İhsanoğlu birlikteliği

Antalya’da, aralarında CHP ve MHP’nin de bulunduğu yedi siyasi parti temsilcisi, Cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı. CHP İl Başkanı Kök, MHP İl Başkanı Çetin ve diğer il başkanları birlikte çalışma mesajı verdi.

İhsanoğlu birlikteliği

Antalya’da, aralarında CHP ve MHP’nin de bulunduğu yedi siyasi parti temsilcisi, Cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı. CHP İl Başkanı Kök, MHP İl Başkanı Çetin ve diğer il başkanları birlikte çalışma mesajı verdi.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 09:25
İhsanoğlu birlikteliği
Muhalefet partilerinin ortak aday olarak belirlediği Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek için bir araya gelen 7 partinin temsilcisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, 10 Ağustos’ta Türkiye için önemli bir seçimin yapılacağını belirterek, “12. Cumhurbaşkanı halk oylamasıyla seçilecek” dedi.
Kök, cumhurbaşkanlığı seçiminde devlete bir baş seçildiğini belirterek “Kimseye ideolojik bakış açısıyla yaklaşmayan, siyaset üstü, güven ve huzur oluşturacak, milletin korkusuz güven içinde yaşamasını sağlayan, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul eden baba kucağı gibi kucaklayan, bir cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi. 
DEVLETİN BAŞI SİYASET ÜSTÜ OLMALI
Kök, “Devlete baş seçeceğimiz için siyaset üstü olmalı, siyasete ideoloji ile bakmak yerine baba şefkati ile bakmalı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir devrimdir, farklı partiler, programları tüzükleri olan partiler, ülkemizin geleceğine dair önemli bir karar almışlardır. Büyük bir uzlaşıyla İhsanoğlu’nu desteklemişlerdir. Bu önemli bir karardır” diye konuştu. İl başkanları olarak Genel Merkez’in aldığı kararların arkasında olduklarını ifade eden Kök, “Büyük uzlaşının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceği için büyük bir adım olduğuna inanıyoruz. Biz, Türk milletinin sağduyusuna güveniyoruz. Herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceğine inanıyoruz” şeklinde devam etti. 
BASKI REJİMİNE SON VERİLECEK
MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin de Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının ortak bir karar sonucu ortaya çıktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk milletinin sahiplendiği, TC’nin ve milletin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. İnşallah 10 Ağustos'ta adaletsizlik, hukuksuzluk, baskı rejimine bir son vermek, adaleti, huzuru rahatı ekmek için Ekmeleddin gelecek. 10 Ağustos'ta tüm baskı ve zorlamanın son bulacağına inanıyorum. İhsanoğlu, 12. Cumhurbaşkanı olarak milletin birliğini, dirliğini ve kucaklaşmasını sağlayacaktır” 
ESKİ ANAP’LILAR VE DYP’LİLER
Demokrat Parti İl Başkanı Hasbi Ünal da çatı aday olarak gösterilse de Türk milletinin kabullendiği adayın Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu savundu. Genel merkezin aldığı kararın arkasında olduklarını açıklayan Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “DYP ve ANAP birleşerek DP kuruldu. Siz de tanıyorsunuz. Demokrasi uğruna tek şehit veren parti DP’dir. DP ile hiç bağı olmayan birileri Adnan Menderes ismini ön plana çıkarıyor. Eski ANAP'lılara ve DYP’lilere sesleniyorum, biz DP’liyiz. Bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Oylarınızı İhsanoğlu'na vermenizi rica ediyorum” dedi.
MEMLEKETİN REFAHI İÇİN
DSP İl Başkanı Metin Oktay da, 10 Ağustos’ta önemli bir seçim yapılacağına işaret ederek, “Türkiye’de ilk kez halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçilecek. Çeşitli eleştiriler yapıldı. Artık bu eleştirilerin yapılmaması için var gücümüzle çalışmalıyız.” dedi. Bağımsız Türkiye Partisi Antalya İl Başkanı Ali Buldu da, İhsanoğlu’nun Atatürk’ün değerlerine sahip çıktığını ifade ederek şunları söyledi: “12. cumhurbaşkanımız Ekmeleddin İhsanoğlu olacaktır. Çünkü Atatürk’ü sevdiği için, Atatürk cumhuriyetine sahip çıktığı için, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekliyoruz. Memleketimizin refah içinde olması için Ekmeleddin’i seçelim.” 
HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Liberal Demokrat Parti MYK Üyesi Mustafa Dilek de cumhurbaşkanlığı seçiminin halk seçimi olduğuna inanmadıklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: “Halk seçseydi belki 20 kişi aday olacaktı. AKP bir oyuna getiriyor milletvekillerinin seçtiği kendisini başkan yapabilmek için uğraşıyor. Partiler olarak İhsanoğlu’nu desteklemek için uğraşıyoruz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni mezhep ayrımı istemediğimiz için, birlik olmasını istediğimiz için herkesin insan olarak görülmesi için İhsanoğlu’nun başkan olması için hep beraber çalışacağız.”
 
 
Son Güncelleme: 12.07.2014 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81