ESNAF MEMNUN

Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Alanya'ya gemi ile daha fazla turist gelmesi için bir çok kolaylık sağlayacağı yönünde söz vermesi esnaf tarafından olumlu karşılandı.

ESNAF MEMNUN

Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Alanya'ya gemi ile daha fazla turist gelmesi için bir çok kolaylık sağlayacağı yönünde söz vermesi esnaf tarafından olumlu karşılandı.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 02:32
ESNAF MEMNUN
  Esnaflar; " ""İşte bizim istediğimiz bu tür sözler. Gemi ile kaliteli turist geliyor ve 5 saat içinde ortalama her turist 350 Avro harcıyor. Tek çekingemiz ise turistlerin şehri bile görmeden limandan otobüslerle alınıp anlaşmalı alış-veriş merkezlerine götürülmesi" dediler.
"İŞTE BİZİM İSTEDİĞİMİZ SÖZLER"
Ak Parti'den Antalya 1’inci sıra Milletvekili Adayı olan Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın kurvaziyer turizmi geliştirmek için römorkör parası almayacaklarını ve daha çok turist getirme adına Alanya'ya pozitif katkı yapacaklarını söylemesi esnaf arasında sevinçle karşılandı. Bakan Elvan'ın açıklamaları ve kruvaziyer turizmin gelişmesi konusunda verilen sözleri esnafa sorduk. "İşte bizim istediğimiz sözler bunlar" diyen esnaflar bu sözlerin tutulması halinde iyi bir sezon geçireceklerini belirttiler.
“BÜYÜK KATKI SAĞLAR”
Mevlüt Selçuk (Hediyelikçi): “Bakanımızın dediği gibi gemiden gelen turistlerin bize katkısı büyük olacaktır. Fakat diğer bir konu ise ilçemize gemiyle gelen turistlerin tur şirketleri ve hanutçular tarafından anlaşmalı alışveriş merkezlerine götürülmesi nedeniyle çarşı esnafına müşteri gelmemesine neden oluyor. Bu sene turizm geçen seneye göre beklentimiz daha az. Ama hal böyle olunca daha kötüye doğru gidiyoruz. Alanya'da biraz daha kaliteli turizm şart”,
“ESNAFIN YÜZÜ GÜLER”
Mustafa Göküş (Butikçi): “Kurvaziyer turizmine ağırlık verilirse şehir ekonomisine ciddi katkısı olur. Bu turizm çeşidi ile esnafın da yüzünün güler. Kurvaziyerde her şey dahil diye de bir sistem yok. Bir kişi şehre indiği zaman günde 5 saat şehirde kaldığından, ortalama 350 Avro harcayabiliyor. Taksiciye, esnafa ve restoranlara herkese faydası olur. Kurvaziyer turizmine ağırlık verilmeli."
“SERMAYE DÖNMÜYOR”
Yaşar Yaman (Parfümcü): “Gemiyle gelen turistler Cuma Pazarı'na girmiyor. Hanutçular  ve tur şirketleri tarafından müşteriler direkt  olarak önce, anlaşmalı AVM'lere sonrasında tarihi yerleri gezdirerek gemiye tekrar getiriliyor. Yetkililer çarşı esnafının iş yapmasını istiyorlarsa bunlara 'Dur' demesi lazım. Bence, döner sermaye dönmüyor.” Tugay Ökkeş ise, "Yolcu gemileri ile gelen müşterilerin tabi ki bir faydası var. Fakat gemi gelmeden 30 otobüs kapısında bekliyor. Müşteriyi rahat bırakmıyor! Tur şirketleri de bizim satışlarımıza engel oluyor. Ticaret özgürlüğü diye bir özgürlük yok artık.  Yetkileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.
Son Güncelleme: 13.05.2015 02:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81