CHP'li adaylar Haber Alanya'ya konuştu

CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın 20 Aralık 2014 tarihinde AKM'de yapacağı olağanüstü kongrede başkan adaylığı için yarışacak isimler Haber Alanya'ya konuştular.

CHP'li adaylar Haber Alanya'ya konuştu

CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın 20 Aralık 2014 tarihinde AKM'de yapacağı olağanüstü kongrede başkan adaylığı için yarışacak isimler Haber Alanya'ya konuştular.

06 Aralık 2014 Cumartesi 02:55
CHP'li adaylar Haber Alanya'ya konuştu
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Örgütü tarafından Alanya İlçe Başkanı Şevki Türktaş ve yönetiminin görevden alınarak, partiyi kongreye götürmesi için Mevlüt Güven başkanlığında, Ömer Zavlak, Mustafa İyiyol, Ali Gürkan ve Bülent Kandemir'den oluşan 5 kişilik bir Geçici Kurul atanmıştı. Geçici Kurul kongre için çalışmalara hızla devam ederken, başkan adayları da belli olmaya başladı. İlk olarak adaylığını açıklayan isim Geçici Kurul üyesi Ömer Zavlak oldu. Zavlak'ın ardından CHP eski İlçe Başkanı Şevki Türktaş'ın yönetim kurulunda yer alan Şengül Yeşildal, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 80. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıt'ı önünde düzenlenen etkinlikte adaylığını ilan etti. Son olarak ise ALTSO eski Meclis Üyeleri'nden Coşkun Karadağ, dün ilçe teşkilat binasında saat 17.00'de adaylığını açıkladı.
"ADAYLIĞIMI AÇIKLAMAK İÇİN BU ÖZEL GÜNÜ UYGUN GÖRDÜM"
Başkan adaylığını Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilişinin 80. Yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıt'ı önünde düzenlenen etkinlikte açıklayan Yeşildal, günün anlam ve önemine değinmek için özellikle bu günü tercih ettiğini anlattı. Yeşildal, "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 80. yıl dönümünde Ata'nın huzurunda ve kadınların içinde özellikle adaylığımı açıklamayı uygun gördüm. Günün anlam ve önemini belirttiği için orayı seçtim. Bunu parti binasında da yapabilirdim ama ben burayı daha uygun gördüm" dedi.
"BEN DELEGEYİM"
Görevden alınan CHP eski İlçe Başkanı ve yönetiminin oy kullanamayacağının hatırlatılması üzerine Yeşildal, "Ben ön seçim delegesi olduğum için benim delegeliğim devam ediyor" diye konuştu. Eski ilçe Başkanı Şevki Türktaş'ın adayı olarak çıkacağı yönünde çıkan haberlere yanıt veren Yeşildal, 'Kadından aday olmaz' diyenlere tepki olsun diye çıktığını söyledi. Yeşildal, "Şevki Türktaş ile hiç görüşmedim. Ancak kendisinin de aday olacağı söyleniliyor. Biz birilerinden icazet alarak aday olmadık. CHP'de bu yok. Ben biraz da tepki olsun diye çıktım. Kadından olmaz diyorlar , neden kadından olmayacak ? Sokakta çalıştırırken kadın çalışmıyor mu? " dedi.
"ADAYLIĞA ÇOK SICAK BAKMIYORDUM"
Aday olmayı düşünmediğini ancak kulağına gelen 'Kadından aday olmaz' sözlerinden sonra çıkmaya karar verdiğini kaydeden Yeşildal, "Kimin dediğini bilmiyorum  ama kadından aday olmaz sözü kulağıma geldi. Aslında bende çok sıcak bakmıyordum. Biraz dinleneyim diye düşünüyordum. Bu sefer ben olmayabilirim ama en azından kadınların önü açılmış olur" diye konuştu.
