Manavgat altyapısına 72 milyon TL'lik yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, 2015 yılında Manavgat'a 72 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacağını açıkladı.

Manavgat altyapısına 72 milyon TL'lik yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, 2015 yılında Manavgat'a 72 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapılacağını açıkladı.

08 Aralık 2014 Pazartesi 02:49
Manavgat altyapısına 72 milyon TL'lik yatırım
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, 2015 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi hakkında Manavgat'ta yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığını savunan Ömer Şahin, sadece su paraları toplanarak ilçeye herhangi bir yatırım yapılmadığı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını aktardı. 2014 yılına ait Büyükşehir Belediyesi bütçesinin bir önceki yıldan belirlendiğini kaydeden Şahin, "2015 yılında Manavgat'a çok büyük yatırımlar yapılacak. 2015 yılı Manavgat'ta hizmet ve yatırım yılı olacak" dedi. 
 
'MANAVGAT HAK ETTİĞİNİ ALACAK'
Önümüzdeki yıl Büyükşehir Belediyesi'nin toplam yatırım bütçesinin 300 milyon TL olacağını vurgulayan Şahin, "Bu 300 milyon liralık yatırımdan Manavgat hak ettiği payı alacaktır. ASAT'ın 2015 yılı için ayrılan bütçesinden ise Manavgat'ın altyapı için alacağı pay 72 milyon TL'dir. Bu Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'a verdiği önemi göstermektedir" diye konuştu.
 
'OTELLER DEREYE ATIKSU BIRAKAMAYACAK'
Manavgat'ta bulunan arıtma tesislerinde kapasite artırımına gidileceğini anlatan Ömer Şahin, arıtmalara 50 bin metreküplük ilave yapılacağını belirtti. Son dönemde yaptıkları çalışmalarda bazı turizm tesislerinin atık sularını derelere bıraktığını tespit ettiklerine dikkati çeken Ömer Şahin, "Bundan sonra otellerin derelere atıksu bırakmasını engelleyeceğiz. Manavgat'a kimsenin kötülük yapmaya, hiç kimsenin Manavgat'ın değerlerini har vurup harman savurmaya hakkı yok. Geçen yıl 3 otel tespit ettik ve haklarında büyük cezalar kestik" şeklinde konuştu.
 
'ASFALT TESİSİ KURULACAK'
Doğu bölgesinin ihtiyacının karşılanması için Manavgat'a Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt tesisi kurulacağını aktaran Ömer Şahin, Hacıobası'na kurulacak tesis için Başbakanlık'tan onay beklendiğini söyledi. ASAT meclisinde su fiyatlarının belirlendiğini hatırlatan Ömer Şahin, Antalya merkezdeki ilçelerde su fiyatı 2.25 TL olurken, Manavgat'ta ise 1.1 TL olarak belirlendiğini vurguladı. 
 
'SEL FELAKETİ DEĞİL SU BASKINI'
Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, Ekim ayında yaşanan sel felaketiyle ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"Irmak yükselmediği, akan suyun debisinin taşkın boyutlarına ulaşmadığı bir durumda sel felaketinden bahsedemeyiz. Ortada bir su baskını var, sebebi de 1 saatte ırmağa gidecek olan suyun 8- 10 saat ilçe merkezinde kalması. Yapacağımız çalışmalarla bu durumun bir daha yaşanmasının önüne geçeceğiz. Naras Barajı olmasaydı yaşayacağımız felaketin büyüklüğünü tahmin bile edemezdik
 
Son Güncelleme: 08.12.2014 02:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81