Er'di General oldu

MHP Alanya İlçe Teşkilatı dün kongresini Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. 424 delegeden 417 'sinin oy kullandığı kongre de Hilmi Er 196 oy alarak MHP İlçe Teşkilatının yeni başkanı olurken, Yücel Apaydın 155, Hacı Mevlüt Zavlak ise 65 oy aldı.

Er'di General oldu

MHP Alanya İlçe Teşkilatı dün kongresini Alanya Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. 424 delegeden 417 'sinin oy kullandığı kongre de Hilmi Er 196 oy alarak MHP İlçe Teşkilatının yeni başkanı olurken, Yücel Apaydın 155, Hacı Mevlüt Zavlak ise 65 oy aldı.

12 Ocak 2015 Pazartesi 08:35
Er'di General oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı’nın, sonucu haftalardır merakla beklenen kongresi dün sabah saat 10.00’da Alanya Belediye Düğün Salonu’nda başladı. Delegelerin, partililerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kongreye Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Antalya İl Başkanı Cemal Gencer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP’li çok sayıda ilçe başkanı, meslek odası başkanları ve Alanya Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri de katıldı. CHP ve AKP ilçe başkanları ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de kongreye çiçek gönderdi. 
"ADAYLAR SALONA EKİPLERİYLE GİRDİ"
Adaylar salona ekipleriyle birlikte geldi. İlk gelen Hilmi Er, ikinci Yücel Apaydın, sonuncu ise Hacı Mevlüt Zavlak oldu. Kongrede İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu töreninin ardından divan heyeti oluşturuldu. Tüm adayların ortak önerisiyle Divan Başkanlığı’na İl Başkanı Cemal Gencer, kâtip üyeliklere ise Arif Sarıtaş ile Mustafa Yücel seçildi. Divan’ın kongreyi devralmasının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ile mali rapor okunarak üyelerin oyuna sunuldu ve her ikisi de oybirliği ile kabul edildi. Kongrede ilk konuşmayı MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar yaptı. Uyar, "Çok sevdiğim öğretmenlik mesleğimden 31 Ağustos 2004 tarihinden bu yana 2 yıl başkan yardımcılığı, 8 yılda ilçe balkanlığı olarak yürüttüğüm bu kutsal nöbetim bugün itibariyle sona erecektir. 3 dönemdir arkadaşlarımla birlikte bir ibadet anlayışıyla birlikte yürüttüğüm bu görevi vicdan rahatlığı ve gönül huzuruyla bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
"UYAR HELALLİK İSTEDİ"
Değerli kardeşlerim isteyerek veya istemeyerek, gönül kırmışsam eğer, kusur işlemişsem, hatam olduysa; affınızı isterim, bağışlamanızı dilerim, helallik isterim. Benimde hakkım geçtiyse herkese helal olsun. Benden sonra görev vereceğiniz arkadaşlarımızın da aynı duyarlılıkla görevi devralacağından eminim. Çıtayı daha da yukarılara çıkaracaklarından hiç şüphe duymuyorum. Değerli gönüldaşlarım bir olmazsak, biz olamayız. Biz olmadan başaramayız. Sevmeden olmaz, saymadan olmaz, güvenmeden olmaz" dedi.
"BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMADILAR"
Daha sonra kürsüye Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel çıktı. Yücel, “Seçim sürecinde azim ve emekle birlikte birçok başarılı işe hep birlikte imza attık. Hiçbir güç, yolumuza koyulan hiçbir taş, bizi sizlere ve halkımıza hizmet etmekten geri tutamadı ve tutamayacak. Bizler, seçilen insanlar olarak halkımızın hizmetinde olduğumuzu hiç unutmadık ve unutmayacağız. Bugün burada aday olan arkadaşlarımızın devralacakları bayrağı, aynı inançla ve azimle taşıyacaklarına, aynı yolda azimle yürüyeceklerine inancım tamdır. Kazanan kim olursa olsun, sonunda partimizin, teşkilatımızın en önemlisi Alanya’mızın kazanacağı aşikârdır” diye konuştu.
"HER ÜÇÜ DE HAREKETİN ASİL EVLADI"
Başkan Yücel’den sonra konuşan Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız da yaptığı açıklamada, ilçe başkanlığına aday olan 3 ismin de teşkilatın ve Milliyetçi Hareket’in asil evlatları olduğunu belirtti. Yıldız, “Onların bugünkü yönetimden devralacakları bayrağı daha yükseklere taşıyacaklarına inanıyoruz. Çünkü Alanya artık çıtayı sürekli yükseltmeye alışmıştır. Bunun dışında kalırsak elbette kendimizi başarısız sayarız” dedi. Yücel ve Yıldız’ın ardından başkan adaylarına soyadlarına göre alfabetik sırayla konuşma hakkı verildi. Kürsüye çıkan ilk isim Yücel Apaydın oldu.
"BAŞI DİK ANADOLU ÇOCUKLARIYIZ"
Apaydın, “Bu kutlu yolda bugüne kadar hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan, yorgun düşmeden mücadele ettik. Çizgimizden ve yolumuzdan hiç şaşmadık. Bizler, Hakk’ın ve haklının yanında duran, dik başlı değil, başı dik Anadolu çocuklarıyız. Bugüne kadar dirlik için birliktelik dedik. Dava arkadaşlarımıza kucak açtık. Ülkü için, ezan için kucak açtık. İnşallah millet için kalbimizden gelen duaları Allah kabul eder” diye konuştu.
 