"KADINI KÜÇÜK GÖRÜYORLAR"
Yeşildal, "Akşama kadar kararımı vermemiştim. Facebook'tan, bir arkadaşın "Şengül hanım neden olmasın. Üniversite mezunu. Kökten partili biri olsun diyorsunuz. Kökten partili. Çalışma varsa, çalışmaya herkesten en önce gidiyor. Kaç ayını verdi bu çalışmalarda. Neden olmasın. Bir tek bayan olduğu için mi? olmasın" diye yazdığını gördüm. Hani hep aday çıktığı zaman bizde derler ya, bu Alanyalı değil, işte cahil, hep böyle bir şeyler söylerler ya ,bana bir şey bulamadılar. Ne dediler? 'Bu kadın'dediler, hep böyle küçük görme var . Kadından neden olmayacak. Kadın seni meydana getiriyor da, oraya başkanlık mı yapamayacak ." 
"ÜZERİMDE ADAY OL BASKISI VARDI"
Yakın çevresi tarafından hep aday olması yönünde baskı gördüğünü söyleyen Yeşildal, diğer başkan adaylarına da başarılar diledi. Yeşildal, "Benim üstümde bir baskı vardı. Hani hep ol ol ol. Sen olmazsan biz şunun arkasına gideceğiz, şöyle yapacağız, böyle yapacağız. Yemin ediyorum ki beynimin etini yediler. Olurum, olmam diğer arkadaşlara da gönülden başarılar diliyorum. Şuanda mevcut ismi geçenlerden Ömer Zavlak olsun, Şevki Türktaş olsun, Coşkun Karadağ olsun. Hangimiz başkan olursak olalım önemli değil. Ama ben bu cesareti göstermek istedim ve gösterdim. Ben adayım hepsinin karşısında" dedi. 
"KADIN HERŞEYİ YAPAR"
Seçildiği takdirde neler yapabileceğini anlatan Yeşildal, "Kadın her şeyi yapar, her şeyi yapabilir. Kadın erkekten daha gözü karadır ve çok daha rahat her yere girip çıkabilir. Seçimlerde de bütün partilerde hep en önce kadınlar öndedir. Kapıyı çalan mutlaka kadındır" diye konuştu.
"DESTEK MESAJLARI ALDIM"
Seçimde delegelerden destek istediğini kaydeden Yeşildal, adaylığını açıkladıktan sonra kendisini ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya Kadın Kolları Başkanı Necla Yıldırım'ın tebrik ettiğini belirtti. Yıldırım'a teşekkür eden Yeşildal, adaylığını açıklamasının ardından çok sayıda teşekkür mesajı aldığını kaydetti. Yeşildal, "Beni ilk tebrik eden MHP Kadın kolları başkanıydı. Ona teşekkür ediyorum. AK Parti'den de tebrik eden oldu. Mesaj atan da oldu, başarı dileyen de oldu. Bunu duyduktan sonra 'kesinlikle çıkın' diyen de oldu. 
"EŞİM TAM DESTEK VERDİ"
Eşi Avukat Ertuğrul Yeşildal'ın da arkasında olduğunu ve sonuna kadar kendisine destek verdiğini ifade eden Yeşildal, "Eşim ilk önce bu işe hiç yanaşmıyordu. Bu sefer olmayalım ortalıkta diyorduk. Eşitlikten yana bir insan o. 'Kadından aday olmaz' denilince o da kızdı. 'Ne demek olmaz, en önce sen olacaksın' dedi. Şuanda tam destek veriyor. Yanımdaydı orada da" şeklinde konuştu. Yeşildal bayanlardan daha çok kendisine erkeklerden destek geldiğini de sözlerine ekledi.
"CHP'DE DEMOKRASİ VARDIR"
