanın çok az bir farkla seçileceği yönünde. İlk kez bir kongrede kırsal oylar bu derece önemli olurken, kırsala hitap eden adayların çokluğu ise bu avantajı her an dezavantaja çevirebilir. Bu nedenle merkez oylar kırsal oylar kadar belirleyici olabilir. Bir diğer önemli konu ise teşkilatın genel merkez temsilcisi Hüseyin Yıldız, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, parti tabanı ve cemaat ile uyumu. Uyumlu olmazsa ne olur? Geçmişte bunun örneklerini gördük. Çünkü seçilecek olan başkan ve yönetim hem miletvekili adayının belirlemesinde hem de belediye başkan adayının belirlenmesinde büyük rol oynayacak. Kaldı ki son yerel seçimlerde aday belirlenirken Cafer hoca ve ekibinin bu konuda ne kadar etkili oldukları da gözlendi.  Sonuç ne olursa olsun kazananın MHP olsun.
Rıza Yanık 
 
Son Güncelleme: 10.01.2015 06:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81