Emre'nin kalbi Akın'a can oldu

Antalya’da 24 yaşındaki Akın Yıldırım, Alanya’da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emre Akıllı’nın bağışlanan kalbiyle yaşama tutundu.

Emre'nin kalbi Akın'a can oldu

Antalya’da 24 yaşındaki Akın Yıldırım, Alanya’da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Emre Akıllı’nın bağışlanan kalbiyle yaşama tutundu.

21 Ağustos 2014 Perşembe 06:39
Emre'nin kalbi  Akın'a can oldu
Gazipaşa’da çiftçilik yapan Akın Yıldırım'a yaklaşık 8 ay önce göğüs sancısı ve nefes darlığı şikâyetiyle gittiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Akın Yıldırım, ilk tetkik ve tedavilerinin ardından Sağlık Bakanlığı Kalp Bekleme Sırası'na girdi. Alanya’da meydana gelen trafik kazasının ardından hastanede beyin ölümü gerçekleşen Emre Akıllı’nın ailesinin bağışladığı kalbi, pazar günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından yapılan başarılı operasyonla Akın Yıldırım'a nakledildi. 
TEŞEKKÜR EDİP SABIR DİLEDİ 
4 ay önce kalp bekleme sırasına kayıt yaptırdığını aktaran Yıldırım, “Her gün Allah'a dua ettim. Çünkü hayatta kalabilmemin tek yolunun kalp nakli olduğunu biliyordum. Cumartesi günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli koordinatörlerinin haber vermesi üzerine hastaneye gelerek işlemlerimi yaptırdım. Saat 04.00'de ameliyata alındım. Ameliyatım 6 saat sürmüş. Kendimi çok iyi hissediyorum. Emre'nin kalbi ve diğer organları 5 kişiye hayat verdi. Bağış kararını onaylayan ailesine binlerce defa teşekkür ediyorum ve sabır diliyorum. Emre'ye de rahmet diliyorum” diye konuştu.
EMRE BEŞ HASTAYI YAŞATTI
Alanya Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde cuma günü beyin ölümü gerçekleşen Emre Akıllı’nın kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Akın Yıldırım'a, pankreas ve 2 böbreği Antalya Medical Park Hastanesi'ndeki hastalara, karaciğeri ise Ankara'daki bir hastaya nakledildi.
 
Son Güncelleme: 21.08.2014 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81