Kimse üstlenmesin

AKP İlçe Başkanı Berberoğlu, "Alanya devlet üniversitesinin mimarı, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'dur. O nedenle hiç bir siyasi parti ilçe başkanı veya oda başkanı, 'Ben seçimde üniversite sözü vermiştim' diyerek hava atmasın, havalanmasın" dedi.

Kimse üstlenmesin

AKP İlçe Başkanı Berberoğlu, "Alanya devlet üniversitesinin mimarı, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'dur. O nedenle hiç bir siyasi parti ilçe başkanı veya oda başkanı, 'Ben seçimde üniversite sözü vermiştim' diyerek hava atmasın, havalanmasın" dedi.

18 Şubat 2015 Çarşamba 00:03
Kimse üstlenmesin
 Berberoğlu daha öncede ülkeye turist getiren uçaklara yapılacak yakıt yardımı konusunda ALTİD ve TÜRSAB'ı hükümetin yaptığı çalışmaları üstlenmekle suçlamıştı.
"AYIP EDİYORLAR"
Alanya'ya kurulacak olan devlet üniversitesine ilişkin açıklama yapma gereği duyan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, "Kimse bu üniversiteyi sahiplenmesin. Kim bu üniversiteyi sahiplenmeye kalkarsa, ayıp eder. Çünkü üniversite konusunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun emeği büyük. Üniversite Alanya'mıza kazandırılmışsa bunun altında Mevlüt Çavuşoğlu'nun imzası var. O nedenle hiç bir siyasi parti ilçe başkanı veya oda başkanı, 'Ben seçimde üniversite sözü vermiştim' diyerek hava atmasın, havalanmasın. Üniversitenin kurulmasında en büyük emek Çavuşoğlu'nundur" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ 20 BİN ÖĞRENCİ"
Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise Devlet Üniversitesi ile ilgili şunları söyledi: "Bugünlere gelene kadar Dışİşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük gayretleriyle İşletme Fakültesi, Altso Meslek Yüksek Okulu, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi’ni Alanya’da kurduk. Şimdi hedefimiz, yine bakanımızın üstün gayretleriyle onaylanan devlet üniversitesinin güçlü olması için gereken alt yapı çalışmalarını tamamlamak. Hedefimiz ilk etapta 20 bin öğrenci daha sonra bu sayıyı daha da arttırmak istiyoruz. Alanya’daki tüm dinamikleri harekete geçireceğiz ve ortak bir iradeyle Alanya’ya yakışır bir üniversite kurulması için elimizden geleni yapacağız.“ 
ÜNİVERSİTENİN ALT YAPASI TAMAM
Devlet Üniversitesi konusunda gerekli alt yapının hazır olduğunu da söyleyen Berberoğlu, "Benim de meclis üyeliğim zamanında İmar Komisyonu Başkanı olduğum dönemde  Kestel'de üniversitenin olduğu alanda plan tadilatı yaparak fakülteyi kampüs haline getirdik. Ortasından geçen yolu kaldırdık. Ayrıca orada askeriye için ayrılan alanı ise üniversiteye tahsis ettik. Bunlar Devlet Ünivesitesi için alınmış kararlardı" dedi.
HER KESİME YAYILACAK
Devlet Üniversitesi'nden Alanya'nın her kesiminin faydalanacağını kaydeden Berberoğlu, "Demirtaş bölgesinde büyük bir eğitim alanı mevcut. Ayrıca daha önce Cikcilli'de bölge hastanesi yapımı için ormandan tahsis edilen 120 dönümlük arazi var. Bu alan da üniversite için kullanılacak. Kestel'de üniversitenin tek parça olabilecek kampüsü hazır. Devlet Üniversitesi için Alanya hazır. Bugüne kadar Sayın Bakanımız Çavuşoğlu'nun tek başına üstlenip buralara getirdiği üniversite kararı, yine bakanımızın gayretleri ile mecliste onaylanacaktır" dedi.
 
 
Son Güncelleme: 18.02.2015 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81