İLK İHALE 24 MART 2011'DE YAPILMIŞTI

İlk kez 2011'de Alanyalıların tanıştığı ve ilk yıllardan itibaren çeşitli şikayetlere neden olan Mypetler, Başkan Yücel'in aldığı kararla gelecek yıl Alanya'ya veda edecek. Yücel, süresi bitince 2015'te ihaleleri yenilemeyeceğini belirtti.

İLK İHALE 24 MART 2011'DE YAPILMIŞTI

İlk kez 2011'de Alanyalıların tanıştığı ve ilk yıllardan itibaren çeşitli şikayetlere neden olan Mypetler, Başkan Yücel'in aldığı kararla gelecek yıl Alanya'ya veda edecek. Yücel, süresi bitince 2015'te ihaleleri yenilemeyeceğini belirtti.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 23:20
İLK İHALE 24 MART 2011'DE YAPILMIŞTI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçede kanayan yara haline gelen Mypet konusunda kararını verdi ve önümüzdeki yıl tamamen yasaklanacağını duyurdu.  Yasaklama kararının Mypet işletmecilerine zabıta vasıtası ile duyurulduğunu belirten Yücel, “2015 yılında Mypet ihalesi yapılmayacak. Bu karardan dönüş yok" dedi. Mypet konusunda birçok şikâyetler aldıklarını, almaya da devam ettiklerini ifade eden Başkan Yücel, “Göreve geldiğimizde merkezde ihaleler yapılmıştı. Beldelerde de ihalesiz olarak çalışanlar vardı. Bir anda yasaklama işlemine bu nedenle gitmedik. Bir yıllığına beldelerdeki Mypetleri ihale ettik ve kendilerine 2015 yılında bir daha ihale yapılmayacağını duyurduk. Tamamen yasaklayacağımızı bildirdik. Tepkiler oldu ancak vatandaşın tepkisi daha önemli bizim için” dedi.
‘DENİZ HARİÇ HER YER’
 Zabıtaların yaptıkları denetimlerde ilginç cevaplar aldığını da söyleyen Yücel, “Mypet kiralayan yerli ve yabancı vatandaşlar kaldırımı tamamen işgal etmiş durumda. Birçok kazalar oldu. Zabıta ekiplerimiz bu kişilere ‘Burada sürüş yasak’ dediğinde trajikomik cevaplar almışlar. Mesela bir turist Mypet işletmecisinin kendisine 'Deniz hariç her yerde kullanabilirsin' dediğini söylemiş. Böyle bir şeye müsaade edemezdik ve 2015 yılında tamamen kaldırıyoruz” şeklinde konuştu

İLK İHALE 24 MART 2011’DE YAPILMIŞTI
 
Alanya’da ilk Mypet, 12 Mayıs 2011 tarihinde dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından tanıtıldı. 24 Mart 2011’de ihalesi yapılan Mypetlerden ilk etapta 55 tane alan belediye, 7 durakta kullanıma başlatmıştı. Tanıtımda konuşan Sipahioğlu,  çevreci olarak bahsettiği Mypetler için,"İnsanlarımızın temiz bir çevrede, daha az trafikle yaşaması için çevreye yaptığımız yatırımlarımızın bir parçasıdır. Bu uygulama aynı zamanda Engelsiz Kent Alanya Projemize de büyük katkı sağlayacaktır. İnsanlarımız daha geniş kaldırımlarda, daha az taşıtın olduğu yollarda, temiz bir çevrede daha rahat hareket edebileceklerdir." demişti. Bir yıl sonra gelen tepkilerin artması üzerine Sipahioğlu, "Bu araçlar sayesinde otellerinden çıkmayan turistler dışarı alışverişe çıkıyorlar, Alanya esnafı için faydalı oldu. Bunların yanı sıra, çevreye gürültü vermiyor, çevre kirliliği yapmıyor, turistler bu sayede tatil havası yaşıyor. Biraz olumlu yönden bakmak gerekir" diye cevap vermişti.
 
 

Son Güncelleme: 30.07.2014 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81