Mahmutlar'da sineklere savaş açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi ekipleri Mahmutlar'da sivrisinekle mücadele için seferberlik ilan etti.

Mahmutlar'da sineklere savaş açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi ekipleri Mahmutlar'da sivrisinekle mücadele için seferberlik ilan etti.

24 Haziran 2015 Çarşamba 01:40
Mahmutlar'da sineklere savaş açıldı
Alanya’nın merkezden sonra en büyük yerleşim yerlerinden biri olan Mahmutlar’da son zamanlarda sivrisinekle ilgili şikayetlerin artması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Şube Müdürlüğü Alanya Hizmet Birimi sinekle mücadele ekipleri, bölgede yoğun bir mücadele çalışması başlattı. Bölgeye 30 kişilik bir ekip gönderilerek, sırt pompası, el sisleme aracı ve gece de ULV araçlarıyla sinekle mücadele çalışması yoğunlaştırıldı. Ancak bölgede birçok apartman altının su ve foseptikle dolu olması, boş binalar ve kanalizasyon alt yapısının olmadığı yerlerin sineklerin adeta istilası altında olduğu görüldü.  
 
'EKİPLERİMİZ SÜREKLİ İLAÇLAMA YAPIYOR'
Gece gündüz sinekle mücadele çalışmaları sürerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, yaptığı açıklamada, “ şikayetlerin olduğu tüm yerlere ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Alanya genelinde sinekle mücadele çalışmalarımız devam ederken, şikayetlerin arttığı bölgelere takviye ekipler gönderiyoruz. Mahmutlar da sinek şikayetinin en fazla olduğu yer. Ekiplerimiz sürekli ilaçlama yapıyor. Ancak, birçok binanın altında su birikintileri ve foseptik olması mücadeleyi zorlaştırıyor. Apartman yöneticileri ya da bina sahipleri böyle bir durum olduğu zaman gerekli temizliği yaptırmalı. Aksi takdirde ne kadar ilaçlama yaparsanız yapın sinekler tekrar çıkıyor. Bir binanın altında bir mahalleyi etkileyecek milyonlarca sinek olabiliyor. Herkesin bunun bilincinde olması gerekiyor. Biz büyükşehir olarak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmasını istiyoruz “ dedi.
 
Son Güncelleme: 24.06.2015 01:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81