Kutlamalara yoğun ilgi

Alanya Müftülüğü tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum Haftası' Alanya Şelale Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Kutlamalara yoğun ilgi

Alanya Müftülüğü tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum Haftası' Alanya Şelale Meydanı'nda çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

20 Nisan 2015 Pazartesi 01:13
Kutlamalara yoğun ilgi
1444'üncü Kutlu Doğum Haftası'na ilişkin kutlamalar Alanya İskele Caddesi üzerinde bulunan Şelale Meydanı'nda düzenlendi. Programa Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, İl Müftüsü Osman Artan, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Adayları Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Program, 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program Emine Özmüftüoğlu Camii imamı tarafından okunan Kuran'ın ardından İlçe Müftüsü Topal'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam etti.  Topal, “Peygamber Efendimiz’in doğumunun 1444. yılı münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın  2015 yılı  ana teması ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ olarak belirlenmiştir. Bu temaya bağlı olarak Alanya farklı din, dil ve kültürden 30 bin insanın yaşadığı bir hoşgörü şehridir. 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arası Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in doğumu anısına Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Alanya İlçe Müftülüğü tarafından da her yıl Kutlu Doğum Haftası sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir" dedi. İl Müftüsü Osman Artan'ın da konuşma yaptığı programda Artan, bu başarılı organizasyon için ilçe yetkililerine teşekkür etti. Artan ayrıca, Kutlu Doğum Haftası'nın bu seneki konusu olan "Birlikte Yaşama Ahlakı"na ilişkin bilgiler vererek Irak, Suriye gibi Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların kardeşi kardeşe vurdurmak olduğunu söyledi.  
 
"BİZLER DİNİ İSLAM'IN TEMSİLCİSİYİZ"
Artan'ın ardından  konuşma yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, “Alanya’mız bugün farklı din, dil ve kültürlerin bir arada huzur ve barış içinde yaşadığı bir coğrafyadır. Özellikle birlik ve beraberliğe son derece ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde Kutlu Doğum Haftası’nın idrak edilmesinde emeği geçen Diyanet İşleri Teşkilatımızı tebrik ediyorum. Ülkemize, gönül coğrafyamıza, ve insanlığa barış, huzur, merhamet, şefkat ve adalet aşılamanın yolu birlikte yaşama hukuku ve ahlakını yeniden yaşanır kılmaktan geçiyor. İslamiyet şüphesiz ki barış, huzur ve kardeşlik dinidir. Onun için Müslümanlar olarak bizlerin husumete vaktimiz yok, çünkü bizler sevgi dini İslam’ın temsilcileriyiz ve bu sevgiyi yaşatmalıyız. Bu vesileyle hepinizin Kutlu Doğum Haftasını ve  bu hafta idrak edeceğimiz Üç Aylarını da tebrik ediyor programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. İskele Meydanı’ndaki program dahilinde Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Türk Tasavvuf Musikisi Dinletisi, Konferans, Mehteran Gösterisi, çocuklar için gösteriler, şiirler ve gün boyunca ücretsiz ikramlar yapıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası  ALTSO kıymalı pilav , Alanya Bakkalar ve Bayiiler Odası  ile  Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği'de (ALKOD)  çeşitli ikramlarda bulundu.
 
Son Güncelleme: 20.04.2015 01:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81