Dev projenin temeli atılıyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Demirtaş’a sokak hayvanları için yapılacak Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatının, bugün yapılacak temel atma törenine herkesi davet etti.

Dev projenin temeli atılıyor

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Demirtaş’a sokak hayvanları için yapılacak Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatının, bugün yapılacak temel atma törenine herkesi davet etti.

21 Temmuz 2015 Salı 12:04
Dev projenin temeli atılıyor
Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi yapılan 24 dönüm alan içerisine Demirtaş Mahallesi'nde ikinci hayvan barınağı yapılıyor. İhalesi yapılan Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde hayvan refahını sağlayacak modern tesisleri barındırıyor. Kedi ünitesi, 2 adet köpek bakım evi, hayvan bakım ünitesi ve klinik ünitesi olmak üzere 5 binadan oluşan merkez, karantina, hasta bakım, yavrulu anne ve hayvan müşahede bölümü, muayene ve ameliyat odası, gıda ve soğuk hava depolarıyla bölgenin en kapsamlı hayvan barınakları arasındaki yerini alacak.
 
EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI DA VAR
150 kedi ve 350 köpeğin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınmasını sağlayacak merkezde, 450 metrekare büyüklüğündeki Hayvan Bakım Ünitesi'nde soğuk hava deposu, gıda depoları, karantina, yeni doğan köpek bölümleri ile barınaktaki hayvanların bakımı ve takibinin nitelikli bir şekilde sağlanması hedefleniyor. Proje içerisinde evcil hayvan mezarlığı ve kedi rehabilitasyon ünitesi ile entegre bir çözüm sunan barınak 6 ay içinde tamlanarak hizmete açılacak.
 
TEMELİ BUGÜN TÖRENLE ATILACAK
1 milyon 453 bin TL'ye ihale edilen Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatı için yer teslimi yapıldığını kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hayvan merkezinin temel atma törenine herkesi davet etti. Başkan Yücel, “Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların yaşamlarını kaliteli bir şekilde devam ettirebilmeleri için çok büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bayramdan sonra Demirtaş Mahallesi'nde Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temelini geniş katılımlı bir törenle atacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Temel atma törenine tüm vatandaşların katılımını bekliyoruz” dedi.
 
Son Güncelleme: 21.07.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81