KAZADIR OLABİLİR!

7'si yabancı 5'i Türk toplam 12 kişinin yaralandığı kazanın ardından bütün gözlerin safaricilere döndüğü ortamda açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Safarilerden Sorumlu üyesi Mehmet Nedanlı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAZADIR OLABİLİR!

7'si yabancı 5'i Türk toplam 12 kişinin yaralandığı kazanın ardından bütün gözlerin safaricilere döndüğü ortamda açıklama yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Safarilerden Sorumlu üyesi Mehmet Nedanlı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

08 Ağustos 2014 Cuma 03:04
 KAZADIR OLABİLİR!
‘EMNİYET KEMERİ BU İŞTE SIKINTILIDIR’
Yaşanan kaza ile ilgili olarak bazı kesimlerden 'Emniyet kemeri neden yok' gibi tepkiler aldıklarını belirten Nedanlı, “Emniyet kemeri bu işte sıkıntılıdır. Araba döndüğü anda sizi atmalıdır yoksa arabanın altında ezilirsiniz” ifadelerini kullandı. Nedanlı, “Kazanın fotoğraflarını görenler anlayacaktır. Emniyet kemeri takılı olsaydı o kazada en az 5 kişi hayatını kaybederdi. Ağır yaralananlar da emniyet kemeri takılı olanlar. Arabadan çıkamadıkları için ağır yaralandılar” dedi.
‘YILDA 5 BİN KİŞİ ÖLÜYOR, KAZADIR OLABİLİR'
Yaşanan kazanın sektörü yerden yere vururcasına kamuoyuna yansıtıldığını savunan ve buna içerlediklerini ifade eden Nedanlı, “Rezalet, vahşet gibi başlıklar atılmış. Sanki Alanya'da her şey dört dörtlük hiç bir sıkıntımız yok ama biz safariciler bir kaza yaptık turizm bitti. 40 yaşın altındakilere araba verilmesin denmiş. Kazayı yapan arkadaşımız 53 yaşında ve herkesin bildiği birisi. Bir hata, dikkatsizlik olmuş, her insanın başına gelebilir. Türkiye'de yılda 5 bin kişi ölüyor, kazadır olabilir. Keşke hiç olmasa ama olmuş bir kere. Adamın birisi kalkıyor av tüfeğinin alıp birisini vuruyor, ne yapacaksınız? Bütün av tüfeği satanları yaftalayacak mısınız?” diye konuştu.
‘SORUN SAFARİCİLERMİŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR’
Alanya'da safariciler için ağır yargılamalar yapıldığını, sanki her gün onlarca kaza yapıyormuş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Nedanlı, “Trafik sorunlarının tamamı safaricilermiş gibi göstermeye çalışmak yerine gerçekleri görün” çağırısı yaptı. Nedanlı, “Alanya trafiğinde kendini bilmez insan çok fazla. Evet, safariciler içinde terbiyesizlik yapan var mı, var. Milletin üstüne araba süren var mı, var. Taksici de beni sıkıştırdı, kamyoncu da beni sıkıştırdı, otobüsçü de beni sıkıştırdı. Ben ne yapayım, savaş mı açayım hepsine? Taksicinin birisi tur yapıyor diye bütün taksicilere cephe mi alayım? İŞID'ı bizim kadar manşet etmediler” ifadelerini kullandı.

Yaralananların kimliği belli oldu
 
Alanya’da önceki gün, Bademağacı Mahallesi’nde freni patlayarak uçuruma yuvarlanan safari cipinde yaralananların kimlikleri belli oldu. Cip sürücüsü İrfan Bahadır (53), Mustafa Akçay (13), Bahriye Direkçi (44), Şennur Demircan (23), Müjdat Özdemir (25), Hollandalı Malanıe Balwens (23), Robby Brolwer (23), Wendy Van (24), Femko Devos (22), Alman Turist Evamarıa Vanhecke (21), Hollandalı Anse Brouck (21), yaralandılar. Yaralıların Alanya'da özel hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
 
 
‘Cip safarileri yasaklayın!’
 
Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Levent Uğur, şehir genelinde yaşanan cip safari tehlikesine dikkat çekti. Önceki gün Bademağacı Mahallesi’nde yaşanan ve 12 kişinin yaralandığı cip kazasını değerlendiren Levent Uğur, “Yayla yollarındayız. Bu cip safarileri iptal edin. Yoksa çok büyük sıkıntı olacak. 7 cip ralli yaparcasına dar köy yolunda üstümüze çıkacaklardı. Büyük zincir bir facia olabilir" dedi.
 
 
 
 
 
 

Son Güncelleme: 08.08.2014 03:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81