Göz yaşartan veda

ALTSO Meclis Toplantısı’nda konuşan Oda Başkanı Şahin, turiste kötü davranma, hanutçuluk, ilçede son günlerde yaygınlaşan dilenci ve seyyar satıcı sorunlarında rapor hazırlayıp Belediye Başkanı Yücel’e sunacaklarını bildirdi.

Göz yaşartan veda

ALTSO Meclis Toplantısı’nda konuşan Oda Başkanı Şahin, turiste kötü davranma, hanutçuluk, ilçede son günlerde yaygınlaşan dilenci ve seyyar satıcı sorunlarında rapor hazırlayıp Belediye Başkanı Yücel’e sunacaklarını bildirdi.

22 Temmuz 2014 Salı 23:44
Göz yaşartan veda
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Temmuz Ayı meclisi odanın meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılış konuşmasını ALTSO Başkanı Mehmet Şahin Yaptı. Şahin, oda olarak ilk defa düzenledikleri iftar yemeğine katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun devlet üniversitesi ve doğal için verdiği müjdelere değindi. Alanya’ya devlet üniversitesinin kurulması noktasında hassasiyet gösterdiklerini bildiren Şahin, “Önümüzdeki günlerde bu gerçekleştiği zaman Türkiye’de bir ilk olacağız. İlk defa bir ilçede gerçekleşecek bu olay. Onun dışında golf alanları ve doğalgaz ile ilgili müjdeler de verdi. Enerji Bakanlığı'ndan söz aldığını belirtti bakanımız. Bizler de ilerleyen günlerde enerji bakanımızı ziyaret ederek yaptığımız imza kampanyasını kendisine sunacağız. Bakanımız aracılığıyla bu talebimiz Başbakan Erdoğan'a iletildi. Alanya, doğalgaz alan ilk ilçe olacak” dedi. 
 ‘SORUNUMUZ KAYITDIŞI DAİRE KİRALAYANLAR’
Meclis toplantısına devam edilirken Mehmet Tüzün, “Sezon kötüye gidiyor. Merkezde yaşanan sıkıntıların üzerine gidilmesi araştırılmasından yanayız. Apart otellerin en büyük rakibi 5 yıldızlılar değil. Bizim rakibimiz son yıllarda artan kiralık dairedir. Emlak piyasası hareket kazandı. Hızlı büyüme yerleşik yabancı oluşturdu ve bizi zor duruma soktu. Basit bir araştırma sonucu sadece Norveçli 150 kişinin haftalık bazda dairelerini kiraya verdiğini görüyoruz. Bu şekilde hem kayıt dışı çalışıp vergi vermiyorlar hem de ciddi paralar kazanıyorlar” dedi. Tüzün'ün bu konuşmasına Meclis Başkanı Metin Atalay'da katıldığını belirterek ilerleyen dönemde bununla ilgili bir çalışmanın yapılabileceğini söyledi. 
'SORUN KALİFİYELİ PATRON'
Taylan Gündeşlioğlu ise hanutçuluktan dert yandı. Gündeşlioğlu, “Hepimiz turistler için elimizden geleni yapıyoruz ama bazıları çıkıp turiste küfür ediyor, hanutçuluk yapıyor ve Alanya'nın itibarını iki paralık ediyor. Aslında bu sorun biz patronlardan kaynaklanıyor. Alanya'nın sorunu kalifiyeli eleman değil kalifiyeli patrondur. Ayrıca Alanya'da dilenci sorunu var. Bu soruna biran önce el atılması lazım" dedi.
‘BAŞKAN YÜCEL'E RAPOR SUNACAĞIZ’
Gündeşlioğlu'nun bu sözleri üzerine Başkan Şahin de “Bu konuda bir an önce bir şey yapılması lazım. Biz bu konuda rapor hazırlayıp Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel'e sunacağız. Çünkü dilenci ve seyyar satıcılardan bizim oda üyelerimizde rahatsız. O yüzden bir an önce bir şeyler yapılması konusunda sizinle hemfikirim” dedi.
 
Son Güncelleme: 22.07.2014 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81