Koalisyon sessizliği

Türkiye'de siyasi bir belirsizliğe yol açan 7 Haziran Genel Seçimleri’nden çıkan sonuç, Alanya siyasetini oldukça etkiledi.

Koalisyon sessizliği

Türkiye'de siyasi bir belirsizliğe yol açan 7 Haziran Genel Seçimleri’nden çıkan sonuç, Alanya siyasetini oldukça etkiledi.

24 Haziran 2015 Çarşamba 01:26
Koalisyon sessizliği
- Mert CANTÜRK 

17 gün önce hemen hemen hergün birbirleri hakkında aleyhte açıklamalar yapan CHP, MHP ve AK Parti'nin ilçe başkanlarının adeta ağzını bıçak açmıyor. Bu sessizlik ise önümüzdeki süreçte olabilecek bir koalisyon ortaklığına bağlanıyor.
 
YEŞİLDAL AĞIR SÖZLER KULLANMIŞTI
Önümüzdeki süreçte olası bir koalisyonda Alanya'da ilçe başkanlarının birbirleri ile nasıl bir ikili çalışma gerçekleştireceği ise merak konusu oldu. Bilindiği üzere seçimlerden önce birbirleri ile ilgili çeşitli eleştirici açıklamalarda bulunmuşlardı. CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu için, "Anlama özürlü Sayın AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nu herhalde Türkçe Dil Kursu’na göndermemiz gerekiyor" demişti. 
BERBEROĞLU SIK SIK CHP'Yİ 'TİYE' ALMIŞTI
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ise, CHP'nin 29 Mart'ta gerçekleştirdiği ön seçimde Alanya'dan aday çıkmamasını , "3 bin üye ile Alanyalı birisinin CHP'den listeye girmesi beklenmiyordu. Önseçimden önce haber verselerdi üye yardımında bulunurduk" diyerek 'tiye' almıştı.
ER; AKP ZİHNİYETİ İLE SİYASET YAPILMAZ
En muhtemel koalisyonlardan birisi olarak görünen AKP-MHP koalisyonunda ise MHP'li İlçe Başkanı Hilmi Er, seçim öncesinde AKP aleyhine şunları söylemişti; "AKP zihniyetinin siyaset yapma anlayışı beğenmiyorum. İşine gelmeyen her kurum müdürünü görevden alacaksın, tayinini çıkartacaksın, eziyet edeceksin. AKP’nin devleti yönetme mantığına ancak bu yakışır. Kimsenin Alanya’nın huzurunu ve istikrarını bozmaya hakkı yok" demişti. Önümüzdeki günlerde yaşanacak koalisyonun ardından ise bu açıklamalar tekrar gündeme gelecek.
Son Güncelleme: 24.06.2015 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81