Hükümete çağrı

ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu Rusya ile BDT ülkelerine yönelik hükümet tarafından verilen turizm desteği süresinin uzatılması çağrısında bulundular.

Hükümete çağrı

ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu Rusya ile BDT ülkelerine yönelik hükümet tarafından verilen turizm desteği süresinin uzatılması çağrısında bulundular.

21 Mayıs 2015 Perşembe 00:28
Hükümete çağrı
Turizm esnafına yönelik uyarılarda da bulunan Sili, başta otelciler olmak üzere tüm turizm esnafının ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu ise krizden en çok Alanya'nın etkileneceğini söyledi.
ALTİD: "DESTEK PAKETİ İVME KAZANDIRDI"
İyi bir sezon geçirmediklerini söyleyen Alanya Turistik işletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, hükümetin Rusya dahil dış pazarlardaki turist kaybını önlemek için uygulamaya geçirdiği 2 aylık ‘Turizm Destek Paketinin' kayıpları bir nebze azalttığını söyledi. Nisan-Mayıs ayı ile sınırlı tutulan, tur operatörlerine uçak başına 6 bin dolar yakıt desteği düzenlemesinin yaz aylarına da yansıtılması çağrısında bulunan Sili, "Bilhassa bölgemiz açısından Rusya, çok önemli bir pazar. Çünkü ilçemiz gelirinin büyük bir kısmı turizmden geliyor. Bu destek, otelcimizden, acentamıza, taksicimizden, esnafımıza kadar tüm pazara  hareket kazandıracaktır" diye konuştu. 
TÜRSAB: "RUS TURİST SAYISI ARTAR"
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Ekim-Kasım ayları için de destek paketine devam edilmesi hususunda bildiğim kadarıyla bakanlık ile görüşmeler sürüyor. Bu da yetmez Rus pazarında yaşanan kan kaybını önlemek adına başvurulabilecek bir diğer adım ise 'iç pasaportla giriş' yani 'kimlik kartları ile giriş' uygulamasının da devreye alınması gerekiyor. Bu uygulama ile Rus turist sayısında artış olacaktır" ifadelerini kullandı.
"PALDIR KÜLDÜR HAREKET ETMEYİN"
Sezonun başlarında Avrupa pazarında fazla bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Sili, "Rus pazarında ise havaalanı raporlarına göre yüzde 39'luk azalma var. Haziran ayı itibari ile Rus pazarının  durumu netlik kazanacak. Şu aşamada herkes kendi gerçekleri doğrultusunda, maliyetleri de göz önünde bulundurarak hareket etmeli. Ticarette inişlerde çıkışlar da olacaktır. Bu süreçte doğru planlama, doğru hareketle sezonu geçirmemiz gerekiyor. Ancak öldük, bittik noktasında da değiliz. Hala müşteri gelmeye devam ediyor. Otel işletmecileri ve esnafımızın düzgün bir planlama ile kost hesapları ile müşterinin de memnuniyetini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor. Geçmiş dönümdeki gibi karlı çalışmayacağız ama en azından tesislerimizi döndüre bilme noktasında bir hareket olacak. Kısaca ayağımız yorganımıza göre uzatmalıyız. Paldır küldür işler yapmamalıyız" şeklinde konuştu.
BİR TURİST BİN TURİST DEMEK
TURSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, Muhmutlar bölgesinde halen açılmamış oteller olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; "Sezonu karamsar görüyorum. Şu anda bir çok otel yüzde 20 ile gidiyor. Büyük tur operatörlerinin uçakları ve bölgemizde kendi otelleri olduğu için bize destek çıkıyorlar. Bizim ihtiyacımız olan paket turlarda Doğu Avrupa'da yüzde 30, Rus pazarında ise yüzde 40 düşüş var. Ruble krizinden ise en çok Alanya etkileniyor. Gazipaşa olsa bile halen havalimanı konusunda Antalya'ya endeksliyiz. Bu yüzden gelen her turisti memnun göndermeliyiz. Bir memnun turist bin turist demek. Otelcimiz ve esnafımız daha dikkatli ve özenli olmalı. Umudumuz iç pazar."
 
Son Güncelleme: 21.05.2015 00:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81