Elektrik kabusu

Alanya'da dün tam anlamı ile elektrik kabusu yaşadı. İstanbul, Ankara İzmir ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 30 ilde 7 saat boyunca elektrikler kesildi. Hayat tam anlamıyla felç olurken herkes, "Elektrik ne zaman gelecek?" sorusunu sordu. Büyük kesinti nedeniyle vatandaşlar Twitter ve Facebook'a mesaj yağdırdı. Alanya'da esnaf jeneratörlere sarılırken, vatandaşlar isyan etti.

Elektrik kabusu

Alanya'da dün tam anlamı ile elektrik kabusu yaşadı. İstanbul, Ankara İzmir ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 30 ilde 7 saat boyunca elektrikler kesildi. Hayat tam anlamıyla felç olurken herkes, "Elektrik ne zaman gelecek?" sorusunu sordu. Büyük kesinti nedeniyle vatandaşlar Twitter ve Facebook'a mesaj yağdırdı. Alanya'da esnaf jeneratörlere sarılırken, vatandaşlar isyan etti.

01 Nisan 2015 Çarşamba 08:43
Elektrik kabusu
KESİN NEDEN BELLİ DEĞİL
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri sorunun enerji açığı ve güç kesintisinden değil, iletim sistemindeki arızadan kaynaklandığını, arızan giderilmesine çalışıldığını söyledi. Başbakan Davutoğlu, terör dahil her türlü ihtimali araştırdıklarını söylerken, Enerji Bakanı ise kriz merkezi kurduklarını ve tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
ESNAF İSYAN ETTİ
Bütün günü jeneratör gürültüsü içerisinde geçiren esnaf kesinti nedeniyle adeta isyan etti. Turistler ise alışkın olmadıkları bu durum karşısında şaşkına dönerek işyerlerinin önlerinde çalışan jeneratörlerin fotoğraflarını çekti. 
HAYAT ADETE DURDU
Eczaneler ilaç almaya gelen vatandaşlara ilaç veremedi. Trafik ışıklarının sönmesi araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Berberinden terzisine,  eczacısından marketçisine kadar mağdur olan esnaf, "Dükkanın içi çok karanlık müşteriler gelmiyor. Ondan sonra da devlet vergi bekler milletten. Turistler şaşkınlıkla bizi izliyor.  Jeneratör olan esnaflar bir nebze rahat ama oda aşırı ses ve görüntü kirliğine yol açıyor" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
KEDİDİR KEDİ!
Elektrik kesintisi ile ilgili konuşan MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, "Antalya ve Alanya gibi turizmin başkentliğini yapan şehirlerde bu tarz kesintilerin olmaması lazım. Turizmin başladığı şu günlerde kesinti kabul edilebilir bir şey değil. Biz kesintiler için kedilerden şüpheleniyoruz. Herkes kedisine sahip olsun. Kediler trafolara girmesin, elektrik de kesilmesin" diye konuştu. 
 
Elektrik kesintisi en çok esnafı vurdu 

 
Türkiye Elektrik İletişim Anonim Şirketi (TEİAŞ) sisteminde yaşanan arızadan dolayı Alanya’da dün elektrikler saat 10.30'da kesildi ve akşam saat 18:00 sularında geldi. Turizmin gözde kentlerinden Alanya'da elektrik kesintisi sonucu kent merkezindeki trafik sinyalizasyon lambalarının bazılarına enerji verilemedi.  Kamu kurum ve kuruluşlarında jeneratörlerin devreye girmesiyle herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi.   Alanya esnafı da bundan olumsuz etkilendi. Bütün günü jeneratör gürültüsü içerisinde geçiren esnaf kesinti nedeniyle adeta isyan etti. Turistler ise alışkın olmadıkları bu durum karşısında şaşkına dönerek işyerlerinin önlerinde çalışan jeneratörlerin fotoğraflarını çekti.
 
 
 
Emrah Çetin (Hediyelikçi)
 
" Elektrik kesintisi, Alanya’yı tamamen etkilemiş durumdadır. Dükkanın içi çok karanlık müşteriler gelmiyor. Ondan sonra da devlet vergi bekler milletten. Turistler şaşkınlıkla bizi izliyor.  Jeneratör olan esnaflar bir nebze rahat ama oda aşırı ses ve görüntü kirliğine yol açıyor. En azından kesinti olacağını bize bildirselerdi, biz de ona göre çare bulurduk. Şuan dükkanı kapatıp eve gitmekten başka çare yok. Siftah edemeden kapatıyoruz. Yetkiler birazda bizleri düşünmeleri lazım."
 
Arif Koca (Kasap)
 
"Elektrik kesintisi olunca müşteriye satış yapamıyoruz. Şoklu olan ürünler erirse büyük zarara uğrarız. Soğuk hava deposunu açma şansımız yok. Soğuk hava deposundan tezgahlara et ürünü çıkaramayız. İşler tamamen bitmiş vaziyette çaresizce  bekliyoruz. Yetkiler bu konuda bilgiye davet ediyorum. Her ay bin TL’ye yakın fatura ödüyorum. Şuan mağdurum ve ne yapacağımı bilmiyorum."
 
