KORKUNÇ CİNAYET

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde, Alman uyruklu çift tatil için kiraladıkları dairede elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış ve battaniyelere sarılı vaziyette öldürülmüş olarak bulundular.

KORKUNÇ CİNAYET

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde, Alman uyruklu çift tatil için kiraladıkları dairede elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış ve battaniyelere sarılı vaziyette öldürülmüş olarak bulundular.

22 Ağustos 2014 Cuma 06:55
KORKUNÇ CİNAYET
Olay, Mahmutlar Mahallesi'nde bulunan 11 katlı sitenin 10'uncu katında bulunan dairede meydana geldi. 2 hafta önce tatil için sitede daire kiraladıkları öğrenilen Peter Horvath (50) ve Kerstin Horvath'den (65) 1 haftadır haber alamayan Almanya'daki yakınları durumu sitede oturan tanıdıklarına bildirdiler. İhbar üzerine olay yerine çağrılan jandarma ekipleri çilingir yardımıyla daireye girdiler. Daireye giren ekipler salonda Peter Horvath, yatak odasında ise Kerstin Horvath'ın elleri ve ayakları koli bantlarıyla bağlanmış olarak bazaların altına sokulmuş halde cesetleriyle karşılaştılar. Olay yerinde savcılık tarafından yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken, olayla ilgili site bahçıvanı ve kapıcısının ifadesine başvuruldu. Çiftin en son 16 Ağustos günü, elektrik faturası ödemek için gittikleri postanede göründükleri öğrenilirken, yaklaşık 1 hafta önce tanıştıkları bir Türk gençle arkadaşlık kurdukları ve bu kişinin siteye belli aralıklarla geldiği öğrenildi. Sitede bulunan güvenlik kamera kayıtlarına el koyan jandarma ekipleri zanlı ya da zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Alman çiftin arkadaşı 
Hasan Özdemir anlattı 
 
Mahmutlar’da öldürdükleri ortaya çıkan Alman çift Peter Horvath (50) ve Kerstin Horvath'in (65) yakın arkadaşı MHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir, ölüm haberini duyunca çiftle çekilmiş fotoğraflarını Twitter adresi üzerinden paylaşarak “Bu resim mazide kaldı. Alanya’da güvenlik sorunu tekrar gözden geçirilmeli. Bu iki insan  artık melek oldu” diye yazdı. Alman çiftle arkadaşlıklarını anlatan çifti ilk Alanya tatilinden bu yana tanıdığını ve düşmanlarının bulunmadığını söyledi. Özdemir, “Geçen yıl Eylül ayında ilk Türkiye’ye geldiklerinde tanıştık. Burada tatil yaparken Alanya’yı çok sevdiklerini ve buraya yerleşmek istediklerini söylediler.  Tatilde birkaç eve baktılar fakat beğenmediler. Tatillerinin bitmesinin ardından beni Almanya’dan arayarak Mahmutlar’da bir ev bulduklarını ve yerleşmek için geleceklerini söylediler ve iki ay sonra da buraya yerleştiler” dedi. 
KIZINA SÖYLEYEMEDİK 
Tüm aile ile görüştüklerini belirten Özdemir şunları söyledi:  “Aile cana yakın ve ılımlı insanlardı. Eşlerden Peter fotoğrafçılıkla ilgili bir meslekte çalıştığını eşi Kertsin’in ise emlak ve sigorta danışmanlığından emekli olduğunu biliyorum. Maddi durumları çok iyi değildi. Herkesle iyi geçinen insanlardı. Paraları yoktu, düşmanları yoktu. Hangi cani böyle bir şey yapabilir? En son 14 Temmuz’da telefonlaşmıştık. Ben yaylada olduğum için bir süredir görüşemedik fakat Alanya’ya döndüğümde görüşmek üzere randevulaşmıştık. Ailecek görüştüğümüz, beraber yemeğe çıktığımız insanlardı. Böyle bir şeyi hangi cani nasıl ve neden yapar aklım almıyor. Almanya’daki bir arkadaşıyla halen irtibat halindeyiz. Kolluk kuvvetleri de benim bu arkadaşıyla görüşerek Almanya’daki yaşantıları hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Yaklaşık 20 yaşlarında bir de kızları var. Kendisinin halen haberi yok. Duyumumuza göre psikologlar eşliğinde kendisine söylenecekmiş”
 

Son Güncelleme: 22.08.2014 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81