CHP'li seçmenler değişimden yana

CHP Kurultayı öncesinde CHP’li seçmenlerle gerçekleştirilen ankete göre CHP seçmeninin %40’ı Muharrem İnce’yi, yüzde 38,8’İ ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan olarak görmek istiyor.

CHP'li seçmenler değişimden yana

CHP Kurultayı öncesinde CHP’li seçmenlerle gerçekleştirilen ankete göre CHP seçmeninin %40’ı Muharrem İnce’yi, yüzde 38,8’İ ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan olarak görmek istiyor.

24 Ağustos 2014 Pazar 22:10
CHP'li seçmenler değişimden yana
Araştırma kuruluşu ORC, 5-6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek CHP Kurultayı öncesinde CHP'li seçmenlerle genel başkanlıkta kimi görmek istediğini sordu. ORC'nin 19-21 Ağustos tarihlerinde, daha önceki araştırmalarda CHP seçmeni olduğunu tespit ettiği 1,250 kişi ile 32 ilde, bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemi ile gerçekleştirdiği anketin sonuçları açıklandı. CHP'li seçmenlerin %40,0'ı Muharrem İnce'yi Genel Başkan olarak görmek isterken, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yeniden Genel Başkan olarak görmek isteyenlerin oranı %38,8 oldu. Yüzde 11,7 oranında kişi fikir belirtmezken yüzde 9,5 oranında kişi de başka bir isim belirtti.
KILIÇDAROĞLU İLE CHP’YE OY YOK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden Genel Başkan seçilmesi durumunda CHP'li seçmenlerin % 20,0'si önümüzdeki seçimlerde CHP'ye oy vermeyeceğini, yüzde 66,1'i CHP'ye oy vermeye devam edeceğini, yüzde % 13,9’u ise kararsız olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun daha önce sağ partilerde yer almış isimleri, milletvekili ve belediye başkanlıklarına aday göstermesini, kamuoyundaki adıyla 'sağa açılımın' sorulduğu soruya CHP'li seçmenlerin %76,0'lık büyük bölümü Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağa açılımını desteklemediğini belirtirken, yüzde 24’lük bölümü sağa açılımı desteklediğini belirtti.
BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ % 36,2
CHP'de Deniz Baykal dönemi ile Kemal Kılıçdaroğlu dönemi kıyaslandığında hangisinin döneminin başarılı olduğu sorusuna CHP'li seçmenlerin yüzde 36,2'si Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönemini başarılı bulurken, seçmenlerin yüzde 31,0'i Deniz Baykal'ın dönemini başarılı bulduğunu belirtti. CHP'li seçmenlerin yüzde 26,8'i her ikisini de başarısız bulurken, seçmenlerin yüzde 6’sı her ikisini de başarılı bulduğunu belirtti.
 
Son Güncelleme: 24.08.2014 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81