Galip Yeşildal

İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ın görevden alınmasının ardından Cumartesi günü Alanya Kültür Merkezi'nde CHP Alanya İlçe Başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Şengül Yeşildal ve Coşkun Karadağ'ın kıyasıya yarıştığı seçimi 5 oy farkla Şengül Yeşildal kazandı. Yeşildal, ayrıca CHP'nin Alanya tarihinde ilk 'Kadın Başkanı' olma özelliğine sahip oldu.

Galip Yeşildal

İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ın görevden alınmasının ardından Cumartesi günü Alanya Kültür Merkezi'nde CHP Alanya İlçe Başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Şengül Yeşildal ve Coşkun Karadağ'ın kıyasıya yarıştığı seçimi 5 oy farkla Şengül Yeşildal kazandı. Yeşildal, ayrıca CHP'nin Alanya tarihinde ilk 'Kadın Başkanı' olma özelliğine sahip oldu.

22 Aralık 2014 Pazartesi 05:38
Galip Yeşildal
İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ın görevden alınmasının ardından 20 Aralık Cumartesi günü Cumhuriyet Halk Parti (CHP) İlçe Başkanlığı seçimi Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sabah saat 10.00'da başlayan kongreye CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Gürkut Acar, Eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Antalya eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yanı sıra bir çok siyasi ve partili katıldı. Ayrıca kongre öncesinde Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar kongreye katılarak başkan adaylarına başarı temennisinde bulundular. Kongrede ilk olarak CHP'de geçici başkanlık görevi yürüten Mevlüt Güven bir konuşma yaptı. Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu yapılmasının  ardından İstiklal Marşı okundu.  Ayrıca CHP kongresinde gergin dakikalar da yaşandı. Adaylar Şengül Yeşildal ve Çoşkun Karadağ konuşmak için sahneye çıktığı anda, kendisininde aday olduğunu söyleyen Sadık Şenli, listesini verdi. Konuşma yapmak istediğini belirten Şenli'nin listesinde ki isimlerin diğer adaylarda da bulunması nedeniyle adaylık isteği divan heyeti tarafından reddedildi. Şenli bunun üzerine oradan ayrılarak yeni isimleri listesine yazdı ve tekrar geldi. Ancak Şenli heyetle yaptığı kısa konuşmanın ardından adaylıktan çekildi ve konuşma yapmaktan vazgeçti. Şenli, basın mensuplarına yaptığı açıklama da, "Alanya'ya hiç uğramayan milletvekilleri burada konuşacaksa bende konuşacağım. Hiç kimse Alanya için çalışmıyor. Adaylıktan çekiliyorum" dedi. Daha sonra ise adayların konuşmalarına geçildi.
 
'ALANYA'NIN İKTİDARDAN KAYNAKLANAN BİR SORUNU VAR'
İlçe Kongresi'nde gerçekleştirilen kura sonrasında ilk konuşmayı Coşkun Karadağ yaptı. Karadağ, "Partimizin her kademesinde çalışmanın bir bayrak yarışı olduğuna inanıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak Alanya siyasetine yön vereceğiz. Yönetim anlayışımız katılımcı ve demokratik davranmaktır. Kadınlarımızın ve gençlerimizin karar almada ortak etmek fikir ve düşüncelerini almak öncelikli amaçlarımızdandır. Alanya'nın iktidardan kaynaklanan birçok sorunu vardır" dedi. 
 
YEŞİLDAL ZAVLAK'I ELEŞTİRDİ
Karadağ'ın konuşmasının ardından da diğer aday Şengül Yeşildal konuşma yaptı. Yeşildal, "Görevden alma sebebiyle partiyi olağan üstü kongreye götürmek için atanmış olan geçici kurulun  görevinin sadece partiyi kongreye götürmek ve bunun  için gerekli fiili işlemi yapmak olmasına rağmen atanmış geçici kurul üyesinin birisinin İlçe Başkanı Adayı olması sonradan diğer bir aday lehine adaylıktan çekilerek  diğer adayla birlikte seçim çalışması yapması daha da önemlisi kurul başkanının aday belirleme ve belirlediği aday lehine seçim çalışması yapması Alanya gibi kırk, elli ilden daha büyük bir ilçede büyük bir nezaketsizliktir. CHP yöneticileri bu tür parti içi demokrasi aykırı hareketleri bırakmalı, tamamen dışa yönelik siyaset yapılmalıdır. Ülkemizin ve Alanya'mızın sorunlarını çözmek hepimizin ortak hedefidir. Hem ülkenin geneli hem de yerel olarak Alanya'da çok sıkıntılı, geleceği daha da karanlık bir  dönem yaşanmakta olup  bu durumdan kurtulmanın  tek kesin yolu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Hem ülkede, hem de Alanya'da iktidar olmasıdır. Bizler CHP'nin 6 okunun tamamını yüreğinde ve günlük yaşamında yaşayan sosyal demokrasinin evrenselliğini benimseyen ve uygulamaya çalışan kişileriz. Bu parti aynı zamanda bir halk partisidir. Hem Alanya hem de ülkede iktidara sahip bir partidir" dedi.
 
