Engelsiz park ve yaşam merkezi atakta

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi engelli vatandaşların ve ailelerinin sorunlarına yardımcı olmaya devam ediyor.

Engelsiz park ve yaşam merkezi atakta

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi engelli vatandaşların ve ailelerinin sorunlarına yardımcı olmaya devam ediyor.

08 Eylül 2015 Salı 15:26
 Engelsiz park ve yaşam merkezi atakta
 
 
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, engelli birey ve yakınlarını hakları konusunda bilgilendirerek,  sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor. Bireylere, engel grubuna uygun uzman desteği sağlayan, ihtiyaç sahiplerine medikal malzeme yardımı yapan merkez, engellilerin günlük hayata aktif katılımlarını sağlamaları konusunda da projeler üretmeye devam ediyor.
UZMAN DESTEĞİ VE EĞİTİMLER SÜRÜYOR
Engeliz Park ve Yaşam Merkezi’nde istihdam edilen uzmanlar, engelliler için Cumartesi de dahil olmak üzere haftanın altı günü faaliyetlerini sürdürüyor. Psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanları, el sanatları öğretmeni ve proje koordinatörü hem engelli bireylere hem de ailelerine hizmet veriyor.
HANGİ UZMAN, HANGİ DESTEĞİ VERİYOR?
Psikolog; engelli birey ve yakınlarına psikolojik danışmanlık hizmetinin yanı sıra, toplumda engelli farkındalığını arttırıcı eğitim ve seminerler düzenliyor.
Fizyoterapist; bedensel engelli bireylerin kas, iskelet sistemi, kas kuvvet, uzunluk, esneklik, günlük yaşam aktivitelerindeki bağımsızlık düzeyini değerlendirerek,  durumlarına uygun terapatik ve egzersizler vermekte ve düzenli takiplerini sağlamakta.
Çocuk Gelişim Uzmanları, modern eğitim salonunda engelli çocuklara günlük yaşam, öz bakım, bilişsel, psikomotor, dil gelişimi ve toplumsal yaşam becerilerinin oyun yoluyla kazandırılması için faaliyetler yürütmekte.
El Sanatları öğretmeni, engelli birey ve yakınlarının günlük yaşamlarını sosyal amaçlı faaliyetlerle geçirmeleri amaç edinilerek ipek kozasından çiçek yapımı, kara kalem yağlı boya resim çalışması, ahşap boyama, sabundan meyve yapımı, seramik çömlek yapımı gibi çeşitli sanatsal faaliyetler yürütülmekte.
DEVAM EDEN 5 PROJEYE YENİLERİ EKLENİYOR
Merkezin Proje Koordinatörlüğü tarafından; hali hazırda devam eden ‘’Herkes için Alanya’’, ‘’Engelsiz Turizm Kenti Alanya’’, ‘’Her Kulaç Bir Hayat’’, ‘’Hayata Yelken Aç’’, ‘’Gönüllü ol Fark Yarat’’ gibi projeler yürütülmekte olup, ‘’Engelli Veritabanı’’ analizleri ile Engelsiz Alanya’nın vizyonuna uygun yeni projelerle ilgili çalışmalar da devam ediyor.
 “ENGELLİLERE YÖNELİK YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
Alanya Belediyesi’nin engellilere yönelik yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Alanya Belediye Başkan Adem Murat Yücel, “Sosyal Belediyecilik ilkesiyle çalışmalarımıza devam ederken, Engelli birey ve yakınlarının ücretsiz yararlandıkları bu hizmetlerin daha çok kişiye ulaşması ana hedefimizdir. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’mizdeki hizmetlere dahil olmaya davet ediyorum” dedi. Adres: Hal Kavşağı Saray Mah. Huriler Sok. No:12 Telefon: 0242 513 43 45 – 0242 512 32 30
 
Son Güncelleme: 08.09.2015 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81