"ALANYA'YA MÜHRÜMÜZÜ VURACAĞIZ"
Apaydın’ın ardından Hilmi Er kürsüye çıktı. Er,"Bu vatan için, bu bayrak için, bu dava için ebediyete intikal eden; başta Başbuğ Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimize rahmet, şükran ve minnet borçluyuz. Bizler onların kanlarıyla ve terleriyle vaat ettiği bu ulvi davanın Türk-İslam davasının sıradaki nöbetçileriyiz. Bu dava güneşe mazlum milletin, bu dava her şeyden çetin, bu yolda dert, gurbet bizimdir. Bu kutlu davanın neferleri olarak mücadelemiz çetin, yolumuz uzun, sorumluluğumuz çok ağırdır. Bu ağır tarihi ve milli sorumluluğun yanında kutsal vatanımızın güzide köşesi Alanya’mıza karşıda büyük bir yükümlülük altındayız. Halkımızın büyük teveccühü ile Selçuklu tahtının burçlarına 3 Hilalli bayrağımızı diktik. Dalgalanan 3 Hilali indirtmemek bundan böyle bizim boynumuzun borcu olacaktır. Yarışa değil, hizmete adayım. Akdeniz’den Toros’lara kadar ülküdaşlarımızın ve halkımızın dertlerine çare olmak için gayret göstereceğim. Alanya’nın tarihi hakkının teslim edilmesi için
her türlü mücadelede var olacağız ve önder olacağız. Alanya mutlaka ve mutlaka il olmalıdır. Bu konuda bütün gücümüzle mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Ben ve ekibim bütün partililerimizi kucaklayacağız. Gönlümüz ve kalbimiz Alanya halkına ve ülküdaşlarımıza her zaman açık olacaktır. Yılmadan, yorulmadan çalışmaya ve yükselmiş olan başarı çıtasını daha da yukarılara çıkarmak görevimiz olacaktır. Belediyemizle birlikte yapacağımız hizmetlerle Alanya’ya mührümüzü vuracağız. Şundan emin olunuz ki bizim parolamız her nefes hizmet, her nefes Alanya olacaktır.
 
 
"VERECEĞİNİZ OYLAR SİZİN DEĞİL"
 
