Güven MHP ve AKP'ye kızdı

CHP Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Güven, Alanya'nın pek çok cadde ve bulvarının Büyükşehir'e geçtiği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı devam toplantısına katılmayan MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e ve MHP'li üç meclis üyesine yüklendi.

Güven MHP ve AKP'ye kızdı

CHP Alanya İlçe Başkanı Mevlüt Güven, Alanya'nın pek çok cadde ve bulvarının Büyükşehir'e geçtiği Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı devam toplantısına katılmayan MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e ve MHP'li üç meclis üyesine yüklendi.

18 Aralık 2014 Perşembe 04:59
Güven MHP ve AKP'ye kızdı
Güven, MHP'lilerin Alanya'nın hakkını savunmadıklarını ileri sürerek, "Belediye başkanı ile birlikte 3 meclis üyesi toplantıya katılsalardı karar 40'a 39 Büyükşehir’in aleyhine sonuçlanacaktı. Böylece ilçemizin yolları Alanya Belediyesi'ne kalacaktı" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) haftalık olağan toplantısını İlçe Başkanı Mevlüt Güven başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Geçici Kurul üyeleri Ali Gürkan, Bülent Kandemir, Ömer Zavlak, Mustafa İyiol CHP Meclis Üyeleri Erdoğan Toktaş, Mustafa Aras, CHP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Şahin ve yönetimi katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Salı günü Alanya, Manavgat ve Finike'deki bazı cadde ve bulvarların Büyükşehir'e devri konusunda oylama yapıldı. Karar 36 ret oyuna karşı 39 oyla Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Alanya'ya ait toplam uzunlukları 4,4 kilometre olan Şeyh Şamil, Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre ve Hasan Akçalıoğlu Caddesi’nin, Mahmutlar Mahallesi’ndeki 4,5 kilometrelik Barbaros Caddesi’nin, Türkler Mahallesi’ndeki 711 metrelik Belediye Caddesi’nin, yine Türkler Mahallesi’ndeki 729 metrelik Aydınbey Zen Otel Caddesi’nin, Payallar ile Konaklı Mahallesi arasındaki Atatürk Caddesi’nin, Oba Mahallesi’ndeki 750 metrelik Fatih Caddesi’nin, Mahmutlar Mahallesi’ndeki 495 metrelik Menderes Bulvarı dünden itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. CHP İlçe Başkanı Mevlüt Güven, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı devam toplantısına katılmayan MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve MHP'li üç meclis üyesinin meclise katılmış olmaları durumunda oylama sonucunun 40'a 39 olacağını ve yolların Büyükşehir'e geçemeyeceğini ileri sürdü. 
"KAMUOYUNUN TAKTİRİNE BIRAKIYORUM"
Güven, Büyükşehir'in Alanya Belediyesi'ne ait cadde ve sokakların alınması ile ilgili Alanya'da siyaset yapanların ve siyasi partilerin buralar ile ilgili görüşme yapılırken bu görüşmenin içerisinde bulunması gerektiğini belirtti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı devam meclisinde Alanya ile ilgili olarak pek çok kararın alındığına dikkat çeken Güven, "Büyükşehir Meclisi'nde hal gelirleri ile ilgili kararlar alınmış. Cadde ve sokakların devirleri ile ilgili kararlar alınmış. Bu kararların görüşülmesi sırasında enteresan bulduğumuz bir saptamayı Alanya halkı ile paylaşmak istiyoruz. Alanya halkı, MHP'nin  
adayını tevazu gösterip çoğunluğu vererek belediye başkanı yaptı. Belediye meclis üyelerini belirledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de MHP 5 üye ile  CHP 1 ve AK Parti 2 üye ile temsil ediliyor. Alanya'nın hak ve menfaatlerinin görüşüldüğü bir meclis toplantısında MHP'nin 4 üyesinin bulunmaması Alanya için düşündürücü. Belediyeyi yönetecek olan belediye başkanı, o belediye meclis üyeleri açısından ve MHP yöneticileri açısından da önem arz ediyor. Alanya'nın hak ve menfaatlerini korumak için Alanya'nın görüşüldüğü bir belediye meclis toplantısına katılmamış olmalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi.
"BİR TEK ASİLTÜRK KATILDI"
Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Alanya'dan MHP'li Meclis üyelerinden bir tek Zihni Asiltürk'ün katıldığını kaydeden Güven, "Belediye Başkanı Adem Murat Yücel dahil diğer 3 üye bu meclis toplantısına katılmıyor. Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararlarla ilgili mücadeleyi CHP'nin tek meclis üyesi Erkan Demirci veriyor. Ayrıca Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve meclis üyeleri Alanya ve Manavgat'ın haklarını tek başına savunmak zorunda kalıyor. Sayın Adem Murat Yücel'in kendi şehrinin cadde ve sokakları ile ilgili meydanları ile ilgili hali ile ilgili alınacak kararlardan daha ne gibi önemli bir işi var ki bu meclis toplantısına gidip Alanya'nın hak ve menfaatlerini korumuyor" ifadelerini kullandı. 
