Evlat cinayetine çifte müebbet

Manavgat'ta geçtiğimiz yıl 17 yaşındaki Dilek Anbar'ı öldürmek suçundan yargılanan anne Fatma Anbar ile anneanne Nazmiye Yurtyapan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Evlat cinayetine çifte müebbet

Manavgat'ta geçtiğimiz yıl 17 yaşındaki Dilek Anbar'ı öldürmek suçundan yargılanan anne Fatma Anbar ile anneanne Nazmiye Yurtyapan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

11 Temmuz 2015 Cumartesi 00:50
Evlat cinayetine çifte müebbet
 
Dilek Anbar, geçen 14 Temmuz akşamı Manavgat Mimar Sinan Mahallesi'ndeki evlerinin koridorunda yerde hareketsiz yatar halde bulundu. Fatma ve Hıdır Anbar çifti, bebekken evlat edindikleri Dilek için 112'yi aradı. Eve gelip müdahale eden sağlık ekipleri, Dilek Anbar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Olayla ilgili anne- baba ile Fatma Anbar'ın annesi 84 yaşındaki Nazmiye Yurtyapan, polis tarafından gözaltına alındı. Kendisine bıçak çektiğini iddia ettiği Dilek Anbar'ı eşarpla boğduğunu söyleyen Nazmiye Yurtyapan, torununu öldürmek suçundan tutuklandı.
 
 
Soruşturmayı derinleştiren Manavgat Emniyet Müdürlüğü, ifadelerinin çelişkiler içermesi üzerine 19 Mart'ta anne 62 yaşındaki Fatma Anbar ile baba 69 yaşındaki Hıdır Anbar'ı tekrar gözaltına aldı. 20 Mart'ta mahkemeye çıkarılan çiftten Fatma Anbar, cinayet suçlamasıyla tutuklandı.
 
SON SAVUNMALARINI YAPTILAR
 
Tutuklu sanıklar Fatma Anbar ve Nazmiye Yurtyapan ile tutuksuz sanık Hıdır Anbar, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısının olayla ilgili görüşünü açıklamasının ardından mahkeme başkanı sanıklara savunmalarını yapmaları için söz verdi.
 
"SUÇU TEK BAŞIMA İŞLEDİM"
 
Nazmiye Yurtyapan, daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, suçu tek başına işlediğini belirtti. Olay anında evde torunu ile yalnız olduğunu belirten Yurtyapan, "Kızım Fatma'nın bu olayla ilgili uzaktan yakından alakası yoktur. Yaşım nedeniyle de tahliyemi talep ediyorum" dedi.
 
AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ
 
Avukatı Hicran Ceylan, müvekkilinin kendisini korumak amacıyla böyle bir suçu işlediğini ve suçu işlediğini kabul ettiğini anlatırken, "Müvekkilim 84 yaşında olup, sağlık durumu nedeniyle ameliyat olması gerekmektedir. Kaçma ihtimali bulunmadığı için adli kontrollü tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.
 
"OLAYLA İLGİM YOK"
 
Tutuklu sanıklardan Fatma Anbar, daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini yineledi. Anbar, "Ben olay anında evde yoktum. Eşimle birlikte dışarıdaydık. Eve geldiğimizde olayla karşılaştık. Olayla ilgim ve alakam yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde savunma yaptı. Tutuksuz yargılanan Hıdır Anbar da kendisinin ve eşinin olayla ilgisi olmadığını söyleyerek beraatını talep etti.
 
ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI
 
Mahkeme heyeti duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıkladı. Oy birliğiyle alınan kararda; tutuksuz sanık Hıdır Anbar'ın beraatına karar verilirken, tutuklu sanıklar Nazmiye Yurtyapan ve Fatma Anbar hakkında 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek' suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Mahkeme, her iki sanığın duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı ömür boyu hapse indirdi.
 
"KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ"
 
Kararın ardından gazetecilere açıklama yapan Nazmiye Yurtyapan'ın avukatı Hicran Ceylan, temyiz edeceklerini söyledi. Ceylan, "Hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Bu aşamada dosya Yargıtay'a gidecek. Biz itirazlarımızı yapacağız. Artık Yargıtay karar verecek" dedi.
 
"KESİNLEŞMİŞ YARGI YOK"
 
Fatma Anbar'ın avukatı Mustafa Ceylan da iddialara karşı yazılı savunmalarını sunduklarını aktarırken, "Delillerin ceza verilmesine yeterli olmayacağı yönünde savunmamız yapmıştık, yine tekrar ettik. Şüpheden dolayı ceza yargılaması olmayacağını, şüpheden her zaman sanığın yargılanması gerektiğini belirttik. Beraatını talep ettik. Mahkeme hem Fatma Anbar'a hem de Nazmiye Yurtyapan'a en ağır cezayı verdi. Kesinleşmiş bir yargı kararı yok. Temyiz hakkımızı kullanacağız. Yargıtay aşamasında bozma yönünde karar verilmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.
 
Son Güncelleme: 11.07.2015 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81