Elikesik'de sular kesilmeyecek

Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Elikesik Mahallesi'nde yaz boyunca yaşanan su sorununun ilave hatla çözüldüğünü söyledi.

Elikesik'de sular kesilmeyecek

Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Elikesik Mahallesi'nde yaz boyunca yaşanan su sorununun ilave hatla çözüldüğünü söyledi.

09 Ekim 2014 Perşembe 04:03
Elikesik'de sular kesilmeyecek
Öte  yandan Yenice de bulunan su kuyularının sisteme dahili konusunda ASAT ekiplerinin çalıştığını aktaran Güney, "Dim Barajı’ndan  gelecek içme suyu hattının biri Alanya’nın batısındaki yerleşim yerlerine kadar gelecek. Bu hattın tamamlanmasıyla birlikte  bölgemizde su sorunu yaşayan yer kalmayacak" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya ASAT Müdürlüğü ekipleri, Elikesik Mahallesi’nin su sorununu ilave hatla çözdü. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, ASAT Alanya Müdürü Mustafa Göker ie birlikte çalışma yapılan yerlerde inceleme yaptı. Elikesik Muhtarı Yusuf Boz ve bazı köylüler de inceleme gezisine iştirak etti.
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, yaz boyunca Elikesik Mahallesi'nde su sıkıntısı  yaşandığını belirtti. Sondajla ilgili sıkıntılardan dolayı suyun renginde farklılık olduğunu anlatan Güney, “Göreve geldiğimiz  günden itibaren gündemde olan Elikesik’teki su sorununu çözmek için ASAT ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaptı. Sonunda  
Alara’dan Konaklı ve Payallar’a gelen içme suyundan bir hat çekerek Elikesik halkının su sorununu çözdük. Ekiplerimiz suyu  verdikten sonra yeni hat için çalışmalara başladı. Kısa sürede bu çalışmaları da tamamlayacaklar" dedi.
"SU SORUNU YAŞAYAN YER KALMAYACAK"
Güney, “ASAT ekiplerimiz yaz boyunca gece gündüz çalışarak birçok sorunu halletti. Şimdi Adliye Sarayı karşısında kiraladığımız yerde hizmet vermeye başlayacak. Yılbaşında ASAT yeni yerinde hizmet verecek. Bu kış tespit ettiğimiz tüm sorunları çözecek  çalışmalarımız olacak. Ayrıca kısa mesafeli kanalizasyon hatlarının yapım işi de ihale edildi. Şehrin farklı noktalarında şimdi kanalizasyon çalışmaları da başlayacak. Öte yandan Yenice de bulunan su kuyularının sisteme dahili konusunda ASAT ekipleri  çalışıyor. Bunun yanında Dim Barajı’ndan gelecek içme suyu hattının biri Alanya’nın batısındaki yerleşim yerlerine kadar  gelecek. Bu hattın tamamlanmasıyla birlikte su sorunu yaşayan yer kalmayacak. Alanya önümüzdeki yıl artık bu sorunları  konuşmayacak" şeklinde konuştu.
"ÇAMURLU SU İÇİYORDUK"
Elikesik'te yıllardır su sıkıntısı yaşadıklarını belirten muhtar Yusuf Boz, "Sorunumuzu Hüseyin Güney’e ilettik onun gayretleriyle suya kavuştuk. Daha önce çamurlu su içiyorduk. Şimdi çeşmelerimizden tertemiz su akıyor. Sayın Güney ve Asat yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 09.10.2014 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81