İki gündür Alanya'yı yazıyorlar

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2014 Medya Başarı Ödülleri Töreni'ne katılan ünlü gazeteciler Yavuz Donat, Fatih Çekirge ve Osman Altınışık, iki gündür köşe yazılarında Alanya'ya yer veriyorlar.

İki gündür Alanya'yı yazıyorlar

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 2014 Medya Başarı Ödülleri Töreni'ne katılan ünlü gazeteciler Yavuz Donat, Fatih Çekirge ve Osman Altınışık, iki gündür köşe yazılarında Alanya'ya yer veriyorlar.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 02:17
İki gündür Alanya'yı yazıyorlar
Yavuz Donat : "Türkiye'de ki Miami"
Abartmıyoruz... Görmelisiniz... Bize hak vereceksiniz. 
70 kilometre sahil. Kentin merkezi... Boydan boya plâj... Kilometrelerce... Atatürk Caddesi... Alaaddin Keykubat Caddesi... Bir uçtan diğer uca... Plâj. Korna sesi yok... Müzik rahatsız edici değil... Huzurlu bir kent... Ne kapkaç ne de taciz var.  Otel, motel, pansiyon çok... Beş yıldızlı otel sayısı 70. Burası Türkiye'deki Miami... Öyle olmasa 33 bin yabancı Alanya'ya yerleşir miydi?
 
 
Fatih Çekirge: "Alanya artık il olmalı"
Alanya'ya gitmişken sokakları gezmeden, insanları dinlemeden, denizin tuzuna dokunmadan olmaz...
Bütün gün sokaklardaydım. Tek bir korna sesi duymadım. Gürültü yok. Yaya yola adımını attığı an araçlar duruyor. Yayaya saygı var.
Şehir kültürü gelişmiş... Yollar tertemiz. Trafik çok iyi organize.
Bisiklet yollarına müthiş bir özen var.
Siyasi propaganda yapan araçlar bile fazla bağırmıyor.
İnsanların yüzü gülüyor.
Şehrin genç kaymakamı makam odasında değil, şehirde ahaliyle birlikte yaşıyor.
2 milyar dolar: Yıllık kayıtlı turizm getirisi 2 milyar doları aşan Alanya'yı bir kent olarak artık Antalya'dan idare etmek mümkün değildir. Yazın nüfusu 1 milyonu aşan bir yeri kasaba olarak göremezsiniz.
Alanyalı markası: Kimle konuşsam, Alanya markasının Antalya'nın büyük şehir baskısı altında ezilmesinden
rahatsız. Alanya artık bir dünya markası olarak tescil edilmeyi hak ediyor.
 
 
Osman Altınışık: "Siyasi nezaket ve alkış yağmuru"
 
Gün ağarıp geceye döndüğünde Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül gecesindeki yerimizi almıştık.
Yılın en iyi haber spikeri kadın ve erkek dallarında ATV'den Cem Öğretir, NTV'den eşi Seda Öğretir, yılın köşe yazarı ödülü ise Yavuz Donat'a verilmişti.
Geceye katılanlar arasında Alanyalı Dışişleri Bakanı'mız Mevlüt Çavuşoğlu ve eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın karşılıklı siyasi nezaketleri gecenin başarısı kadar altı çizilmesi gereken noktaydı.
Son Güncelleme: 20.05.2015 02:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81