Ekmek zammına vatandaş tepkisi

Alanya'da uzun süredir 80 kuruştan satılan ekmeğin yüzde 20'lik zam kararı ile 1 TL'ye çıkmasının ardından vatandaşlar yetkililere serzenişlerini iletti. Vatandaşlar, "Zaten yediğimiz bir ekmek var ona da zam yapıyorlar. Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar" dedi.

Ekmek zammına vatandaş tepkisi

Alanya'da uzun süredir 80 kuruştan satılan ekmeğin yüzde 20'lik zam kararı ile 1 TL'ye çıkmasının ardından vatandaşlar yetkililere serzenişlerini iletti. Vatandaşlar, "Zaten yediğimiz bir ekmek var ona da zam yapıyorlar. Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar" dedi.

02 Eylül 2015 Çarşamba 02:50
Ekmek zammına  vatandaş tepkisi
 
Ekmeğe dün itibariyle 20 kuruşluk zam yapılarak 1 TL olması, fırıncıları memnun ederken, vatandaşları memnun etmedi. Zam konusunda serzenişlerini dile getiren bir çok vatandaş 20 Kuruşluk zammı fazla bularak, "Zaten vatandaşın yediği bir ekmek kaldı. Zor bela geçinmeye çalışırken yapılan bu zam bizleri çok zorlayacak. Allah bizlere yardım etsin" diyerek tepkilerini dile getirdiler. İşte vatandaşların görüşleri;
 
VATANDAŞ ZAMMI DOĞRU BULMADI
Alanya'da ekmeğin 80 kuruştan 1 TL'ye çıktığı zam ile ilgili olarak vatandaşların görüşünü aldık. Görüşlerini aldığımız vatandaşlar bir seferde bu kadar yüksek oranda zam yapılmasının doğru olmadığını söylediler. İşte vatandaşların gerçekleşen ekmek zammı ile ilgili görüşleri;
 
Neriman Çöken(Ev hanımı)
İnsanlar bir tane ekmeği zor alıyorlar. Günde evine 10 tane ekmek alan var. Bu iş nasıl olacak bilmiyoruz. 1 TL olması çok fazla oldu.  Her tarafta bolluk beraber var diyorlar ama hiç alakası yok. Allah yardımcımız olsun.
 
Neşe Balkan(Emekli)
Ekmek bizim birinci gıdamız. Bu zamdan sonra ne yapacağız bilmiyorum. Zam yapılsaydı yine ama en azından 20 kuruş değil. Tek sefer de bu kadar zam yapılması vatandaşın belini epey bükecek. İnşallah yöneticiler bunun farkına varırlar ve bu yanlıştan dönerler.
 
Muhammet Yıldırım(Esnaf)
Bu zam en çokta nüfusu kalabalık olan aileleri etkileyecek. Sabah markete ekmek almaya gittim. Normalde 3 ekmek alıp 2.40 TL öderken, bu zammın ardından 3 TL ödemek zorunda kaldım. Biz böyle bir zammın olacağını hiç beklemiyorduk bizlere sürpriz oldu. Allah vatandaşımıza yardım etsin.
 
Yakup Dolu(Taksici)
Günlük 5 tane ekmek alıyorum. Bugün ekmek almaya gittim marketçiye 5 TL verdim. 1 TL para üstü beklerken bana ne bekliyorsun abi dedi bende para üstü bekliyorum dedim. Bana ekmeğin 1 TL olduğunu söyledi. Benim için sürpriz oldu. Çünkü vatandaşlarımız zor bela geçim mücadelesi verirken birde bu zammın yapılması bizi baya zorlayacak. Şimdilik buna razıyız inşallah daha da arttırmazlar. 
 
Emrah Yaman(Serbest çalışan)
Biz evde 7 kişiyiz. Günde 14 ekmek alıyorduk eve ancak artık ekmeğin 1 TL olması bizim daha az ekmek almamıza neden olacak. Her şeye zam yapılıyor. Biz asgari ücretle çalışan kişileriz. Kira, elektrik, su derken birde bu zam bizi çok zorlayacak.
 
Üzeyir Kırotu(Emekli)
Yapılan bu zam çok yüksek. Zaten 80 kuruş çok yüksekti. Şimdi de 1 TL yaptılar. Günde 5 ekmek alıyoruz. Eve daha önce 4 TL öderken şimdi 5 TL ödeyeceğiz. Biz emekli insanlarız. Emekli aylığına bile bu kadar zam yapılmıyor ki. Bu zammın yapılacağını beklemiyorduk. 
 
Sevil Uğur(Ev hanımı)
Zaten yediğimiz bir ekmek var ona da zam yapıyorlar. Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar. Evimize günde 6 ekmek alıyoruz. İş yok, güç yok. Ekmek alırken zorlanacağız. Bunların yanı sıra çocuk okutuyoruz. Masraf bitmiyor ki her şey masraf. Bu zammı yapan yetkilileri Allah'a havale ediyorum. Yetkililer halkı düşünmüyor. Bu halk ne yapsın?.
 
İhsan Ertemiz(Emekli)
Yapılan her zam vatandaşa külfet. Gayet bizde buna karşıyız. Zam olmasın. Daha rahat yaşayabilelim. Ben emekli maaşı ile geçinen birisiyim. Ekmeğe yapılan zam beni oldukça etkileyecek. Ayda bize eski ücretine oranla 30-40 TL bir fazlalık getirecek. 
 
Son Güncelleme: 02.09.2015 02:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81