Kalp hastalarına oruç tavsiyeleri

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu, Ramazan ayı öncesi oruç tutanlara uyarılarda bulundu.

Kalp hastalarına oruç tavsiyeleri

Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu, Ramazan ayı öncesi oruç tutanlara uyarılarda bulundu.

04 Haziran 2016 Cumartesi 00:25
Kalp hastalarına  oruç tavsiyeleri
Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kabukçu, Ramazan ayı öncesi oruç tutanlara uyarılarda bulundu. Bu yıl Ramazan ayının sıcak ve uzun günlere rastladığını belirten Prof. Kabukçu, “Oruç tutacak kişinin Ramazan ayını dinlenerek mi, az çalışarak mı geçireceği, nerede ne şartlarda çalıştığı, sıvı ve elektrolit kayıpları için önemli bir etken. Artık pek çok ilaç günümüzde günde tek doz almakla etkili olabilmektedir. Yine de sıcak havalarda 15-16 saati bulan oruç süresinde ilaç alınmaması, bazı hastalar için sakıncalı olabilir” dedi. Kişilerin çalışma ortamlarının da çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kabukçu, “Klimalı bir ortamda masa başı çalışan biri veya Ramazan ayını yaylada serin bir ortamda geçirmeyi planlayan bir koroner kalp hastası oruç tutabilirken, yaz aylarında güneş altında efor sarf ederek çalışan sağlıklı bir genç oruç tutamayabilir. Bunun için oruç tutmak isteyen hastaların kendi durumları hakkında doktorlarını bilgilendirerek, görüş ve öneriler doğrultusunda hareket etmeleri, ilaç düzenlemelerini de doktorlarıyla yapmaları önemlidir” dedi.

‘İFTARDA AŞIRI MİKTARDA, YAĞLI, KALORİLİ YEMEK TÜKETMEYİN’
-Kalp hastalığı riski olan kişiler oruç tutmak istiyorlarsa mutlaka sağlık kontrolünden geçmel,
-Koroner kalp hastaları iftarda aşırı miktarda, yağlı, kalorili yemek tüketmemeli
-Gündüz içilemeyen sigaraların iftar sonrası ardı ardına içilmesi hastalar için risktir
-İftarda kısa sürede aşırı yemekten kaçının
-Koroner kalp hastalığı tedavi edilmemiş kişiler için oruç tutmak risklidir.
-Kalp yetersizliği olan kişiler ilaç kullansa bile oruç tutmaması gerekir
-Oruç tutmak, koroner kalp hastalığı riskini azaltmaya da yardımcı oluyor. Ancak oruç tutarken beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek çok önemli.
Son Güncelleme: 04.06.2016 00:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81