Karpuz kabuğu denize düştü

Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tezgahlarda ki yerini almaya başladı. Uzmanlar karpuzun insan sağlığı için büyük faydası olduğunu belirtiyor.

Karpuz kabuğu denize düştü

Havaların ısınmasıyla birlikte karpuz tezgahlarda ki yerini almaya başladı. Uzmanlar karpuzun insan sağlığı için büyük faydası olduğunu belirtiyor.

16 Mart 2015 Pazartesi 01:32
Karpuz kabuğu denize düştü
Alanya pazarlarında yılın karpuzu 5 liradan satışa sunulmaya başladı. Yılın bu mevsiminde yüksek fiyattan tezgahlara girmesi beklenen karpuzun düşük fiyattan satışa çıkması karpuza talebin yüksek olmasını sağladı. Pazarcı Esnafı , 2 hafta içinde fiyatın yüzde 40 düşeceğini söyledi. Esnaflar bu fiyat düşüklüğünü ise havaların sıcak gitmesine bağladı. Pazarcı Ramazan Kaya“ Havaların güzel olması sebebiyle yılın ilk karpuzu tezgahlarımızda yerini aldı. Tezgahtaki karpuz Iran'dan  şehrimize geliyor. Bu karpuzların tadı da Ağustos ayındaki karpuzlar gibi. Daha önceden bu zamanda Suriye, İran, Irak gibi yerlerden gelen karpuzlar tezgahta olurdu. İki ile 4 kilo arasında olan karpuzların kilosunu 5 liradan satıyoruz" dedi. 
 
"KARPUZ KANSERDEN KORUYOR"
 
Alanyaşam Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Danışmanlığı Diyetisyeni Esra Sönmez , yaz meyveleri arasında bulunan karpuzun insan vücuduna çok önemli faydaları olduğunu belirtiyor. Karpuzun B,C vitamini ve lif yönünden zengin olduğunu vurgulayan Sönmez, ayrıca karpuzun önemli ölçüde de demir, potasyum, kalsiyum ve sodyum minerallerini barındırdığını kaydediyor.  Karpuzun içinde bulunan 'likopen' maddesinin kalbi enfarktüsten korumaya yardımcı olduğunu dile getiren Sönmez, şu bilgileri veriyor:"Karpuz diğer meyvelerde olduğu gibi antioksidan özelliği ile kanserden koruyor. Yüzde 90'ı su olması sebebiyle susuzluk ihtiyacını gideriyor. Böbrekleri çalıştırıyor. Az miktarda da olsa karpuz çekirdeğinde bulunan 'Likopen' maddesi de kalbi enfarktüsten korumaya yardımcı oluyor. Bu sebeple yerken çok abartmamak şartıyla çekirdekleriyle birlikte yenmesini öneriyoruz. Çünkü uygun miktarda tüketildiğinde yağlı tohumların yararlı. Biz bir öğünde orta boy bir karpuzun sekizde bir miktarı kadar tüketilmesini öneriyoruz"
 
Son Güncelleme: 16.03.2015 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81