İSKELE ÇÖKEBİLİR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İskele Rıhtım’a çekilmek istenen tel örgü kriziyle ilgili toplantıyı dün yaptı. Tel örgü çekilmeyeceğini açıklayan Kaymakam Tanrıseven, "Alanya’nın marka değerini düşürecek hiç bir şey yaptırmayız, izin de vermeyiz” dedi.

İSKELE ÇÖKEBİLİR

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İskele Rıhtım’a çekilmek istenen tel örgü kriziyle ilgili toplantıyı dün yaptı. Tel örgü çekilmeyeceğini açıklayan Kaymakam Tanrıseven, "Alanya’nın marka değerini düşürecek hiç bir şey yaptırmayız, izin de vermeyiz” dedi.

27 Ocak 2015 Salı 03:11
İSKELE ÇÖKEBİLİR
Başkan Yücel ise, "Alanya Belediye Meclisi’nin kabul ettiği yönetmeliğe ve Belediye’nin Kentsel Tasarım projelerine herkes uyacaktır. Uymayanlara da hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz ”dedi.

Dün Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, tel örgü zirvesi öncesi basına açıklama yaptı. Toplantıya; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Müze Müdürü Seher Türkmen, Gıda Müdürü Mehmet Rüzgar, ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç da katıldı. Tanrıseven, “Alanya merkezde bulunan Balıkçı Barınağı’nın durumunu görüşmek için toplandık. Alanya Balıkçı Barınağı, çevresinin eksiklerinin tamamlanması amacıyla geçmişte bir süreliğine Alanya Belediyesi’ne devredilmiş. Daha sonra bu bölge Su Ürünleri Kooperatifi tarafından 10 yıllığına kiralanmış. Kooperatif de yapılan sözleşme uyarınca bölgede bazı çalışmalar yapmış. Bu çalışmalar Balıkçı Barınağı Yönetmeliği çerçevesinde yapılıyor. Yönetmelik kapsamında bu çalışmaların denetimi de kapsamında Alanya Kaymakamlığı’na verilmiştir. Kooperatifin bize verdiği dilekçe incelenecek. Alanya Belediyesi de talepleri inceleyecek. Bu bilgiler doğrultusunda son karar verilecek. Kıyılar devletin tasarrufundadır. Kıyı şeritlerinden yararlanmada da kamu yararı göz önünde bulundurulur. Verdiğimiz bu kararlara herkes uyacak. Alanya’nın marka değerini düşürecek hiç bir şey yaptırmayız, izin de vermeyiz” dedi.
 
'ÇALIŞMALARIN DURDURULMASINA KARAR VERDİK'
Kaymakam Tanrıseven, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası ise bir açıklama daha yaptı. Tanrıseven, "İlk önce geçen hafta, Su Ürünleri Kooperatifi tarafından yapılan çalışmaları durduruyoruz. Bunun gerekçesi de herhangi bir projesinin olmamış olmaması. Denetim birimi olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile uygun bir görüş belirleyip, onlarla mutabakata varılmaması. Öte yandan sabah belediyemize bir yazı yazdım. Yapılan bu çalışmanın can ve mal güvenliği bakımından sıkıntı yaratıp yaratmadığını sordum. Belediyemizin teknik birimleri bir detaylı rapor hazırlayıp, bize mevcut yapılan kazı alanında çökmenin meydana geldiği, temizlenip uygun malzemeyle tekrar doldurulup, sıkıştırılmadığı takdirde söz konusu yerde can ve mal kaybı riski devam etmektedir, şeklinde bir rapor sunduğunu da göz önünde bulundurduk. Yine aynı şekilde ilgili Balıkçı Kooperatifi yönetmeliğinin 19’uncu maddesi, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın uygun görüşünün alınmadığı yerler hiçbir şekilde yat ve limana dönüştürülemez ve başka amaçla kullanılamaz. Başka amaçla kullanıldığı takdirde Maliye Bakanlığı tarafından kiraya verilir” hükmü. Öte yandan bu ay Alanya Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle karar verdiği ve bizimde herhangi bir itirazda bulunmayıp, yargıya gitmediğimiz yönetmelik var. Bu yönetmelik hükmü gereğince de yapılacak çalışmaların belediyeden görüş alınması şeklinde ki 9 maddeyi de göz önünde bulundurduğumuzda, mevcut çalışmaların bu haliyle gitmesinin Alanya Turizmine zarar vereceği, ilerde telafisi güç ve imkânsız sonuçlar doğurabileceği gerekçesiyle çalışmaların durdurulmasına karar verildi" dedi. 
 
'KOMİSYON OLUŞTURULACAK'
Tanrıseven, "Öte yandan Balıkçılar Kooperatifi'nin bir proje hazırlamasına, İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Başkanlığı'nda burada bulunan ilgili birimlerin de bunda Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü Liman Başkanlığı ve teknik elemanlarını alarak, Balıkçılar Kooperatifi’nin ilgili birimlerini alarak bir alt komisyon kurulması, bu komisyonun bize süratle rapor hazırlaması. Bu rapor hazırlandıktan sonra , burada gördüğünüz değerli arkadaşlarla birlikte bizim üst komisyon olarak Alanya’nın turizmi, balıkçılığı, yatçılığı ve bu marka değeri olan yerle ilgili bir rapor hazırlayıp, bunu da valiliğe oradan da Ulaştırma ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ulaştırılmasına karar verdik" dedi.  
 
