Halkın 'mypet' isyanı

Mypet adlı elektrikli bisikletler yüzünden Alanya'da kaldırımlar yürünmez hale geldi. Sürekli çoğalan Mypet'ler artık kazalara neden olurken bu durum insan hayatını tehdit eder vaziyet aldı. Yetkililere seslenen vatandaşlar 'Ya yasaklayın, ya da güzergah belirleyin' çağrısında bulundular.

Halkın 'mypet' isyanı

Mypet adlı elektrikli bisikletler yüzünden Alanya'da kaldırımlar yürünmez hale geldi. Sürekli çoğalan Mypet'ler artık kazalara neden olurken bu durum insan hayatını tehdit eder vaziyet aldı. Yetkililere seslenen vatandaşlar 'Ya yasaklayın, ya da güzergah belirleyin' çağrısında bulundular.

16 Temmuz 2014 Çarşamba 12:19
Halkın 'mypet' isyanı
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun, 2011 yılında "Trafikte büyük bir rahatlama yaşanacak" diyerek uygulamaya başladığı 'Mypet' adlı elektrikli bisikletler, sonraki yönetim tarafından da devam ettirildi. Şehrin tüm kaldırım ve caddelerinde adeta cirit atan, kasksız ve aşırı hızlı kullanılan Mypet'ler, yayaların hayatını, caddelerde ise trafik güvenliğini tehdit eder hale geldiler. Alanya'da mypetlerle ilgili görüşüne başvurduğumuz vatandaşlar ise mypetlerin tehlike saçtığı için kaldırılması gerektiği fikrinde birleşti. İşte vatandaşların görüşü:
Uğur Şirin:
Bence kaldırılmalı. Çünkü trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Ehliyet sistemi olmadığı için tecrübeli, tecrübesiz herkes bu aracı sürebiliyor. Eğer kaldırılmayacaksa da bu mypetler için ayrı bir yol yapılmalı.
Okan Şanal:
Mypet'ler Alanya ekonomisine katkı sağlıyor bence kaldırılmamalı. Sonuçta turistler buraya eğlenmek için geliyor. Belirli bir yol düzeninde sürülsün ve  trafiğe çıkmasınlar yeter.
Ömer Bilgin: 
Kesinlikle kaldırılmalı. Trafikte Mypet'ler yüzünden bir çok kaza meydana geliyor. Kaldırımda yürüyen yayalara çarpılıyor. Sürerken dikkatli davranmıyorlar ve herhangi bir yaş sınırı olmadan büyük ve küçük yaşta insanlarda sürebiliyor.
Oğuzhan Durdu: 
Alanya'da yaşayan yerli ve yabancı vatandaşlar için tehlike arz ettiği için kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. 
Kerem Havuçcu: 
Ben kaldırılması taraftarı değilim. Çünkü turistlerin son derece ilgisini çekiyor. Direkt kaldırma yoluna gidilmemeli ayrı bir yol yapılarak bu sıkıntı giderilebilir.
Neslihan Sorkaya: 
Kaldırımlar Mypet'ler tarafından işgal ediliyor o yüzden kaldırılmasını düşünüyorum.
Seray Nergiz: 
Mypet'ler Alanya sokaklarında iken insanların kaldırımda yürürken bile can güvenliği yok.
Veysel Geleç: 
Ben kaldırılmasını düşünüyorum. Çünkü kaldırımlarda hızlı bir şekilde sürüyorlar. Bu yüzden de bir çok kaza ve yaralanma meydana geldi.
Hasan Yalçın: 
Çift taraflı düşünülerek bir çözüm üretilmeli. Kaldırılsın denildiği zaman tatile gelen yabancı turistlerin özgürlüğü elinden alınmış olur. Ancak kaldırılmadığı zamanda İnsanların can güvenliği yok. Bence belediye tarafından iki taraflı bir çözüm üretilmeli. 
Erdoğan Engilek: 
Kaldırılsın. Yerli ve yabancılara kiraya verilen Mypet'ler kaldırımda can güvenliği sağlamadığı, büyük küçük herkese verildiğinden dolayı amacından sapmış oluyor ve çeşitli kazalar meydana geliyor.  Kuşadası, Marmaris ve Bodrum gibi bölgelerde kaldırıldı Alanya'da da kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Selinay Erdoğan: 
Küçük çocuklar bile kullandığı için bir çok kaza meydana geliyor o yüzden ben hiç etik bulmuyorum. Kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Ege Bensol: 
Kaldırımda insanların can güvenliği yok o yüzden kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. 
Burak Şenli: 
Mypet'ler kaldırımda büyük sıkıntıya neden oluyor. Bence de kaldırılmalı. 
Sarp Özgen: 
Alanya kaldırımlarında daha önce çok kazalar meydana geldi. Küçük yaşta çocukların bile sürebildiği bu aletler yüzünden insanlar kaldırımlarda rahat yürüyemez hale geldi o yüzden kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
Mustafa Şahin: 
Kaldırımda vatandaşlar gönül rahatlığıyla yürüyemiyorlar. Ben o yüzden Mypet'lerin kaldırılmasını istiyorum.
Hicran Sarıpınar: 
Alanya turizmin yoğun yaşandığı bir şehir o yüzden yazın kaldırımlarda insanlar kalabalık topluluk halinde yürüyorlar. Mypet'ler de hızlı ve kontrolsüz bir şekilde kaldırımlarda gittikleri için çeşitli yaralanmalar meydana geliyor. O yüzden ben kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
- Mert KULAÇ  - Şems ZEYBEK
Son Güncelleme: 16.07.2014 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81