 Er’den sonra ise son olarak Hacı Mevlüt Zavlak haziruna seslendi. Zavlak, konuşmasında şunları söyledi: “Bir konu hakkında seçim yaparken aklımızdan hiç bir zaman ‘İşi ehline vermezseniz, kıyameti bekleyiniz’ Hadisi Şerif’ini çıkaramayız. Kutlu davamızda önümüzdeki 3 yıl süresinde ilçe başkanlığı yapacak yeni bir başkan seçmek için umutla ve neşe ile toplandık. Bu davada ilçe başkanı olacak kardeşimizi sadece 424 oy belirleyecek olabilir ama buradan çıkacak kardeşimiz önümüzdeki 3 yıl için değil aslında. MHP'nin Alanya’da uzun yıllar sürecek çalışmalarına da başkanlık edecek. Hiç kimse siyasete 3 yıl için girmez. Burada vereceğiniz karar çok önemlidir.
"MHP OLARAK BELEDİYEYİ KAZANDIK"
Hepiniz bu davanın buralara gelmesinde büyük rol oynadınız. Meydanlara sığmayan bu dava artık milletvekilleriyle mecliste ve beklenmedik bir şekilde Alanya’da belediyeyi kazandı. Bu davanın büyük başarısının bugün geldiği noktadan daha yükseklere gidebilmesi için çok önemli bir seçimdeyiz. Sevgili ülküdaşım, oyunu bir yere söz veremezsin. Çünkü o oy senin değil. Sen Alanya’daki 60 binlik oyu temsil eden 424 kişiden yalnızca birisin. O oyu sana bütün camiayı temsilen emanet ettiler. Önce bütün adayları görmelisin, listelere bakmalısın. Bunlardan hangisi ilçe başkanlığı koltuğunu durdurabilecekse ona göre söz vermelisin. Kimileriniz kongrede oylarınızı bize kullanacağınıza dair söz verdiniz. Bütün içtenliğimle söylüyorum ki, oyunu bana vereceğini söyleyen kardeşlerim buraya geldiğinde fikri değişmişse, listeye ve adaylara bakarak başka adaya oy kullanmak istemişse, şahsım adına hakkımı helal ediyorum, sözlerini tutmuş sayıyorum.
"PARTİ BÜYÜKLERİMİZ BİRBİRİNE KIRGIN"
Kongre sürecinde üzülerek gördüm ki, bu davaya bugüne kadar neferlik yapmış, bayraktarlık etmiş çok ağabeyimiz ve büyüğümüz kendi aralarında kırgınlıklar biriktirmiş. Benim bir projem ve bir önerim var. Sevgili büyüklerim, bu davaya çok hizmet ettiniz. Siz 80 döneminde aynı battaniyenin altına yattınız, aynı ekmeği, aynı endişeleri paylaştınız. Allah rızası için, bu davanın gelecekteki selameti için, eteğinizdeki taşları dökünüz. Sizler birleşemezseniz, biz yeni nesil siyasetçilerin birleşme şansı olmaz. Herkes birbirinin arkasında saf tutarsa, sizler siyaset sahnesinden varır gidersiniz, belki bizler de varır gideriz ama sebebi unutulmuş bu küslükler bu davayı bölmeye ve ayrıştırmaya devam eder. Alanya’nın Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’dir. Arkasına gölge takmaya, karşısına bina dikmeye hiç gerek yoktur. Belediyemize yapılan saldırılara karşı göğsümüzü siper edeceğiz. Gerekirse biz yıpranacağız ama belediyemizi yıpratmayacağız.”
"ZAFER ER’İN OLDU"
Yapılan konuşmaların ardından divan heyeti kongreyi İlçe Seçim Kurulu’na devretti. Akşam saat 17.00’ye dek süren oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı. 424 delegede 417’sinin kongreye katılım sağladığı, 7 delegenin gelmediği belirtildi. Yaklaşık 1,5 saat süren oy sayım işleminin ardından 1 oy geçersiz sayıldı. Hilmi Er’in 196, Yücel Apaydın’ın 155, Hacı Mevlüt Zavlak’ın ise 65 oy aldığı belirtildi. İl Başkanı Cemal Gencer, MHP’nin 3 yıllığına yeni İlçe Başkanı olan Hilmi Er ile Yücel Apaydın ve Hacı Mevlüt Zavlak’ı sahneye davet etti ve el ele tutuşturup partilileri selamlaştı. Hilmi Er kutlamaları daha sonra salon dışında kabul etti.
"SEVİYELİ BİR REKABET OLDU"
Er, yaptığı konuşmada, "Tatlı bir rekabet oldu, seviyeli bir rekabet oldu. Kazanan ülkücü irade oldu. Kaybeden kimse olmadı.
Bundan sonra ben ve ekip arkadaşlarım birlik ve beraberliği daha güçlü sağlamak için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bundan herkes emin olsun. Kongremize delege olarak katılan, misafir olarak katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Oy veren vermeyen hiçbir arkadaşımıza, ülküdaşımıza ayrım yapmayacağız. Kucaklamaya devam edeceğiz.
 
İşte Er'in yönetimi:
BAŞKAN: Hilmi Er 
Ahmet Ali Şahin
Ahmet Öztürk
Ali Güngör
Ali Şimşek
Aytekin Demir
Bahri Kaya
Bekir Çelik
Emin Uysal
Erdoğan Kutlu
Ertuğrul Elvan
Halit Akbulut
Hüseyin Şahinkaya
Kamuran Afşar Şimşek
Mehmet Ali Ersoy 
Mehmet Ali Tuncer
Mehmet Duran Atalay
Murat Özsoy
Osman Özkan 
Salih Metin
Sami Kasmus
Şevket Özkan
Uğur Oğuz
 
Son Güncelleme: 12.01.2015 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81