CLK: Taksit yapacağız

Antalya'da son günlerde tüketicilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan elektrik faturalarının şişirildiğine yönelik, CLK şirketinden açıklama geldi.

CLK: Taksit yapacağız

Antalya'da son günlerde tüketicilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan elektrik faturalarının şişirildiğine yönelik, CLK şirketinden açıklama geldi.

26 Ocak 2016 Salı 11:26
CLK: Taksit yapacağız
Antalya'da son günlerde tüketicilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri olan elektrik faturalarının şişirildiğine yönelik, CLK şirketinden açıklama geldi.

Antalya ve cevre illerdeki elektrik dağıtımı işini üstlenen CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satışı AŞ, son günlerde sosyal medyada, şirketle ilgili kamuoyunu yanıltıcı bazı haberlerin yer aldığını öne sürerek, bu iddialarla ilgili müşterileri bilgilendirme gereği duyulduğunu açıkladı.

CLK'dan yapılan yazılı açıklamada, elektrik piyasasında faaliyet gösteren görevli tedarik şirketlerinden enerji temin eden tüketiciler için geçerli olan fiyatların 3 aylık periyotlarla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlendiği anımsatıldı.
21 dağıtım bölgesi ve 81 ilde aynı birim fiyatlar üzerinden faturalandırma yapıldığının altı çizilen açıklamada, birim fiyatların belirlenmesinde ve uygulanmasında CLK'nın keyfi bir uygulamasının söz konusu olmadığı savunuldu.

Elektrik faturalarında yer alan dağıtım bedeline ilişkin gizli bir zam olmadığı vurgulanan açıklamada, Enerji Payasası Daüzenleme  Kurumu'ndan yapılan şu açıklamaya yer verildi:

EPDK tarafından 19.01.2016 tarihinde yapılan yazılı açıklamada;

*Önceki dönemlerde uygulanan tarifelerdeki dağıtım bedelleri ile yeni dönemdeki tarife bedelinin doğrudan karşılaştırılmasının yanlış olacağı belirtilmiştir.

*Önceki dönemlerde dağıtım bedeli, iletim bedeli ve sayaç okuma bedeli gibi ayrı ayrı belirlenen bedeller yeni dönemde "dağıtım bedeli" başlığı altında birleştirilerek maliyet hesaplaması yapıldığı, birim fiyatların bu doğrultuda belirlendiği ifade edilmiştir.

Faturaların hesaplanma sürecinde zamlı birim fiyat uygulanacağı ifadesi yanıltıcı bir bilgidir. Fatura hesaplamaları tüketim tarih aralıkları dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Örneğin, tüketim tarih aralığı 05.12.2015- 04.01.2016 olması halinde 05.12.2015-31.12.2015 tarih aralığındaki 27 günlük tüketim 2015 yılının 4. çeyreği için geçerli olan birim fiyatlara göre, 01.01.2016- 04.01.2016 tarih aralığındaki 4 günlük tüketim 2016 yılının 1. çeyreği için geçerli birim fiyatlara göre faturalandırılmaktadır.
Bu doğrultuda hesaplama yapılıyor olması nedeniyle müşterilerimiz tarife geçiş dönemlerindeki değişimlerden etkilenmemektedirler.
Fatura içerisinde yer alan tüketim dışındaki bedellerin uygulanıp uygulanmaması yönünde şirketimizin herhangi bir tasarrufu bulunmamaktadır.
a. Dağıtım Bedeli: 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Yönetmelikler doğrultusunda,
b. TRT Payı: 3093 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Gelirleri Kanunu gereği,
c. Enerji Fonu: 3291 sayılı Kanunun Ek 2 maddesi gereği,
d. Elektrik Tüketim Vergisi: 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereği,
e. KDV: 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu gereği,
belirlenmekte ve bu doğrultuda faturalandırılan bedeller ilgili kurumlara aktarılmaktadır.

CLK Akdeniz Elektrik, Özürdiledi...


CLK AKDENİZ ELEKTRİK A.Ş. olarak bir süredir bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, şirketimiz ile ilgili yapılan haberlere istinaden 2.kez  kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
 
Şirketimiz tarafından abonelerimizden gelen yoğun talepler sonucunda, okuma ve ödeme tarihlerinde yeni bir düzenleme yapılmıştır. Bu doğrultuda sınırlı sayıda abonemizin sayaçlarının geç okunması zorunluluğu doğmuştur.
 
Bu uygulamanın sonucunda; sınırlı sayıda abonemize 30 günden daha uzun süreli fatura hesaplanmıştır. Fatura hesaplanmasında herhangi bir hata olmamasına rağmen, tüketim gün sayısını 30 günden fazla olması ve tüketimin yüksek olduğu dönemlere denk gelmesi nedeniyle bazı abonelerimizin tek seferde ödeme güçlüğü yaşadığı tespit edilmiştir.
 
Şirketimiz geçmişte olduğu gibi yaşanan bu süreçte de abonelerimize gerekli kolaylığı sağlayacak ve sağlamaya devam edecektir. Bu kapsamda ödeme güçlüğü yaşayan abonelerimiz Müşteri Hizmet Merkezlerimize (MÜHİM) müracaat ederek taksitlendirme talebinde bulunmaları halinde gerekli kolaylık sağlanmakta ve kredi kartı ile taksitlendirme yapılabilmektedir. Kredi kartı olmayan müşterilerimize de taksitlendirme işlemi uygulanmaktadır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş.
Son Güncelleme: 26.01.2016 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81