"MHP'LİLER ŞAPKALARINI ÖNÜNE KOYSUNLAR"
Büyükşehir'e geçen cadde ve sokakların belli özellikleri olduğuna vurgu yapan CHP'li Güven, "Diyor ki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti şürekası, Alanya'da altyapısı tamamlanmış, gelir getiren caddeler hangileri ise onların devrini Büyükşehir'e yapıyorlar. Ama alt yapısı yapılmamış olan diğer caddelere dokunan yok. 'Onları belediye hazırlasın sonraki dönemde ben tekrar onları devir alırım' deyip bunu bu şekilde yapıyor. Bunu MHP yöneticilerinin, MHP meclis üyelerinin ve MHP'li Belediye Başkanının şapkalarını önüne koyup bir düşünmeleri gerekiyor. Alanya'nın hak ve menfaatlerini korumak zorundalar. Onun için seçildiler. Biz onu bizim haklarımızı, caddelerimizi, sokaklarımızı korusun diye oraya teslim ettik. Bunu yapması gerekiyor" dedi.
"ENTERESAN OYLAMA"
Oylamadan da bahseden Güven, "Oylama sonucu da çok enteresan. Eğer 4 tane MHP Meclis Üyesi Büyükşehir'e gitmiş olsaydı bu mecliste alınan kararlarda belediye meclisinin kabul oyu 39, red oyu 40 olacaktı. Bu cadde, sokaklar Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmeyecekti" diye konuştu.
"BÜYÜKŞEHİR GELİR GETİREN CADDELERİ ALDI"
Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapıları tamamlanmış, kenarları gelir getiren, kaldırımlarda park paralarının alındığı caddeleri almış olmasına dikkat çeken Güven, "Payallar'dan Güzelbağ'a bir yol çıkıyor. Tamamı açılmamış bir cadde orayı neden almamışlar. Alanya ilçe Belediyesi o caddeyi yapacak kaldırımlarını düzenleyecek, ışıklandıracak sonra alacak. Çünkü Sayın Koordinatör denen arkadaşımız Güney, 'O caddeleri de ileriki zamanda alacağız. Şimdi ekipmanımız hazır değil. Malzememiz hazır değil. Oralara bakacak gücümüz yok' diyor. Bakacak gücünüz yoktu da niye Büyükşehir Belediyesi yaptınız kardeşim? Yerel yönetimler  
yerelden çözülür, yerelden yönetilir. Bunu herkesin bir kere daha düşünmesi gerekiyor. MHP'lilerinde akıllarını başlarına toplamalarını istiyorum. Çünkü böyle olaylarda olayın başında, anında müdahale edilmesi gerekiyor. Sorunların çözümü noktasında siz mücadelenizi edin, kazanamıyorsanız kazanmayın. Ancak siz mücadele etmek için platforma bile gitmiyorsunuz. BU yanlış, yakışık kalmıyor" dedi.
"HAL KİRALARI YÜZDE 100 ARTTI"
Büyükşehir Meclisi'nde hal kiralarının da arttığına dikkat çeken Güven,"Hal kiralarını yüzde yüz oranına kadar arttırmışlar. Bu kiraların ne kadar arttırıldığı hakkında bilgi vermiyorlar. Bilgileri aldıktan sonra bu konuda açıklama yapacağım. Eğer siz devletinizin memuruna emeklisine işçisine yüzde 1 zam veriyorsanız, buradaki kiraları da yüzde 1 arttırmalısınız. Yani bir taraftan kepçe ile toplayıp orada onu çay kaşığı ile dağıtmayacaksınız. Bu ülkeyi yönetenlerin bu insanlara bir göz atmaları gerekiyor. Bu hal kiralarının arttırılıyor olmasına da karşıyım. Alanya'daki hali önce halcilerin istediği doğrultuda yapın, ondan sonra halcilerle konuşun ona göre bu hal kiralarını değerlendirin" diye konuştu. 
"GÜVEN İİÇERSİNDE KONREYE GİDECEĞİZ"
Öte yandan Cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongre ile ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Güven şöyle konuştu: "Bütün çalışmalarımız tamamlandı. Delege listelerimiz kesinleşti. Delege sayımız 385 kişi olarak kesinleşti. 385 delege kongrede oy kullanacak. Salonumuz hazır, Konuklarımızın tamamını davet ettik. Ümit ediyorum ki CHP'nin bu olağanüstü kongresi, birlik, beraberlik, sevgi, saygı içerisinde birbirimize güvenerek geçer. Sonuçta bir koltuğumuz var. O koltuğa bir arkadaşımızı oturtacağız ve bu arkadaşımız CHP'yi temsil edecek. Bütün üyelerimiz bütün partililerimiz, CHP'ye gönül vermiş insanlarımız sevgiyle saygıyla bu yönetime destek vererek, önümüzde Alanya'da yapılacak olan seçimlerde başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağız."
"GELİN BENİ YARGILAYIN"
CHP Genel Merkezi tarafından parlamentoya 17-25 Aralık tarihlerinin yolsuzluk haftası olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verildiğini açıklayan Güven, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Mevlüt Güven olarak bundan önce ne yolsuzluk yaptıysam hakim önünde araştırıp yargılasınlar. Ben bağımsız Türk yargısı önünde aklanayım. Geçmişte yolsuzluk yapan her kim var ise bu iddiaları ortaya atıyorsa bunların yargı önüne çıkarak kendilerini aklamaları gerekiyor. Yolsuzluklar unutulmaz. bir gün muhakkak çıkar hukuka muhtaç olurlar. Cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar hukuk herkese lazım."
 
Son Güncelleme: 18.12.2014 05:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81