İsveçli turist yalanladı

İsveç'in Aftonbladet adlı gazetesinin Alanya'da tatil yapan Diana Madach adlı turistin iddialarını haber yapması İsveçli Öğrenci Diana Madach yalanladı.

İsveçli turist yalanladı

İsveç'in Aftonbladet adlı gazetesinin Alanya'da tatil yapan Diana Madach adlı turistin iddialarını haber yapması İsveçli Öğrenci Diana Madach yalanladı.

20 Ağustos 2015 Perşembe 04:43
  İsveçli turist yalanladı
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Diana Madach (24) adlı 24 yaşındaki İsveçli turist, 4 gün önce yaşanan olayları cep telefonu aracılığıyla facebooktan paylaştığını söyledi. Facebooktan fotoğrafları gören gazete muhabirinin kendisine telefon ile ulaştığını ve yaşananları anlattığını kaydeden Madach, "Olaylar restoranda yemek yediğimiz esnada oldu. O sırada restorandaki arkadaşlar centilmen bir şekilde bizi içeriye aldılar. "Bekleyin' dediler. Olaylar bitinceye kadar, restoranda kalmamızı istediler. Polis müdahalesi ve olaylar oldu. Olay bitince de dışarı çıktık. Bu kadar. Ben de bunları anlattım, karşı tarafa" dedi. 
Olaylar sırasında çevresinde yaralanan hiç kimseyi görmediğini dile getiren Madach, sözlerine şöyle devam etti: "Restorandaki arkadaşlar bize yardımcı oldular, içeriye aldılar su verdiler, 'sakin olun', dediler, ilgilendiler. Buna rağmen gazete 'Bizleri restorana kilitlediler, çıkamadık, ne yapacağımız şaşırdık', gibi yazmışlar."
Alanya'yı çok sevdiğini ve 4 yıldır düzenli olarak geldiğini ifade eden Madach, bundan sonra da Alanya'ya gelmeye devam edeceğini belirtti. ALTSO üyesi işadamı Tayland Gündeşlioğlu ise yaşanan olayların yurtdışındaki gazeteler tarafından taraflı bir şekilde yansıtıldığını söyledi. İsveç gazetesinin açıklamasını gördükten sonra Alanya'da tatil yapan bayana ulaşmaya çalıştığını dile getiren Gündeşlioğlu, "Bu haberi görünce Alanya'daki bayana ulaştım. Önce mesaj yazdım ve bana ulaştı. Olay anında Barlar Sokağı'nda kendisi de varmış. Ufak tefek olaylar olunca korkmuşlar vefacebookta bunu paylaşmışlar. İsveç gazetesi de olayı paylaşanları aramış. Bayan da 'Benim fotoğrafımı koymayın, ailem endişenebilir' demiş. O da 'İyi şeylerde yazacağız' demiş. Çünkü olaylarda insanların kendisine nasıl yardımcı olunduğunu da anlatmış. Ben de okudum sadece kötü şeyleri yazmışlar. İsveç gazetesinin yaptığı yanlış. Alanya karşıtı propagandaya cevap vermek için işimi gücümü bıraktım ve bayana ulaşmaya çalıştım ve sonunda ulaştım kabul etmeyebilirdi. Bu insanlar burada mutlu iken yurtdışında medyanın bize verdiği zararları ve yalanlarını ortaya çıkarıyorsam ne mutlu bana" diye konuştu. ALTSO Meclis Başkanı metin Atalay ise yaşanan olaylara zamanla sağduyunun hakim olacağını düşündüğünü vurguladı. Tahriklere kapılmamak gerektiğini ifade eden Atalay, "Yabancı ülkelerde burada çok kötü şeyler varmış gibi yansıtılıyor. Burada bir turist arkadaşımız da Alanya sevdalısı ve bu onlara tokat gibi bir cevap oluyor. Her şey eskisi gibi olmalı ve kardeşçe yaşamalıyız" ifadelerinde bulundu.
Mehmet AL
 
Son Güncelleme: 20.08.2015 04:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81