Cezaevinde ölen mahkumun cesedi otopsi için mezardan çıkarıldı

Alanya'da, 'L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden mahkum 38 yaşındaki Adem Erdoğan'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere mezarından çıkarıldı.

Cezaevinde ölen mahkumun cesedi otopsi için mezardan çıkarıldı

Alanya'da, 'L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybeden mahkum 38 yaşındaki Adem Erdoğan'ın cesedi Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere mezarından çıkarıldı.

18 Mart 2015 Çarşamba 05:05
Cezaevinde ölen mahkumun cesedi  otopsi için mezardan çıkarıldı
 
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun açık bölümünde 12 Mart Çarşamba gecesi rahatsızlanarak Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve 15 Mart Pazar sabahı hayatını kaybederek aynı gün Bilaller Mezarlığı'nda defnedilen Adem Erdoğan'ın cesedi, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmak üzere dün Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla mezarından çıkarıldı. Adem Erdoğan'ın yakınları öğlen saatlerinde mezarın açılacağı haberini alarak Türkler Mahallesi'ndeki mezarlıkta toplandı. Mezarın açılması istemeyen Erdoğan'ın yakınları mezarlığa gelen 112 Acil Servis Ambulansı'ndaki görevlilere tepki göstererek saldırdı. Ambulansın ayrılması üzerine jandarma ekipleri mezarlıkta geniy güvenlik önlemleri aldı ve kalabalığı güvenlik şeridinin dışından uzaklaştırmak istedi. Erdoğan'ın yakınları bunun üzerine mezarlığın çevresinde beklemeye başladı. 
Mezarın açılmasını istemeyen ve yakınlarının desteğiyle ayakta duran anne Ayşe Erdoğan, "Oğlum kan kuşmus, ölmüş, cezaevi müdürü bakmamış. Bu mezar açılırsa ben kendimi asarım" diye tepki gösterdi. Adem Erdoğan'ın amcasının oğlu Hasan Erdoğan ise "15 gün hasta yatmış. Kimse bakmamış. Hasstaneye götürüp bir iğne vurdurup geri göndermişler. Bir tane ilaç dahi vermemişler. Hepsinden şikayetçiyiz" dedi. Baba Ali Erdoğan da oğlunun 9 yıldır cezaevinde yattığını belirterek, "Cezaevinde hastalanmış ancak cezaevi müdürü ve gardiyanlar yardımcı olmamış. Alanya Devlet Hastanesi'nde 3-4 gün yattı. Pazar günü sabahı vefat etti. Savcılık otopsi yaptırmadı. 'Götürün defnedin' dediler. Biz de getirip defnettik. Ben kimseden şikayetçi olmamıştım ve oğlumun mezarının açılmasını istemiyorum. Ben çocuğumu ellerine teslim ettim. Savcı neden zamanında otopsi yapmamış. Mezardan çıkmasına asla izin vermiyorum. Götürüp otopsisini zamanında yapsalardı. Şimdi izin vermiyorum. Adalet varsa neden o zaman otopsi yapmadılar, 3 gün sonra mezarı açmaya geldiler?" diye konuştu. Kalabalığın dağılması üzerine mezarlığa gelen 2 Cumhuriyet savcısı, Adem Erdoğan'ın annesi Aşye Erdoğan ve babası Ali Erdoğan ile konuşarak ölüm nedeninin Adli Tıp nezdinde tespit edilebilmesi için mezarın açılması gerektiğini söyledi. Daha sonra mezarın açılmasının ardından Adem Erdoğan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Mehmet AL
 
Son Güncelleme: 18.03.2015 05:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81