'BİZİM KİMSEYLE BİR MESELEMİZ YOK'
CHP'nin bir kitle partisi olduğunu söyleyen Yeşildal, "CHP herkesi kucaklayacak kimseyi dışlamayacak, hor görmeyecek, insanların tamamını kucaklayacaktır. Hiç kimse kendini bu partinin üstünde görmesin. Bu sadece halkın partisidir. Kimse kimsenin kuyusunu kazmayacak yoksa kuyu kazanlar o kuyunun içine kendileri düşerler. Bizim hiç kimseyle bir meselemiz yoktur. Bizim tek hedefimiz, amacımız Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını önce 2015'te yapılacak genel seçimde en yükseğe çıkararak iktidar olmak daha sonra ise 2019 yılında yapılacak  olan seçimlerde Alanya Belediyesi'ne bir daha sökülmeyecek şekilde bayrağı dikmektir. Cumhuriyet Halk Parti'li olmak bir ayrıcalıktır. Devamlı ve esas olan Cumhuriyet Halk Partisi örgütüdür. Örgütte görev yapanlar ve yapacak olanlar sadece bu örgütün bayrağını daha iyiye ve daha ileriye taşımaya çalışırlar. Bu vesile ile belirtmek gerekir Alanya örgütümüzde daha önce görev yapmış tüm İlçe Başkanlarına ve İlçe yöneticilerimize saygı ve sevgilerimizi sunarız. Onlar bizim onursal başkanlarımız ve yöneticilerimizdir. Olmazsa olmaz şart ve kural hepimizin topyekun bir ve beraber olmamız, gece gündüz çalışmamızdır. Bunu yaptığımız zaman olumlu sonuca mutlaka ulaşılacaktır. Hem Alanya hem de ülkede halkın iktidarı mutlaka kurulacaktır. Bunun tek şartı da birlik ve beraberlik içinde olmak bu amaca bu şekilde ulaşılacağına hepimizin yürekten inanmasıdır. Ülkenin ve Alanya'mızın içinde bulunduğu durum güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi  çalışması ve iktidarı da gerektirmektedir. Temeli ve kökleri Kurtuluş savaşını yapan Türkiye Cumhuriyetini kuran Müdafaa-i hukuk cemiyetleri ve Kuva-yi Milliye ruhuna dayanan Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarılı bir iktidara gelmesi için gece gündüz birlik ve beraberlik içinde çalışacağımıza halkın iktidarının önce ülkede sonra da Alanya'da kuracağımıza güneşli  güzel günlerin geleceğine inancımız tamdır" dedi. 
 
'CHP KAZANDI'
Adayların konuşmalarının ardından delegeler oy kullanma işleminine gitti. 2.5 saat boyunca süren oy kullanma işleminin ardından saat 17.00'da oy kullanma işlemi sona erdi. Daha sonra oyların sayılma işlemine başlandı. Çarşaf liste olarak gerçekleştirilen seçimde delegeler bir başkan adayının yanı sıra 16 tane yönetim kurulu üyesine oy verdi. Oy sayma işleminin ardından Şengül Yeşildal, Coşkun Karadağ'a karşı 140-135 galip gelerek Alanya tarihinde ilk kadın başkan olma özelliğine sahip oldu. Seçimin ardından adaylardan Coşkun Karadağ bir teşekkür konuşması yaptı. Karadağ, "Şengül Yeşildal'ı tebrik ediyorum. 24 saat yanındayım. Birlikte mücadele edeceğiz. Amacımız CHP'yi iktidar yapmaktır. Kazanan CHP oldu" dedi. 
 
'YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ'
İlçe Başkanlığını kazanan Yeşildal ise şunları söyledi: "Gerçekten çok heyecanlıyım. Bu Alanya'da bir ilk. Güveninize layık olmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. yaşasın cumhuriyet yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" dedi. Yeşildal konuşmasının ardından tebrikleri kabul ederken oldukça duygusal anlar yaşadı. Seçimin ardından yeni başkanla birlikte oluşacak yönetim kurulu da çarşaf liste ile seçime gidilmesinden dolayı merak konusu haline gelmişti. Gerçekleşen seçimin geç saatlere kadar süren oy sayma işleminin ardından CHP'nin yeni yönetimi de belli oldu. Yönetimde ise Başkanlığı kazanan Şengül Yeşildal'ın listesinden 5, diğer aday Coşkun Karadağ'ın listesinden ise 11 kişi yeni yönetime girdi. Yeşilda'ın listesinden Pınar Vural, Erdoğan Toktaş, Hatice Toksöz, Gülten Erol, Ulaş Özgen yönetime girerken seçimi kaybeden Coşkun Karadağ'ın listesinden ise Metin Tatlı, Mehmet Güldal, Mustafa Asım Kaptanoğlu, Gülçin Güner, Eda Arıkan, Özlem Özbıdak, Umut Gezginci, Mustafa Şimşek, Mehmet Okyanus, Mehmet Can Karagöz ve Ömer Zavlak yönetime girdi. Adaylık döneminde, adaylığını açıklayan daha sonra Coşkun Karadağ lehinde adaylıktan çekilen Ömer Zavlak'ta Şengül Yeşildal'ın başkanlığını yapacağı yönetime girmesi ilginç bir detay oluşturdu. Bilindiği gibi Yeşildal oy kullanma işlemi öncesinde İl Teşkilatı tarafından atanan geçici seçim heyeti içerisinde yer alıp aday olan Ömer Zavlak'ı sert bir dille eleştirmişti. 
 
Son Güncelleme: 22.12.2014 05:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81