ÇİFTE MÜJDE

Hem Başbakan Davutoğlu, hem de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alanya için müjdeler verdi.

ÇİFTE MÜJDE

Hem Başbakan Davutoğlu, hem de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alanya için müjdeler verdi.

08 Eylül 2014 Pazartesi 09:38
 ÇİFTE MÜJDE
Dışişleri Bakanı olarak ilk kez memleketine gelen Çavuşoğlu, büyük bir coşkuyla karşılandı. Antalya’nın ardından Alanya’ya geçen Çavuşoğlu, yine müjdeli haberler verdi. Kuşyuvası yolu için yenilenen projenin hayat geçirileceğini duyuran Çavuşoğlu, arıtma sorununu kökten çözümü için de Büyükşehir’e 50 Milyon liralık kaynak aktarılacağını duyurdu. Başbakan olarak ilk kez memleketi Konya’ya giden Davutoğlu da yeni yapılacak çift yönlü bölünmüş yolla Konya – Alanya arasının 2 saate ineceğini söyledi.
 
 
‘DÜNYANIN ZİRVESİNE ÇIKAN ADAM’
Dışişleri Bakanı olarak ilk kez memleketine gelen Mevlüt Çavuşoğlu, davul –zurna ile karşılandı. Antalya Havalimanı’nda yüzlerce hemşehrisi tarafından alkış ve sloganlarla karşılanan Çavuşoğlu için “Torosların zirvesinden dünyanın zirvesine çıkan adam Mevlüt Çavuşoğlu” yazılı pankartlar açıldı. Antalya, Serik ve Manavgat’ın ardından baba ocağı Alanya’ya gelen Çavuşoğlu, Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda partililer ile buluştu. 
ARITMALAR İÇİN 50 MİLYON TL
Siyasi hayatı boyunca en büyük desteği memleketinden gördüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, Alanya’yı temsil etmekten her zaman onur duyduğunu ifade etti. Alanya’ya her gelişinde müjdeli haberler getirdiğini belirten Çavuşoğlu, Kuşyuvası yolu için yenilenen projeyi hatırlattı. Çavuşoğlu, son günlerde arıtmalarla ilgili alt yapı sorunları olduğuna dikkat çekerek çözümü için Maliye Bakanı ile görüştüğünü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 50 Milyon TL’lik kaynak aktarılacağını duyurdu.
‘İSİM KONUSUNA FAZLA TAKILMAYIN’
Gazipaşa Havalimanı’na Alanya isminin de eklenmesi hakkında konuşan Çavuşoğlu, “İsim konusuna fazla takılmayalım. Bu havalimanı hem Gazipaşa'ya hem de Alanya'ya çok büyük değer katıyor ve katmaya da devam edecek.  Bu havaalanının iyi tanınır olması lazım. Alanya turizmde tüm Avrupa’da tanınmış bir markadır. Bu ismiyle bu havaalanı daha çok tanınacak.  Daha çok turist ve daha çok uçak inecek. Bundan da en çok faydalanacak olanda Gazipaşa ile Alanyalılar olacaktır” dedi. 
‘KONYA – ALANYA 2 SAAT OLACAK’
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Başbakan olduktan sonra ilk kez memleketi Konya’yı ziyaret etti. Davutoğlu’nun mitingine katılan Alanyalı muhtarlar da pankart açarak destek verdiler. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile helikopterden yolu incelediklerini belirten Davutoğlu, “Konya - Alanya arasındaki yol Taşkent'ten sonraki yol ayrımına kadar çift yönlü bölünmüş yol olacak. Daha sonra da Alanya'ya kadar. Şimdi Konya - Alanya arası 2 saate inecek. Konya ile Alanya'yı birleştireceğiz” dedi. 
 
Son Güncelleme: 08.09.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81