Charterlar Eylül'de başlayabilir

Rusya ile uçak krizinin ardından 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesi ile başlayan yumuşama süreci devam ederken gündeme gelen charter uçuşları izni konusundaki belirsizlik sürüyor.

Charterlar Eylül'de başlayabilir

Rusya ile uçak krizinin ardından 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesi ile başlayan yumuşama süreci devam ederken gündeme gelen charter uçuşları izni konusundaki belirsizlik sürüyor.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:32
Charterlar Eylül'de başlayabilir
Rusya ile uçak krizinin ardından 9 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesi ile başlayan yumuşama süreci devam ederken gündeme gelen charter uçuşları izni konusundaki belirsizlik sürüyor. Türkrus.com sitesinin Rus resmi ajansı Sputnik'e dayandırdığı habere göre, iki ülke arasında başlaması beklenen charter seferleri güvenlik gerekçesiyle uzadı. Rusya'nın istediği tüm uygulamalar havalimanlarında hazır hale getirildi ancak bu kez de Mısır'da aynı güvenlik önlemlerinin alınması ve eşzamanlı izinlerin verilmesi bekleniyor. Charter yasağına gerekçe olarak Türkiye'deki terör saldırıları ve bombalı eylemleri gösteren Rus yetkililer, yasağın kaldırılması için charter seferlerin yapıldığı başta Antalya Havalimanı olmak üzere İstanbul, Bodrum, Dalaman gibi havalimanlarında ek güvenlik önlemleri talep etti. Talepler ise, bu havalimanlarındaki mevcut güvenlik önlemlerine ek olarak valizlerin en az yüzde 20'sinin yeniden EDP cihazından geçirilmesi ve uçağa biniş öncesi kapıda da yolcuların dedektörden geçirilmesi şeklinde oldu. 
 
UYGULAMALAR İNCELENDİ
Rus yetkililerin istediği ek güvenlik tedbirlerine yönelik söz konusu havalimanlarında gerekli hazırlıklar tamamlandı ve 3 kez Rus heyet tarafından bu uygulamalar yerinde incelendi. En son 2 hafta önce Rusya Federasyonu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sergey G. Obryvalin ile Ulaştırma Bakan Yardımcısı Nikolay Zakhryapin'in de aralarında bulunduğu heyet son incelemelerini yaptı. İncelemeler uygulamalı olarak da Rus heyete sunuldu ve heyet onay verdi. Rusya'nın istediği tüm şartların yerine getirildiğini belirten turizm sektör temsilcileri, charter seferler için bir engel kalmadığına dikkati çekti. 
 
EYLÜLDE BEKLENİYOR
Mısır'da da aynı sorunların yaşandığına dikkati çeken havalimanı yetkilileri, Rus hükümetinin Mısır'dan da aynı güvenlik önlemlerini talep ettiğini ve Mısır'ın da Rusların bu konuda çok önem verdiği bir partneri olduğunu, dolayısıyla charter izinlerinin her ülkeye de aynı anda verilmesinin planlanıyor olabileceğine işaret etti. Mısır'da gerekli önlemlerin alındığını ve kısa sürede tamamlanmasını umduklarını dile getiren yetkililer, Rusya ile charter seferlerin Eylül'ün ilk haftası yeniden başlamasını beklediklerini açıkladı.
 
Son Güncelleme: 29.08.2016 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81