Grip aşısı olun

Alanya Devlet Hastanesi'ne günde yaklaşık 300 hastanın soğuk algınlığı şikayetiyle başvurduğunu belirten Başhekim İsmail Başaran, vatandaşları uyardı.

Grip aşısı olun

Alanya Devlet Hastanesi'ne günde yaklaşık 300 hastanın soğuk algınlığı şikayetiyle başvurduğunu belirten Başhekim İsmail Başaran, vatandaşları uyardı.

25 Ekim 2014 Cumartesi 01:56
Grip aşısı olun
Başhekim Başaran mevsim geçişlerinde en sık görülen hastalığın grip olduğunu belirterek, "Bunun yanı sıra nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı, farenjit, bronşit, zatürree, allerjik göz ve akciğer hastalıkları, cilt kuruması, buna bağlı oluşan cilt hastalıkları ve depresyon bu mevsimde sık görülmektedir. Bu hastalıklardan korunmak için hepimizin rahatlıkla yapabileceği bir dizi önlem alabiliriz" dedi.
 
Mevsim geçişlerinde özellikle de sıcaktan soğuğa geçişlerde bağışıklık sisteminin ve hormonal dengenin değiştiğini belirten Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, "Bununla beraber birçok hastalık da bizleri tehdit eder. Havanın aniden soğuması, bağışıklık sistemimizin zayıflamasına, birçok virüs içinde ideal yaşama ortamı oluşturmasından dolayı bu dönemlerde dikkatli olmamız gerekmektedir. Özellikle bebekler, çocuklar, yaşlılar, gebeler ve yüksek tansiyon, kalp-damar hastalığı, şeker hastalığı, astım, akciğer-karaciğer-böbrek hastalıkları gibi kronik hastalıkları bulunanların daha dikkat etmesi veya edilmesi gerekir" dedi.
 
Gripten korunmak için tek en iyi yolun aşı olduğunu bildiren Başhekim Başaran, "Grip aşıları grip almanın potansiyel olarak ciddi ve hatta ölümcül sonuçlara karşı koruyabilirsiniz. Bu aşı, sağlıklı erişkinlerde hastalık önlemede yaklaşık yüzde 70 ila yüzde 90 etkilidir. İyi alışkanlıkları sağlıklı tutabilirsiniz. Uyku bol olsun, fiziksel olarak aktif kalmak stres yönetmek, bol miktarda sıvı ve besleyici gıdalar yiyin. Hasta olan kişilerle yakın temastan kaçının. Eğer hasta iseniz, diğer insanlarla yakın temastan kaçının. Öksürürken veya hapşırırken bir mendille ağzınızı ve burnunuzu kapatın. Ellerinizi sık sık yıkama mikroplardan korunmanıza yardımcı olacaktır. Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmaktan kaçının" şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 25.10.2014 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81