Daha iyi bir gelecek için vatandaşı bilinçlendiriyor

Alanya Belediyesi, çevreyi koruma ve geri dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek için kapı kapı dolaşıyor.

Daha iyi bir gelecek için vatandaşı bilinçlendiriyor

Alanya Belediyesi, çevreyi koruma ve geri dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek için kapı kapı dolaşıyor.

16 Haziran 2016 Perşembe 22:32
Daha iyi bir gelecek için  vatandaşı bilinçlendiriyor
Alanya Belediyesi, çevreyi koruma ve geri dönüşüm konusunda halkı bilgilendirmek için kapı kapı dolaşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ÇEVKO ile işbirliği yapan Alanya Belediyesi, vatandaşlara Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesini anlatıyor.  Alanya Belediyesi,  bilgilendirme çalışmasıyla cam, plastik, metal, kâğıt/karton ve kompozit ambalaj atıklarının geri kazanımı ile geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.

HEDEF 100 BİN KİŞİ
Alanya Belediyesi, “Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi”nde 100 bin kişiyi bilinçlendirmeyi hedefliyor.  Şu ana kadar 23 bin 200 haneyi dolaşarak 46 bin 663 vatandaşa ulaşan Alanya Belediyesi personeli, bütün Alanya’da bilinçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne büyük bir bütçe ayırarak çevre temizliğine hassasiyetini gösteren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Atıkların geri dönüştürülmesi hem şehrimiz, hem de dünyamız için çok önemli. Geri dönüşümle her şeyden önce doğal alanları daha sağlıklı, verimli ve uzun süre kullanma fırsatı elde edeceğiz. Ayrıca atıkların geri dönüştürülmesi ile enerji tasarrufu sağlamakta, küresel ısınma yavaşlamakta ve ülke ekonomisine değer yaratılmaktadır. Daha iyi bir gelecek için sürdürdüğümüz geri kazanım projemize vatandaşlarımızdan duyarlılık göstermelerini ve destek vermelerini bekliyoruz.” dedi.
Son Güncelleme: 16.06.2016 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81