CHP terk etti

Alanya'da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunmaması, CHP hariç diğer grupların Türk bayrağı taşımaması, Ata'ya saygı duruşu yerine Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunulmasına başta CHP olmak üzere vatandaşlar ve esnaflar tepki gösterdi.

CHP terk etti

Alanya'da gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı okunmaması, CHP hariç diğer grupların Türk bayrağı taşımaması, Ata'ya saygı duruşu yerine Berkin Elvan için saygı duruşunda bulunulmasına başta CHP olmak üzere vatandaşlar ve esnaflar tepki gösterdi.

01 Mayıs 2015 Cuma 23:18
CHP terk etti
 CHP kutlama alanını terk ederken, tepki gösterenlere seslenen Halime Şenli ise "Kutlamaları terk etmek doğru bir davranış değil. İmralı ile pazarlık edenlere kimse tepki göstermiyor, kadın orada kürtçe '1 Mayıs kutlu olsun' dedi diye tepki gösteriliyor. Önce terörist başı ile masaya oturanlara tepki göstersin esnaf" dedi.
 
Alanya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kuyularönü Camii önünde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde toplanan Eğitim Sen, Komünist Parti, Birleşik Haziran Hareketi, Halk Evleri, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası, Devrimci Turizmci İşçiler Sendikası ve Emekli-Sen, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi CHP'li grup Şelale Meydanı'na doğru hareket etti. Çoğu kadınlardan oluşan ayrı bir grup ise halkı tahrik etmek için şehir içinde kürtçe sloganlar atarak tur attı. Ancak duyarlı esnaf ve vatandaşlar bu oyuna gelmedi. 
"CHP'LİLER HARİÇ KİMSE TÜRK BAYRAĞI TAŞIMADI"
Grupta CHP'li grup hariç hiç bir sendikanın Türk Bayrağı taşımaması dikkat çekti. Grup alınan yoğun güvenlik önlemleri altında Şelale Meydanı'na giriş yaptı. Gazipaşa'dan geldiği öğrenilen Emek Partisi'nden Çiğdem Çalışkan bir basın bildirisi okudu ve Kürtçe slogan attı. Çalışkan sonrasında ise meydandaki kalabalığı, gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için saygı duruşuna davet etti. Bu çağrının ardından hep birlikte saygı duruşunda bulunuldu. 
CHP ALANI TERK ETTİ
İki yıl önce yapılan kutlamalarda yine istenmeyen sloganlar atılmış ve Şevki Türktaş başkanlığındaki CHP'liler bir yıl sonraki kutlamalara katılmama kararı almışlardı. Bu yıl yapılan kutlamalara ise CHP İlçe Teşkilat Başkanı Şengül Yeşildal öncülüğündeki CHP'liler katılmayı tercih ettiler. CHP'liler şelale önünde bir süre bekledikten sonra diğer gruplara neden Atatürk için Saygı Duruşu'nda bulunulmadığını ve İstiklal Marşı okunmadığını sordu. Programda böyle bir şeyin olmadığını öğrenen Yeşildal ve CHP'liler alanı terk etti. Etkinlikler ise meydanda Kürtçe şarkılar, halaylar ve sloganlarla devam etti. 
"TÜRK BAYRAĞINA SAYGILIYIM"
Kutlamalarda CHP hariç diğer grupların Türk Bayrağı taşımaması konusuna açıklık getiren Halime Şenli, "Bunlar benim şahsi görüşüm. Türk bayrağına büyük saygım sevgim var, ancak ben 1 Mayıs'a Türk Bayrağı ile gitmem. Gelen de gelsin tabi ki. 29 Ekim, 30 Ağustos gibi milli bayram olur tabi ki Türk Bayrakları ile gideceğiz. CHP'iler ise Zuhal hanım gitmiş 'niye İstiklal marşı okunmadı' diyerek gitmişler. Gelipte orada söyleseydi değerlendirildi. Ayrıca 1 Mayıs'ta İstiklal Marşı da okunmaz.  1 Mayıs'ta 1 Mayıs marşı okunur. Eğer başka bir toplantıda okunmazsa tabi ki itiraz et, karşı çık, o zaman tamam. Zuhal hanım bana göre orada doğru da yapmış değil. Ayrıca tüm CHP'liler de gitmedi, kalanlarda oldu.  CHP kocaman Türk Bayrağı açtı ve bende 'yaşa Mustafa Kemal marşı' eşliğinde ucundan tutum. 1 Mayıs'ta herkesin Türk Bayrağı taşıması gerekmiyor.  Milli Bayram olur hepimiz bayrağımızı alır gideriz" dedi
"PAZARLIK EDENLERE TEPKİ GÖSTERSİNLER"
Tepkilerin yersiz olduğunu de söyleyen Halime Şenli, "Bu AKP oturup Abdullah Öcalan denen terörist ile pazarlık ediyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Ama orada kadın (Çiğdem Çalışkan) kürtçe 1 Mayıs dedi diye tepki gösteriliyor. Önce bunlara tepki gösterin. Apo denen terörist başı ile oturuyor bu hükümet pazarlık ediyor. Esnaf önce buna tepki göstersin" dedi.
 
Son Güncelleme: 01.05.2015 23:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81