CHP'de kurultay karmaşası

5-6 Eylül’de olağanüstü kurultaya gidecek olan CHP’nin Alanya’daki kurultay delegeleri kararlarını açıkladılar.

CHP'de kurultay karmaşası

5-6 Eylül’de olağanüstü kurultaya gidecek olan CHP’nin Alanya’daki kurultay delegeleri kararlarını açıkladılar.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:15
CHP'de kurultay karmaşası
CHP İlçe Başkanı Türktaş, Kılıçdaroğlu’ndan yana oy kullanacağını belirtirken diğer kurultay delegeleri Aras ve Kandemir, Alanya’daki partililerin görüşlerini aldıktan sonra net bir karara varacaklarını bildirdiler. Parti tabanından ise Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler yükseldi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonucun ardından olağanüstü kurultay kararı alan CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile istifa ederek adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 5-6 Eylül’de yapılacak olan Olağanüstü Kurultay’da toplam 1180 delegenin karşısına çıkacak. Partililer arasından gerek sosyal medya gerekse bir araya geldikleri toplantılarda Kılıçdaroğlu’nun devam etmesi mi yoksa İnce’nin genel başkan olması mı gerektiği konusunda istişareler başladı. Alanya’dan kurultay delegesi olan CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, Meclis Üyesi Mustafa Aras ve eski ilçe başkanlarından Bülent Kandemir de oy kullanacak. 
‘ÜYELERİN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ’
İlçe Başkanı Şevki Türktaş, kararının şimdiden belli olduğunu belirterek kurultayda mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini belirtti. Türktaş, “Kararım belli. Desteğim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana. Diğer aday Muharrem İnce de iyi bir partilimizdir ancak lider olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim” dedi. Diğer kurultay delegeleri Aras ve Kandemir ise Türktaş’ın aksine henüz karar vermediklerini vurguladılar. Aras, “Kararım net değil, daha erken, değerlendireceğiz. Alanya’da partililer ile henüz bir istişare yapmadık” derken Kandemir de “Ben Alanya’daki üye ve delege arkadaşların görüşlerini alarak bir yol çizeceğim. Çünkü ben oraya Alanya’daki partilileri temsil ederek gideceğim. Üyelerimizin görüşleri benim için önemli” dedi. 
PARTİ TABANINDAN TEPKİLER
2015 milletvekili genel seçimlerinde aday olmak için çalışan 30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Alanya’ya Belediye başkan adayı olan Şefik Türktaş, Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu bildirmişti. Mahmutlar Mahalle Muhtarı CHP’li Ahmet Top, “Başarısızlar, iktidara gelemeyenler, atamızın partisini layık olduğu yere taşıyamayanlar gitsin; yeni, genç, çalışkan, örgütçü, makama güç verenler gelsin. Toptan değişim zamanı, önseçim tercih sistemi gelsin. CHP’de aday olup seçim kaybedenler, CHP’yi, Kılıçdaroğlu’nu kullanarak plan yapmasınlar, planları altüst olur” diye konuştu. 
ESKİ YÖNETİCİLER SERT ÇIKTI
CHP’nin eski ilçe yöneticilerinden Avukat Devrim Arslan, CHP tarafından milletvekillerine mesaj gönderilerek kurultaya kadar yazılı ve görsel basına açıklama yapılmaması istendiği dayatmasına sert çıktı. Arslan, “Memleket yansa milletin vekilleri ağzını açamayacak! Bu kafa mı bizi iktidara taşıyacak? Yazık bu kafalardan umut bekleyen milyonlarca emekçiye, yurtsevere, Atatürkçüye ve yazık bu güzel ülkenin istikbaline. CHP'nin onurlu delegeleri 5-6 Eylül'de oy kullanırken bunları da gözetin lütfen ve lütfen, siz onurlu delegeleri çantada keklik gören bu vizyonsuz, fırsatçı, baskın seçim iradeye gereken cevabı veriniz. Unutmayınız ki bu ülkenize ve partinize, Mustafa Kemal'lere karşı göstereceğiniz vefadır!” şeklinde konuştu. Taner Karlı ise “Kılıçdaroğlu düne kadar demokrasi derken bugün baskın kurultay, blok liste, seyircisiz salon vs. Nerde bu Gandi sevenler cemiyeti, demokrasi aşıkları. Neden sesleri çıkmaz bu anti demokratik yaklaşımlara” diye seslendi. 
 

Son Güncelleme: 20.08.2014 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81