'ORTAK PAYDAMIZ ALANYA'
Toplantının başında Alanya’nın marka değerini düşürecek hiçbir projenin gerçekleşmeyeceğini ifade ettiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, "Bugün de memnuniyetle görüyorum ki, başta belediyemiz ve Su Ürünleri Kooperatifimiz olmak üzere herkes aynı görüşte. 1960’lı yıllarda Balıkçı Barınağı olarak yapılan bir yerin, bugün sadece Balıkçı Barınağı yönetmelikleri çerçevesinde fiilen idaresinin imkansız olduğunu görüyoruz. Hem turizmi hem de balıkçıları mağdur etmeden, öte yandan kentsel dokuyu da bozmadan iş birliği ve uyum içinde projeyi üretip bunu hayata geçirmeyi ümit ediyoruz. Ben burada ki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü burada zaman zaman tartıştık, ama oy birliğiyle hem belediyemiz, hem su ürünleri, hem büyükşehir, ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizle ortak bir noktada birleştik. Daha önce de söylediğimiz gibi ortak paydamız Alanya. Bu kararları hayata geçireceğiz" dedi. 
 
'TEL ÖRGÜLER ARKASINDA DENİZE BAKILMASINA İZİN VERMEYİZ'
İskeleye yapılması planlanan tel örgüyle ilgili de konuşan Kaymakam Tanrıseven, "Ayrıca tel örgüyle ilgili olarak, kamuoyunda sık gündeme geldiği için söylüyorum. Tel örgüler arkasından ceza evleri gibi denize bakılmasını sağlayacak hiçbir projeye geçit vermeyeceğiz. Asla öyle bir düşüncemiz olmadı. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Vatandaşlarımızın güvenliği için modern teknolojik imkânlar, başta kamera olmak üzere, gerekli çalışmaların yapılmasını da oy birliğiyle kararlaştırdık" dedi. 
 
'YANLIŞ UYGULAMALARIN KARŞISINDAYIZ'
Toplantının ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de belediye encümen salonunda toplantıda alınan kararlar ile ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Yücel, Alanya’nın bir turizm kenti olduğunu belirterek, yapılanların yanlış olduğunu ve İskele’de belediye yönetmeliklerine ve kentsel projelere aykırı hiçbir uygulamaya izin vermeyeceklerini söyledi. Yanlış uygulamaların karşısında olduklarını söyleyen Başkan Yücel; “Sayın Kaymakamımız Hasan Tanrıseven bugün gerek kurumlarla, gerekse esnaf arkadaşlarımız ve bizi şehrin şehri emini olarak bizi davet etti. Son günlerde kamuoyunda paylaşılan ve sürekli gündeme gelen İskele’deki çalışmalarla ilgili biliyorsunuz ki biz hiçbir zaman balıkçı esnafının karşısında değiliz. Biz yapılan uygulamaların yanlış olduğunu söylüyoruz ve dünyanın turizm cennetinden birisi olan güzelim Alanya'mızda yapılan bu yanlış uygulamaların karşısındayız” dedi.
 
'ALANYA’NIN HUZURU VE SELAMETİ HERŞEYDEN ÖNEMLİ'
Yıllardır İskele’de bu problemin yaşandığına dikkat çeken Başkan Yücel, konuşmasında şunları söyledi,“ Kaymakamlıkta bugün yapılan toplantı çok verimli oldu. Genel olarak kanaatımız Alanya hepimizin ortak paydası. Ben her zaman şunu söylemişimdir. Yıllardan beri bu problem sürüyor. Kesin çözümler bulmak zorundayız. Çünkü Alanya halkının huzuru ve selameti her şeyden önemli. Biz esnafımızın birini atalım birini tutalım demiyoruz. Genel olarak hepsini bir çalışma grubunun içine alalım ve halkın da bu sosyal donatı alanlarından en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak amacındayız.
 
'KİMSE BEYNEL MİNEL DAVRANAMAZ, YAPILACAK İŞLERDE HERKES BİZE DANIŞMALI'
Yücel, "Buradaki uygulama planlarının ve kentsel tasarım planlarının dışına taşmamak şartıyla burada uygulanabilir belediye projeleri öne alınmalı ve belediyedeki uygulamalar, kanun ve hukuk kurallarına riayet edilmelidir. Burası beynel minel bir yer değil. Herkes yaptığı işleri, yapacağı işleri buranın üst amirleri ile paylaşmak zorunda. Buralar projelendirildikten sonra yapılması kanaatine varılmalıdır. Herkes istediği şekilde başıboş hareket edemez. Bugüne kadar hareket ettirmediysek, doğru bildiklerimizden yanadır ve hukuk kuralları çerçevesinde hareket etmemizdendir. Hiç kimse bu şekilde davranamaz. Bundan sonra da davrandırtmayacağız" dedi. Yücel, "Bundan sonra tekrar çalışma arkadaşlarımızla ve bürokrat arkadaşlarımızla tekrar değerlendirip, projelendirmeyle çalışacağız. Ancak burayı Balıkçı Barınağı adı altında kapattırmayız. Eğer güvenlik açısından önlem alınmak isteniyorsa; şehir estetiğine uygun, uygulama planlarına uygun, kent estetiğine uygun bir şekilde tekrar düzenleme yapılacaktır" dedi. 
 

Son Güncelleme: 27.01.2015 03:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81