Engellilerin deniz keyfi

"Herkes için Alanya" projesi kapsamında Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürdürülen "Her Kulaç, Bir Hayat" aktivitesi kapsamında yüzme eğitimi alan engelli vatandaşlar, Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı'nda denize girdi.

Engellilerin deniz keyfi

"Herkes için Alanya" projesi kapsamında Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürdürülen "Her Kulaç, Bir Hayat" aktivitesi kapsamında yüzme eğitimi alan engelli vatandaşlar, Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı'nda denize girdi.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 10:33
 Engellilerin deniz keyfi
Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi tarafından "Herkes için Alanya" projesi kapsamında engelli bireylerin yüzerek spor yapmaları amacıyla kış aylarında Olimpik Yüzme Havuzu'nda sürdürülen "Her Kulaç, Bir Hayat" aktivitesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte ALTİD tarafından BAKA desteği ile hayata geçirilen Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı'na alındı. Olimpik Yüzme Havuzu’nda yüzme dersi alan 10 vatandaşımız, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi görevlilerinin gözetiminde Engelsiz Halk Plajı’nda denize girerek serinledi. Proje hakkında bilgi veren Engelsiz Hizmetler Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu; yetersiz hareket nedeni ile obezite ve benzeri sağlık problemlerine toplumun en yakın kesimi olan engelli bireylerin spor yaparak bu riskleri minimize etme ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için başlatılan ‘’Her Kulaç Bir Hayat’’ projesini her yaz olduğu gibi bu yaz da havaların ısınması nedeni ile Engelsiz Halk Plajına aldıklarını belirtti.
Gökkuşağı Engelsiz Halk Plajı’nın kentte yaşayan ve misafir olarak gelen engelli ziyaretçiler için denize erişimde büyük kolaylık sunduğunu belirten Altıoğlu, plajın engelsiz turizm projesine olumlu katkısına değinerek, Alanya Belediyesi olarak amaçlarının kentin doğu tarafına bir engelsiz halk plajı daha kazandırmak olduğunu belirtti.
‘’Her Kulaç, Bir Hayat’’ yüzme aktivitesinin içeriği hakkında bilgi veren Uzman Fizyoterapist Erdem Demir; yüzmenin engelliler için hem psiko-sosyal açıdan hem de fiziksel açıdan çok yararlı bir aktivite olduğunu, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra her türlü travma riskinin minimal düzeye indirilerek, eğlenceli ve fiziksel kapasitelerini maksimum düzeyde kullanabildikleri bir spor faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Son Güncelleme: 14.07.2014 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81