Fırat Çağlar (Cep telefonu satıcısı)
 
"Elektriğin gitmesi bizim işimizin bittiği anlamına gelir. Elektrik olmazsa ne tamir yapabiliriz, nede satış yapabiliriz. Şuan mağdur bir şekilde bekliyoruz. Olmadı evin yolunu tutarız başka yapılacak bir şey yok. "
 
Hasan Türemiş (Lokantacı)
 
"Elektriğin kesik olması bizim işimize tamamen satır vurdu. Lokantanın içi karanlık ve göz gözü görmüyor. Ancak dışarıdaki masalarda servis yapabiliyoruz. Hava şartları da buna izin vermiyor. Ürünler dolapta ama ne kadar bekler bilemiyoruz. Yetkiler biraz daha duyarlı olması lazım. "
 
Mehmet Karaçomak  (Terzi)
 
"Yurt geleninde elektrik kesik diyorlar, ama bizim kesildikten sonradan haberimiz oluyor. Ben şuanda elimde dikilecek ve teslim edilecek, söz verdiğim bir sürü müşteri var.Biz mağdur olduk ve dükkanı kapatıp gitmekten başka çare yok."
 
Osman Erşahan (Dondurmacı)
 
"Elektrik kesintisi olunca bizim işler bitti demektir. Dondurmalar eriyor. Müşterilere satış yapamıyoruz. Siftah yapmadan bir sürü zarar ettim. Kesinti olacağı daha önceden haber verselerdi biz de ona göre tedbir alırdık. Şuan mağdur durumdayım. Bekliyoruz bakalım her şeyin hayırlısı beklemekten başka çare yok. "
 
İbrahim Mercan (Kuaför)
 
"Elektrik kesintisi bizleri yakından etkiliyor. Gelen müşteri geri dönüyor. Kendimize göre aydınlatma lambası ve mum ışığından yaralanıyoruz. Elektrik olmayınca sadece sakal trası yapabiliyoruz. Fön makinesi çalışmıyor. Elektrik insan hayatına o kadar yerleşti ki her şey ona bağlı onsuz yapamaz hale geldik. "
 
Lekalem Düzgün (Kuru temizlemeci)
"Türkiye’nin  bir çok şehrinde elektrik kesintisi var,  neden kaynaklı ve daha önce niye bilgilendirme yapılmadı. Müşterilerimize çoğuna şu saatte gelip alabilirsiniz dedim.  Elektrik kesintisi oldu.  Bu sebepten dolayı elimde elbiseler, giysiler kalmış durumda. Jeneratörsüz turizm dediler, turizm sezonu açılmadan elektrikler de sıkıntı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Tayip Erdoğan, 400 tane Millet Vekilimiz var diyor, ne yazık ki hizmet yok.  Esnafı gören olmuyor. Esnaf her türlü mağdur oluyor. Bize beklemekten başka şans bırakmıyorlar. Bence Türkiye Avrupa'ya göre 50 sene geride kalıyor. Kediler trafoya girmeyip darbe yaptı bu sefer galiba."
 
 
Muharrem Mayalı (Restoran işletmecisi) 
  
"Türkiye’nin birçok yerinde elektrik kesik diyorlar. Bence halk ve esnaf mağdur durumda çok manidar bir durum olarak görüyorum. Her şey elektrikle çalışıyor. Günümüz hayatında elektrik olmazsa olmaz bir hal aldı. Bizim açımızdan kötü müşteri gelmiyor. Bugün hava güzel gidiyordu. Vatandaş dışarı çıktı, ama hal böyle olunca işler iyi gitmedi. Kendi açımızdan düşünmemek lazım sıkıntı büyük olabilir. Her şeyin hayırlısı bekliyoruz."
 
Yasin Aktürk (Eczaneci) 
 
"Elektrik kesintisinden dolayı sistem yok. İlaçların hepsinin üzerinde kare kodu var. Fiyatını bilmiyorum. Gelenlere fiyatlarını bilmediğimiz ve resmi giriş yapmadığımız için ilaç veremiyoruz. Soğuk zincir ilaçları ve insülinler bozulma olasılığı yüksek. En azından elektrik kesintisinin bilgisini verselerdi biz de ona göre tedbir alırdık."
 
 
İlhan Selvi (Kasap)
 
"Elektrik kesintisinden dolayı etleri tezgahlardan almak zorunda kalıyoruz. Soğuk hava deposuna ürünleri kaldırmak zorunda kaldık. Elektrik bizim canımız o olmadan hiç bir şey olmuyor. Yetkiler bu konuda biraz daha etkili olmasını isterdim."
 
Ali Yılmaz (Marketçi)
 
"Elektrik kesildi ve bunun bilgisini veren olmadı. Şuan şarküteri reyonunda süt ve süt ürünlerini bozulacağı korkusundayım. Markette barkot sistemi olduğu için çoğu fiyatları bilmiyoruz.  Dükkandaki bütün cihazlar elektrikle çalışıyor. Bu yüzden her şey felç oldu. "
 

Son Güncelleme: 01.04.2015 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81