CHP Geçici Kurul Üyesi Ömer Zavlak ise, bugün saat 12.00'de İlçe Teşkilat Binası'nda adaylığını ilan edeceğini belirtti. Zavlak, "Ortada öyle bir durum var ki CHP'den sanki hiç kimse aday olmak istemiyormuş, bu görevden kaçacakmış, kimse yokmuş, sadece bir kişiye ya da iki kişiye kalmış gibi. Tabanın da istediği örgütten genç, dinamik hem kırsalla hem şehirle dengeyi kurabilecek ve arkasında kitleleri sürükleyebilecek bir insan olsun istiyor. Bende bu baskıya dayanamayıp adaylığımı ilan ediyorum. Bugün Şengül Hanım'da adaylığını açıklamış. Onu da duydum, kendisini arayıp tebrik ettim. Çünkü CHP çok sesli bir partidir. Demokrasi vardır. Sonuçta CHP'ye kayıtlı her üyenin aday olma hakkı vardır burada. Çünkü CHP diğer partiler gibi birilerinin dikte etmesi ya da birilerinin aday göstermesiyle değil, mutlaka tabanın sesini dinleyerek ve seçimle gelmiştir bugüne kadar" dedi.
"DAĞDA ÇOBANIN DAVARINA AĞLAYACAK BİR ADAY"
Herkesi kucaklayan bir aday olduğuna vurgu yapan Zavlak, "Bir ihtiyaç duyulduğunu hissettik. Toparlayıcı, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan daha sonradan partiye gelip sadece benim ya da birilerinin de CHP’nin adayı olarak yola çıkmaya karar verdik. Alanya artık kocaman bir metropol oldu. Sadece şehir merkezine hitap eden bir adayla çıkmak doğru olmaz. Alanya'nın bir ucu Manavgat, bir ucu Gazipaşa. Çıktığı zaman insan yeri geldiğinde dağda bir çobanın yanında oturabilecek, dağda çobanın ölmüş davarına ağlayabilecek. Alanya konjektörünün buna ihtiyacı var" diye ifade etti.
"BENDEN İYİ BİRİSİ ÇIKARSA DESTEKLERİM"
Kendisinden daha iyi bu işi yapabilecek bir kişi çıktığı takdirde onu destekleyebileceğini ifade eden Zavlak, "CHP'den adaylığını ilan etmek illaki 'Ben olacağım' diye değil. Baktım yine benim olmamla ayrışma, kopma olacaksa, toparlayıcı olmayacaksa zaten benim aday olmam şahıs olarak Ömer Zavlak'ın aday olması değil. Elini taşın altına koyacak nice yürekler var aslında. CHP’de yıllardır hep belirli kişiler kimin aday olup olmayacağına karar verirdi. Diğer siyasi partilerde de bu böyle. Üç beş kişi toplanıp 'şu aday olsun, bu aday olsun' diyor. Hiç örgütün, tabanın sesini dinleyen yok. Biz tabanın sesi olarak çıktık. Bu aşamada daha toparlayıcı daha iyi birisini bulabilirsem her zaman yine yanındayım. Bu ihtiyaçta bu konjektörde bizim gibi çok sesli birine ihtiyacı var Alanya'nın" dedi.
"ADAYLIĞIM HİÇBİR KİŞİ YA DA GRUBA KARŞI DEĞİL"
CHP’den Alanya Belediye Meclis Üyesi olarak da aktif siyaset yapan Coşkun Karadağ dün akşam saat 17.00’de CHP İlçe Teşkilatı bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla 20 Aralık’ta ki kongrede aday olduğunu ilan etti. İki yıl Belediye Meclisi’nde, beş yıl da ALTSO’da görev yaptığını söyleyen Karadağ, “Adaylığım hiç bir kişi veya gruba karşı değildir, kimsenin isteğiyle ortaya çıkmamıştır. 2015 Genel Seçimleri’nde Alanya'nın en az iki milletvekilini TBMM’ye gönderecek güce sahip olduğunu düşünüyorum. Alanya'yı CHP'nin kalesi yapmak için hep beraber çalışmayı teklif ediyorum” dedi. 
 
Son Güncelleme: 06.12.2014 02:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81