Denizolgun'u binler uğurladı

Süleymanlı cemaatinin lideri, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun (61) dün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Denizolgun'u binler uğurladı

Süleymanlı cemaatinin lideri, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun (61) dün sabaha karşı hayatını kaybetti.

08 Eylül 2016 Perşembe 23:32
Denizolgun'u  binler uğurladı
Süleymanlı cemaatinin lideri, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun (61) dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Kendisini Alanyalı olarak tanımlayan Denizolgun'un İstanbul'daki cenazesinde adeta izdiham yaşandı. Cenazeye Alanya'dan da Başkan Adem Murat Yücel'in yanı sıra bir çok kişi katıldı. 
 
Büyük Din Alimi Süleyman Hilmi Tunahan Efendinin torunu olan ve onun izinden giden cemaatin lideri Ahmet Arif Denizolgun (61) vefat etti. Gece saatleride beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Denizolgun’un sabaha karşı alınan vefat haberi Kurban Bayramı için Kurban hizmetlerine hazırlanan cemaat üyelerini derinden üzdü. Kendisini Alanyalı olarak tanımlayan Arif Ahmet Denizolgun'un ani vefatı Alanya'da da şok etkisi yarattı. Bakanlığı döneminde Alanya'ya en başta Alanya Gazipaşa Havalimanı olmak üzere sayısız hizmeti vardı.
KAHREDEN TESADÜF
Ölümüyle Alanya'yı ve tüm sevenlerini yasa boğan Ulaştırma eski Bakanı ve kanaat önderi Arif Ahmet Denizolgun'un babasının ölüm yıldönümü olan 7 Eylül'den birkaç saat sonra 8 Eylül sabahı 04.00'te ruhunu teslim ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Denizolgun, dün gün boyu Beykoz'daki çiftlik evinde dinlendi ve çok sevdiği atlarına ve binicilik sporuna zaman ayırdı sonra da istirahate çekildi. Gece aniden rahatsızlandı ve tansiyon yükselmesi nedeniyle yatağında uyurken beyin kanaması geçirerek ruhunu teslim etti. Dedesi Süleyman Hilmi Tunahan da yine bir Eylül (16 eylül 1959) vefat etmişti.
CENAZEDE İZDİHAM YAŞANDI
Alanya aşığı olan ve her fırsatta "Ben kendimi Alanyalı hissediyorum" diyen merhum Denizolgun'un cenazesi dün saat 15.30 sıralarında Üsküdar’daki Selimiye Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından da Arif Ahmet Denizolgun’un cenazesi binlerce kişi eşliğinde defnedilmek için Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü. Cenaze aracının mezarlığa girişi sırasında adeta izdiham yaşandı. Mezarlığa gelenler Denizolgun’un tabutuna dokunabilmeye çalıştı. Arif Ahmet Denizolgun’un cenazesi edilen duaların ardından da toprağa verildi. Cenazeye başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere Alanya'dan da bir çok kişi katıldı. 
 
ARİF AHMET DENİZOLGUN KİMDİR?
Arif Ahmet Denizolgun (1955, İstanbul) Türk mimar ve siyasetçi ve kanaat önderidir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi bugunkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi. Columbia Üniversitesi Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk, Ekonomiden Sorumlu Devlet eski bakanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı eski başkanı Kemal Derviş ve ünlü Türk doktor Mehmet Öz okulun profesörleri arasındadır. Wagner College Ekonomi İş İdaresi bölümünden mezun oldu ve Serbest Mimar ve Müteahhitlik yaptı. 20. Dönem Antalya Milletvekilliği ile Ulaştırma Bakanlığı yaptı. NATO Komisyon Başkanlığı, Teknoloji ve Bilim Komisyon üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Kanaat önderi Süleyman Hilmi Tunahan efendinin torunudur. 
 
İŞTE DENİZOLGUN'A YAZILAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
 
Mevlüt Çavuşoğlu
Süleyman Hilmi Tunahan Hz.nin torunu eski Antalya Mv, Ulaştırma Bk Ahmet Arif Denizolgun'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.
 
Adem Murat Yücel
20. Dönem Antalya Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanımız Sayın Arif Ahmet Denizolgun’un ani vefatı bizi ve Alanya halkını derinden üzmüştür. Bakanımız Arif Ahmet Denizolgun, ülkemizin yetiştirdiği en önemli devlet adamı ve siyasetçileri arasındadır. Hizmetleri ve önder kişiliği ile Alanya’nın takdir ve sevgisini kazanan Merhuma Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.
 
Mehmet Şahin
Bölgemizden yetişen çok değerli hizmet ve siyaset adamı, kanaat önderi, 20.Dönem Antalya Milletvekili ve Ulaştırma Eski Bakanımız Mimar Arif Ahmet Denizolgun’un ani vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Yaşamını yetiştiği şehrimize ve ülkesine hizmet etmeye adayan, özellikle Gazipaşa Havaliman’ının kuruluşundaki katkılar olmak üzere sayısız hizmetleri ile adını ölümsüzleştiren Merhuma Yüce Allah’tan Rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı dilerim.
 
Son Güncelleme: 08.09.2016 23:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81