En büyük festival

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, bugün başlayacak 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne vatandaşları davet etti. Yücel, 3 gün boyunca sürecek olan festivalde vatandaşların huzurlu ve hoş vakit geçirebilmesi için gerekli ortamı sağladıklarını söyledi.

En büyük festival

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, bugün başlayacak 15. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’ne vatandaşları davet etti. Yücel, 3 gün boyunca sürecek olan festivalde vatandaşların huzurlu ve hoş vakit geçirebilmesi için gerekli ortamı sağladıklarını söyledi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 02:50
En büyük festival
Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 15. kez düzenlenecek Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde ünlü sanatçılar sahne alacak. Festival ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Turizm ve Sanat Festivali, hepimizin festivali; 15 yıldır Alanya ile özdeşleşen, geleneksel hale gelen bir etkinlik. Her yıl farklı konuları işleyip, kaybolmaya yüz tutan değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki temamız ise “muz ve muz lifi”nden üretilen hediyeliklerdir. Büyüyerek devam Festivalimize hep birlikte sahip çıkalım, yaşatalım” dedi. Festivalin ilk gününde Hande Yener sahne alacak. Yarın Murat Boz ve Pazartesi günü de Funda Arar konseri ile festival sona erecek. 
 
"FESTİVAL, MEHTERAN VE TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ İLE BAŞLAYACAK"
Bugün saat 17.30’da Atatürk Anıtı önünden mehteran ve temsili Yörük göçüyle başlayacak Festival’e, vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şöyle konuştu: Yörük göçü kültürümüzün bir parçasıdır. Temsili göçte, Yörük yaşantısından ve geleneklerinden enstantaneler sunulacak. Turizm ve Sanat Festivali’nin sadece bir eğlenceymiş gibi algılanmasını istemeyiz. Selçuklu’dan günümüze Türk kültürünün her türlü izine rastlayabileceğiniz festivalimizde, el sanatları, yiyecek içecek ve tanıtım stantları, fotoğraf ve takı sergileri, gösteriler ve halk konserleriyle vatandaşlara zengin bir program sunuyoruz.
 
ALANYA’NIN İLK MEHTERAN TAKIMI, KORTEJE KATILACAK
Belediye personelinden kurulan Alanya’nın ilk mehteran takımının bugün düzenlenecek Festival kortejine katılacağına dikkat çeken Başkan Yücel, “Alanya’nın artık bir mehteran takımı var. Bundan sonra düzenlenen etkinlikler katılıp konser verebilecekler. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.
 
"10 ÜLKEDEN 70 ÜST DÜZEY KATILIMCIYI AĞIRLAYACAĞIZ"
Festivale, 10 ülkeden 70’in üzerinde misafirin katılacağını kaydeden Başkan Yücel, “3 gün sürecek festivalde, vatandaşlarımızın huzurlu ve hoş vakit geçirebilmesi için gerekli ortamı sağladık. İnşallah yabancı misafirlerimiz de Alanya halkıyla birlikte belleklerinde güzel anıların kalacağı bir festival yaşarlar. Mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımız dahil tüm Alanya halkını festivale davet ediyorum” dedi.
 
"MUZ VE MUZ LİFİNDEN ELDE EDİLEN ÜRÜNLER TANITILACAK"
5. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nin teması “muz”la hakkında basın mensuplarına bilgi veren Festival Komitesi Başkanı Mehmet Ali Koçak, Alanya Belediyesi’nin muz lifi projesinin ev ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Festivalde muz ve muz lifinden yapılan ürünlerin sergileneceğini belirten Koçak, “Geçmişte Alanya’nın en önemli gelir kaynağı olan muzun, ekim alanları günümüzde her ne kadar azalsa da muz hala Alanya için önemli bir kazanç kaynağınıdır. Festival stantlarını gezen vatandaşlar muz lifinden yapılan fularlar, dokumalar, bebekler, panolar, çeşitli süs eşyaları, her türlü muzlu yiyecek ve içecekleri görebilecekler. 15. Sanat Festivali muzlu bir festival olacak” şeklinde konuştu.
 
Son Güncelleme: 23.05.2015 02:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81