İnşaat sektörüne büyük darbe!

Avsallar Mahallesi'nin imarı mahkeme kararı ile durdurulunca inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma maddi sıkıntıya girdi.

İnşaat sektörüne büyük darbe!

Avsallar Mahallesi'nin imarı mahkeme kararı ile durdurulunca inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma maddi sıkıntıya girdi.

22 Mayıs 2015 Cuma 03:03
İnşaat sektörüne büyük darbe!
  Yaklaşık 6 aydır imarı olmayan Avsallar’da yeni ruhsat verilmesine tepki gösteren sektör temsilcileri, "İmarın durması lokomotif bir sektör olan inşaat sektörüne büyük darbe vurdu. Hiç bir yatırımcı firma inşaat ruhsatı ve iskan alamıyor. Bu durgunluk domino etkisi yaparak müteahhidinden işçisine kadar herkesi etkiledi" dedi. 

Avsallar Mahallesi'nin imarı mahkeme kararı ile durdurulunca inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir çok firma maddi sıkıntıya girdi.  Avsallar Mahallesi'nde tarafından yapılan imar planında Avsallar Kalkınma Kooperatifine ait arsanın kamu alanı olarak gösterilmesinin ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.  Mahkeme  kooperatif, hakkını korumak adına imar planının yeniden yapılması için İmar Planını iptal ettirmişti. Yaklaşık 6 aydır imarı olmayan Avsallar’da yeni ruhsat verilemiyor. Aynı zamanda kat irtifakı, temel vizesi ve buna benzer resmi işlemler yapılamıyor. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz sektör temsilcileri şunları söyledi;
 
 
'BU SORUNUN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ LAZIM'
EM Grup İnşaat Emlak temsilcisi Emrullah Geçili, "Avsallar’da imarın durması herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Yeni başladığımız binalarda kat irtifakı kuramadığımız için tapu çıkartamıyoruz. Tapu veremediğimiz için de yabancı müşterilere karşı ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Biz maddi sıkıntı çekerken tapusunu veremediğimiz yabancı müşterilerimize durumu izah etmekte zorlanıyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmezse sıkıntı daha da büyüyecek. İçinde bulunduğumuz sıkıntı herkese yansıyor. Sektöre bağlı birçok esnaf, firma ve taşeron ödeme sıkıntısı çekiyor, çeklerini ödeyemiyorlar."
 
'BU DURUMDAN HERKES ETKİLENECEK'
Baysaler İnşaat Malzemeleri temsilcisi Yavuz Ergin, "İmarın durması lokomotif bir sektör olan inşaat sektörüne büyük darbe vurdu. Hiç bir yatırımcı firma inşaat ruhsatı ve iskan alamıyor. Bu durgunluk domino etkisi yaparak müteahhidinden işçisine kadar herkesi etkiledi. Biz firma olarak alacaklarımızı alamıyoruz, sektöre bağlı tüm firmalar sıkıntı içinde. Bu durgunluk yatırımcıları ve sektöre bağlı tüm esnafı zor duruma soktu. Sorunun çözülmesi konusunda kimseden net bir cevap alamıyoruz. Yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz."
 
'BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK ZARARLARI OLACAK'
Deka Ticaret temsilcisi, "Ramazan Karaderili, "Bu durgunluk tamamen sistemi tıkıyor. Ustası, malzemecisi, işçisi, taşeronu herkesi etkiliyor. Müteahhit satış yapamayınca  otomatik olarak sistem tıkanıyor. Yatırımcı yeni proje için ruhsat alamıyor, devam eden binasına kat irtifakı kurup tapusunu alıp satış yapamıyor, iskanı alamıyor. Daireyi alan mağdur, satan mağdur. Bu durumun uzun süre devam etmesi zaten kötüye turizm sektörü gibi inşaat sektörünü de sıkıntıya sokacak. Bölge ekonomisine büyük zararları olacaktır. "
 
'GELİR KAYNAĞIMIZ İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR'
Akdeniz Demirkaya İnşaat temsilcisi Hüseyin Demirer, "Hızla gelişen Avsallar’da imarın durması inşaat sektörünü zor durma soktu. Sektörden ekmek yiyen ustasından tutun da malzemecisine, tedarikçi firmalar, müşterilerimiz, arsa sahipleri ve emlakçılara kadar herkes etkilendi. Firma olarak   yeni projelerimiz vardı ama onlara başlayamadık. Daha önce ruhsat aldığımız projelerimiz devam ediyor. Daha önce kat irtifakını kurup tapularını çıkardığımız işlerimiz için sıkıntı yaşamıyoruz. Fakat kat irtifakı kurmayan yatırımcılar zor durumda. Avsallar’ın gelir kaynağı turizm ve inşaat sektörüdür. Turizm 6 ay sürerken inşaat sektörü on iki ay devam ediyor. Bu sektör de durunca Avsallar ekonomisi ciddi sıkıntıya giriyor. 
Hayri Demir 
 

Son Güncelleme: 22.05.2015 03:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81