Korkuluklar Alanya'yı ikiye böldü

İskelede yaşanan korkuluk krizi Alanya’da yaşayan vatandaşları da ikiye böldü. Bazı vatandaşlar iskeleye çekilmesi düşünülen demir korkuluklara karşı çıkarken, bazı vatandaşlar ise korkulukların çekilmesine olumlu yaklaşıyor.

Korkuluklar Alanya'yı ikiye böldü

İskelede yaşanan korkuluk krizi Alanya’da yaşayan vatandaşları da ikiye böldü. Bazı vatandaşlar iskeleye çekilmesi düşünülen demir korkuluklara karşı çıkarken, bazı vatandaşlar ise korkulukların çekilmesine olumlu yaklaşıyor.

27 Mart 2015 Cuma 03:05
Korkuluklar  Alanya'yı ikiye böldü
Alanya İskelesi'nde Balıkçılar Kooperatifi ve Alanya Belediyesi arasında yaşanan korkuluk  krizi gün geçtikçe büyüyor. Geçtiğimiz gün Balıkçılar Kooperatifi İskele bölgesinde turuncu, yeşil renklerdeki korkulukları yerleştirme işlemine başlamış, bu duruma asla izin vermeyeceğini açıklayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel sabah ekipleri yönlendirerek geniş güvenlik önlemleri altında korkulukları yıktırmıştı. Haber Alanya Gazetesi olarak İskele bölgesini sık sık ziyaret eden vatandaşlara  bu konuyu sorduk. İşte vatandaşların konuyla ilgili görüşleri:
 
Eyüp Akça, "Vatandaşların gezmesine, yürümesine engel olacaksa tabi ki zararlı bir durum. Korkulukla burası çevrilirse insanlar yoldan mı yoksa çimin üzerinden mi yürüyecek. Alanya zaten yıllardır kaldırım çilesi çekiyor. İnsanların gezmesinin engellenmesi, tel örgü içine alınması hoş değil. "
 
İsmail Demirel, "Bence korkuluk yapılmasın. Bu bölge bütün doğallığını kaybeder. Özellikle turizm açısından hiç iyi bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. 
 
Abdullah Karabulut, "Bana kalırsa gereksiz bir uygulama doğallığını kaybediyor burası. Ben gerek görmüyorum böyle bir uygulamaya. Balıkçılar ve yatçılar için negatif bir durum. Bu bölgeye gelen turistler burada yürüyerek tekneleri görüyor ve yat gezisine çıkıyorlar. Onlarında işlerinin kötü yönde etkileneceğini düşünüyorum. "
 
Mustafa Tuncer, "Korkuluk yapılması çok mantıklı olur bence. Çocukların düşme ihtimali var ancak daha estetik bir korkuluk yapılabilir. Bu korkulukların renkleri güzel ama daha estetik bir korkulukla burasının güvenliği sağlanabilir. İnsanlar İskele’de yürürken önlerine bisiklet, motosiklet çıkmasına karşıda bir önlem niteliği taşıyor bu korkuluklar. O yüzden bence yapılması gerek."
 
Cengizhan Öziş, "Bence korkuluk mantıklı bir şey, çoluk çocuk var buradan düşebilirler. Balıkçılar içinde iyi olur, daha rahat bir şekilde balık avlarlar. Bu yüzden ben yapılmasını istiyorum. Ayrıca turistler açısından da iyi olur düşüncesindeyim. "
 
Mahir Şabi,"Alanya Belediyesi gibi çalışan bir belediye ben ömrümde görmedim. Çok teşekkür ediyorum Başkanımıza ve emek veren herkese. Korkuluk olması daha iyi olur bence düşme tehlikesi kalmaz. İnsanların başı dönse denize düşebilirler. Bu tehlike ortadan kalkar. Buraya estetik ve güzel bir korkuluk yapılmasını isterim. "
 
Ayhan Şabi, "Bende korkuluk yapılmasını istiyorum. Ancak doğanın güzelliğini bozmayacak şekilde burasının tabiatını bozmayacak korkuluk yapılması gerekiyor. Bu hazırlanan korkuluklar olmaz daha doğaya uygun bir korkuluk tasarlanabilir."
 
Vuslat Kılınç, "Çocuklar açısından iyi bir durum ama manzarayı kapatır bizim görüş alanımızı keser bu açıdan iyi değil. Buranın doğal yapısı bozulmasın. Ben sabahları gelip banklara oturup deniz manzarasını seyretmek istiyorum. Korkuluk yapılırsa onları mı izleyeceğiz? "
 
Esra Kartal, "Bende çocuklar için iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak görüntüyü ve buranın manzarasını bozar. Burası Alanya’nın en çok gezilen yeri adeta göz bebeği burada atılacak olan adımlar dikkatle incelenmeli ve sonuçları iyi düşünülmeli. Buradaki esnafın ve turizmin kötü yönde etkilenmemesi için en iyisi yapılmalı. Tabi ki şu anda iyi olduğu söylenemez ama daha  iyi olması için çaba gösterilmesi lazım. "
 
Son Güncelleme: 27.03.2015 03:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81