Devlet desteği anlatılacak

ATSO ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecek.

Devlet desteği anlatılacak

ATSO ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecek.

08 Nisan 2014 Salı 21:59
Devlet desteği anlatılacak
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde 10 Nisan’da “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenleneceğini bildirdi.
ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda Akdeniz Üniversitesi ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıda, hibe destekleri ve Ar-Ge destekleri hakkında güncel bilgiler paylaşılacağını belirten Budak şunları kaydetti;
“Dünya genelinde her alanda olduğu gibi üretim ve pazarlama sistemleri de hızlı bir değişim ve dönüşüm sergiliyorlar. İşletmelerin de bu hızlı değişime ayak uydurmaları, yenilikleri takip etmeleri, çağın gerektirdiği yatırımları yapmaları gerekiyor. Bu noktada işletmelerimiz bilimsel ve finansal desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Biz de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin bu ihtiyacına cevap veren bir bilgilendirme programı hazırladık. Akdeniz üniversitesinin değerli hocaları ve bakanlık yetkilileri ile işbirliği yaparak düzenleyeceğimiz toplantıda San-Tez programı, Rekabet Öncesi İşbirliği programları ve diğer destekler hakkında bilgiler verilecek.”
Budak, San-Tez’in, sanayicilerin ve AR-GE’ye dayalı ihtiyaçlarının üniversite sanayi işbirliği ile çözüme kavuşturulması, katma değeri yüksek, teknoloji tabanlı ürün geliştirmeyi destekleyen bir program olduğunu ifade etti. Budak, “Bu kapsamda işletmelerin kendi öz varlıklarıyla gerçekleştiremeyecekleri Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona yönelik çalışmaların hem üniversite hem de devlet desteği ile gerçekleştirilmesini hedefliyor. Rekabet Öncesi İşbirliği Programı ise işletmelerin stratejik işbirliği yaparak ortak AR-GE, ürün geliştirme, üretim gibi işletmeler arası işbirliğini destekleyen bir program. Toplantıda, Antalya’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteklerinden faydalanarak tamamlanan ve uygulamaya geçen başarı hikâyelerinden de örnekler anlatılacak” dedi.
Toplantıya katılmak isteyenlerin ATSO web sayfası (www.atso.org.tr) üzerinden online olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerini kaydeden Budak, “Bahsi geçen konularda güncel bilgi sahibi olmak, yeni küresel ekonomik düzende rekabet gücünü arttırmak ve pazarda başarıyı yakalamak açısından söz konusu desteklerden faydalanmak isteyen tüm sektör temsilcilerini toplantımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 08.04.2014 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81