İskelede çalışmalar bugün başlıyor

Alanya’nın kalbi olarak nitelendirilen iskele bölgesinde çalışmalar bugün başlıyor. Gerçekleşecek olan çalışmalar sonucunda ise Alanya iskelesi bambaşka bir kimliğe bürünecek.

İskelede çalışmalar bugün başlıyor

Alanya’nın kalbi olarak nitelendirilen iskele bölgesinde çalışmalar bugün başlıyor. Gerçekleşecek olan çalışmalar sonucunda ise Alanya iskelesi bambaşka bir kimliğe bürünecek.

22 Ocak 2015 Perşembe 03:50
İskelede çalışmalar bugün başlıyor
 
Alanya yat limanı olarak bilinen ve Alanya’nın kalbi olarak nitelendirilen iskelede bugünden itibaren çalışmalar başlayacak. Çalışmalar kapsamında ilk olarak iskelede ki elektrik ve su tesisatları değişecek. Cuma günü ise tel örgüler getirilecek ve İskele tel örgülerle çevrilmeye başlanacak. Şükrü Sipahioğlu’nun oğlu Berat Münir Sipahioğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz LTD Şirketi İskelede ki güvenliği sağlamak için İstanbul’da faaliyet gösteren ve birçok resmi kurumun güvenliğini sağlayan Taç ve Kariyer Güvenlik şirketi ile anlaştı. Anlaşma uyarınca Taç ve Kariyer Güvenlik’in Akdeniz bölge sorumlusu Berat Münir Sipahioğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz LTD. Şirketine ait olacak. 2 bin 500 personeliyle Türkiye’nin en büyük güvenlik şirketlerinden olan Taç ve Kariyer güvenlik personellerinin bir kısmını Alanya’ya gönderecek ve Alanya’da iskelede ki güvenlik sağlanacak. Konuyla alakalı açıklama yapan Eski Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Sipahioğlu, “Alanya’da eskiden insanlarımız iskeleye gelerek yeşillik alanlarda piknik yaparlardı. Daha sonra çantalarını bırakıp mehtap turunu çıkarlardı. Şimdi kimse iskelede güvenli bir şekilde yürüyemiyor bile. Biz 2008’de sağladığımız bu güvenli ortamı tekrar sağlayarak Alanya’ya yakışır bir marina yapacağız. İskelede ki tüm pis işleri bitirmek için kolları sıvadık” dedi.
 
İSKELE BAMBAŞKA BİR KİMLİĞE BÜRÜNÜYOR
İskelede yapılacak olan yeniliklerden de bahseden Sipahioğlu “İlk olarak elektrik ve su bakım çalışmaları yapılacak ve İskelede en ufak bir kablo ya da boru görünmeyecek bu çevre kirliliğine son vermek önceliğimiz” dedi. Daha sonra iskele tel örgülerle çevrilecek. Tekneler büyükten küçüğe doğru ve özelliklerine göre sıralanacak, düzenli bir görüntü oluşturulacak. Faturasız hiçbir tekne iş yapamayacak.
 
HANUTÇULUK BİTECEK
Teknelerde çalışan personeller ile ilgili de düzenleme geleceğini söyleyen Sipahioğlu, "Teknelerde çalışan personellere belirlenecek kriterlere göre tek tip kıyafet giyme zorunluluğu geliyor. Her personel tek tip kıyafet giyecek ve yaka kartı takacak. Çalışma bildirimi yapılmamış ve kaçak çalışan personeller güvenlik görevlileri tarafından engellenecek ve çalışmalarına engel olacak. Ayrıca Alanya’nın en büyük sorunlarından birisi olan hanutçulukta bitecek. Hanutçuluk için gerekli önlemler alınacak ve hiçbir tekne personeli yola çıkarak müşterilere uygunsuz bir şekilde yaklaşamayacak. Acentalarla anlaşan tekneler acentaların gönderdiği işleri yaparken bireysel olarak tura gitmek isteyen müşteriler acentalarla anlaşmayan teknelere gönderilecek. Burada rantçılık yok. Bizim atalarımızdan kalma paramız zaten var. Burada ar var. İskele Alanya’nın namusudur, arıdır. Biz burada garibanın hakkını gözetmeye çalışıyoruz. Bu işten ekmek yiyen herkes kazansın istiyoruz. Bu yüzden bireysel gelen müşteriler ilk olarak bu garibanın teknesine bindirilecek ve herkes kazanacak” dedi.
 
ALANYA’NIN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞECEK
Dünyada son yıllarda hızla yayılan ledli halatlar da Alanya iskelesini süsleyecek. Amerika’dan özel olarak getirilen halatlarla ilk olarak tel örgülerin üzerine ışıklandırma yapılacak. Daha sonra ise tüm teknelerin bu halatları kullanması için teşviklerde bulunulacak. Alanya iskelesi elektriksiz ve risksiz olan bu halatlarla rengarenk bir görüntüye kavuşacak. 
 
EN BÜYÜK AMACIMIZ MAVİ BAYRAK
İskelede yapılacak çalışmaların ardından Alanya’nın Dünya standartlarında bir marinaya kavuşacağını belirten Şükrü Sipahioğlu, “2008 yılında Hasan Sipahioğlu bana köstek olmasa Alanya İskele’sine mavi bayrağı takmıştık. O günden bu güne iskelenin geldiği durumu herkes görüyor. Şu an bize engel olan birisi yok. Alanya için çalışan bir belediye başkanımız var. Adem Murat Yücel ve Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven’in destekleriyle Alanya İskelesi’ni mavi bayraklı yapacağız” ifadelerini kullandı. Oğlu Berat Münir Sipahioğlu’nun arkasında olduğunu belirten Şükrü Sipahioğlu, ”Birikimlerimi oğluma aktarıyorum. Genç ve vizyonu olan kişilerin çalışması ile Alanya’yı düzeltebiliriz. Oğlumun sonuna kadar arkasındayım” dedi.
 
Son Güncelleme: 22.01.2015 03:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81